Μεροκάματο πείνας στις Αρχαιολογικές ανασκαφές



Σε απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου.
Χθες έγιναν οι πρώτες πληρωμές από την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο και διαπίστωσαν πως τα μεροκάματα είναι εξωφρενικά χαμηλά.
Οι ελεύθεροι πληρώθηκαν μεροκάματο 19 ευρώ και οι παντρεμένοι 22 ευρώ… κανονικά θα έπρεπε να είναι οι κάτω των 25 χρονών 22 ευρώ, οι 25χρονοι και πάνω 26 ευρώ και οι παντρεμένοι 29 ευρώ. Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.
Οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν  την απεργία μέχρι να δικαιωθούν ενώ η εταιρία από την πλευρά της μιλάει για λογιστικό λάθος  το οποίο θα διορθωθεί τις επόμενες ημέρες.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Λάθος τα παρουσιάζετε τα πράγματα όμως. Να τα λέμε με το όνομά τους...
    Οι ελεύθεροι κάτω των 25 πήραν 19 (ενώ έπρεπε να πάρουν 22). Οι άνω των 25 πήραν 22 (ενώ έπρεπε να πάρουν 26) και οι παντρεμένοι 24 (ενώ έπρεπε να πάρουν 29).
    Όλα αυτά την περασμένη Παρασκευή.
    Σήμερα, Δευτέρα (μετά το δήθεν λογιστικό λάθος) ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι πληρωμές με την διαφορά να μπαίνει στους λογαριασμούς.
    Δεν υπάρχει λόγος επομένως να συνεχιστεί η απεργία. Οι πληρωμές έχουν ταχτοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η απεργια αγαπητε γινεται για διαφορους λογους και οχι μονο για το οικονομικο.Ζηταμε καλυτερες συνθηκες στο χωρο εργασιας οπως ποσιμο νερο, να μην σκαβουμε στα 20 μετρα απο τον γκρεμο να εχουμε το ενσημο που δικαιουμαστε και πολλα αλλα οπως επίδομα επικινδυνότητας!Αρα το δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει η απεργια μονο αν εισαι τσατσακι μπορεις να το πεις!

      Διαγραφή
  2. Πόσα πήραν οι Αρχαιοκυπριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bρες μου μια ανασκαφη στην οποια ισυουν τα παραπανω ημερομησθια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 11:01 ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ,ΠΗΓΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσύ ανώνυμε αφού τα ξέρεις όλα, θα μας πεις τι ένσημο κολλάτε στους εργάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι ανωνυμοι ειναι , σε ποιον απευθυνεσαι;

      Διαγραφή
  6. Οποία δεν θέλει δουλειά σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω οι αντρες δουλευουν οδηγοι απο το πρω ως το βραδυ για 500 ευρο εσεις ποσα θελετε και δεν σας φτανουν?να πατε αλλου αν δεν σας αρεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .