Φωτορεπορτάζ από τα Τσιριβάρβαρα




Φωτογραφίες: Κώστας Γιορετσίδης

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Απορώ πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σύλλογοι στο Αμύνταιο για να συμμετέχουν στα "τσιριβάρβαρα"!Τι δουλειά είχαν δήμαρχε και αξιωματούχοι του δήμου με τους συλλόγους Σκλήθρου,Αντιγόνου,Λεχόβου κ.α.,δεν υπήρχαν σύλλογοι στο Αμύνταιο;Όταν κάνουν εκδηλώσεις τα παραπάνω χωριά καλούν και συλλόγους από το Αμύνταιο και τα άλλα χωριά;Τα ¨τσιριβάρβαρα είναι έθιμο πάνω από 100 χρόνια καθαρά του Αμυνταίου!Αλλά που να το γνωρίζουν ο Αντιγονιώτης δήμαρχος,Αγιοιπαντελεημονιώτες αντιδήμαρχοι,Βεγορίτισα αντιδήμαρχος,Ασπρογίτης αντιδήμαρχος και Λιμνοχωρίτης αντιδήμαρχος;Και έτσι περάσαμε όλοι καλά,αλλά ο κόσμος έφυγε σε μισή ώρα και πήγε στην παλιά αλάνα της φωτιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΙΝ ΝΑ ΔΙΑΦΙΜΙΣΟΥΝ.ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΩΤΕΣ ΟΧΙ

      Διαγραφή
  2. Καλα λεει ο ανθρωπος ρε παιδια! Αυτοι μονιμως κατηγορουν και βριζουν το Αμυνταιο και τους Αμυνταιωτες...Αρα τι δουλεια εχουν να συμμετεχουν σε εθιμο του Αμυνταιου;; Αλλα βλεπεις για να προβαλλονται μια χαρα τους βολευει το Αμυνταιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσένα ποιος σου είπε ότι οι σύλλογοι έχουν ανάγκη το Αμύνταιο για να προβάλουν τα προϊόντα τους και για ποια προϊόντα μιλάς εσύ τα γλυκά που έκαναν η Εύξεινος Λέσχη– οι γυναίκες η για της πατάτες ..αυτά έξυπνε φίλε μου είναι μια προσπάθεια για να αναδειχτούν τα προϊόντα του τόπου μας εκτός αν εσύ προτιμάς για παράδειγμα να αγοράζεις από το LIDL Πατάτες – φασόλια –και λάχανα Τουρκιάς και όχι να στηρίζεις τον τόπο σου , αλλά μαλών για εσένα δεν υπάρχει τόπος ? τι είσαι μήπως είσαι από τα Σκόπια τι θες τι θες να μας πεις …τέλος πολύ με τα χωριά ασχολείστε και δεν είναι σωστό τα χωριά πάντα στηρίζουν το Αμύνταιο και το ξέρουν καλά οι μαγαζάτορες αυτό και όχι εσύ !! οι αμυνταιοτες στηρίζουν πολύ καλά την Πτολεμαΐδα όλοι σας από εκεί ψωνίζετε …για τα 2 αυτά σχόλια θα έπρεπε να ντρέπεστε ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες ασυναρτησιες και μη μου παριστανεια οτι τα ξερεις ολα γιατι θα σε παρει και θα σε σηκωσει...ανοιγεις το στομα σου και δε ξερεις τι πετας! 1ον στα LIDL δεν παταω για να αγορασω τις αηδιες τους , 2ον τα προιοντα του τοπου μου τα στηριζω και τα προωθω οπου σταθω και οπου βρεθω σε ολη την Ελλαδα (και οχι μονο) και 3ον και καλυτερο ασε με να ξερω καλυτερα αν οι κατοικοι της περιοχης στηριζουν το Αμυνταιο ή οχι! Και κανονισε να παρεις πισω αυτο που ειπες για τα Σκοπια γιατι θα εχουμε προβλημα!

      Διαγραφή
  4. Σας αρέσει οι όχι με τα χωριά ζούνε τα μαγαζιά του Αμυνταιου και τα φροντιστήρια τα κομοτιρια τα καφε ακόμα και τα περίπτερα ανοίξτε τα ματιά σας και δείτε την πραγματικότητα , εκτός και αν είστε απο αυτούς που φωνάζουν για το Αμύνταιο αλλά τα ψώνια τους τα κάνουν απο Πτολεμαιδα κοζανη Φλωρινα , έτσι θα πάτε μπροστά. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .