Εγκληματική αμέλεια;


Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου είναι το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποθεραπείας στη Βόρειο Ελλάδα, με άψογες κτηριακές εγκαταστάσεις  και τεχνολογική υποστήριξη, εδώ και
δυόμιση  χρόνια λειτουργεί με κλειστώ νοσήλιο και έχει κουράρει  τους τελευταίους μήνες πάνω από 80 άτομα από όλη την Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς νοσηλευτήκαν περίπου ένα δίμηνο. Είναι ένα κέντρο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, αλλά και να λειτουργήσει και σαν αποσυμφόρηση των γειτονικών νοσοκομείων σε περιπτώσεις εγκεφαλικών και
 ορθοπεδικών παθήσεων, κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατων  λόγω έλλειψης γιατρών.Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου σήμερα λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό  και με μία μόνο πτέρυγα σε λειτουργία, την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά κέντρα αποθεραπείας γεννιούνται σωρηδόν λόγω  της αδυναμίας να απορροφήσουν τα δημόσια τους ασθενείς που χρειάζονται αποθεραπεία.
 Πρόκειται για αμέλεια του κράτους η μη επάνδρωση του ΚΑΦΚΑ ή έχει να κάνει με άλλου είδους συμφέροντα (διαφόρων ιδιωτών); Η αδυναμία του ΚΑΦΚΑ είναι ένα  άλλο έγκλημα της κεντρικής εξουσίας, εμείς όμως δεν θα σταθούμε μόνο εκεί γιατί  είναι γνωστό πλέον πως αν δεν ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία η Αθήνα δεν θα νοιαστεί.
 Δήμαρχε όπως καθημερινά λες, σήμερα είναι εποχή διεκδίκησης, διεκδίκησης των αυτονόητων…. Αυτονόητο και αναγκαίο δεν είναι για όλους εμάς, αλλά και για την Μακεδονία, το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου να λειτουργήσει σωστά επανδρωμένο;
Δήμαρχε, όταν έκλεισε η παθολογική του Μποδοσάκειου , ήσουν εκεί απαιτώντας τα αυτονόητα……. Τα αυτονόητα για το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου πότε θα τα απαιτήσεις ;
Οι Βουλευτές μας, που τόσο νοιάζονται για αυτόν τον τόπο…. Πότε θα ενδιαφερθούν; Όταν θα είναι αργά;  Δεν είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε ( σαν εκπρόσωποι μας στην κεντρική εξουσία) να απαιτήσουν τα αυτονόητα για το ΚΑΦΚΑ;
 Δείτε το βίντεο με τα όσα μας ανάφεραν οι εργαζόμενοι:


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ. ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ. Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΠΑΡΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ "ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ" ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ "ΣΟΥΡΔΙΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???????ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙς ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΣΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ????ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΟΙΚΤΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ....ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ντροπή δυο διαφορετικά νοσηλευτικά ιδρύματα που θα έπρεπε να αλληλοστηρίζονται να έχουν τέτοια κόντρα. Τι έχετε να χωρίσετε; Το ΚΦΚΑ κλέβει τους ασθενείς του ΕΣΥ ; όταν εμείς δεν θέλουμε την ανάπτυξη περιμένουμε να νοιαστούν για μας άλλοι; ΝΤΡΟΠΗ!!

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΦΚΑ ΚΑΙ Κ.Υ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.

      Διαγραφή
    3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΕΙΝΛ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ Κ.Υ. ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΕΣΤΕΙΛΕ 6 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.......... ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ για τα πικρόχολα σχόλια για το ΚΑΦΚΑ και τους εργαζόμενούς του. Στενός συγγενής μου νοσηλεύθηκε για μακρό χρονικό διάστημα εκεί και μείναμε όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις, από την προθημεία και ευγένεια των εργαζομένων καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
    Να σημειωθέι ότι επιλέξαμε το ΚΑΦΚΑ μετά από νοσηλεία σε υπερσύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης της Θεσ/νικης, στο οποίο σε κοιτάνε μόνο ως χρήματα και σε καμία περίπτωση ως ανθρώπινο ον, πραγματική αποθήκη ψυχών. Στο μόνο το οποίο υστερεί σε σχέση με εκέινο το Κέντρο το ΚΑΦΚΑ είναι η μη λειτουργία της πισίνας και η έλλειψη λογοθεραπευτή.
    Αν λειτουργούσε πλήρως το ΚΑΦΚΑ, πέρα απ' το πραγματικά τεράστιο έργο που προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων που του δίνονται, θα μπορούσε με την φιλοξενία ασθενών, συνοδών συγγενών και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού να τονώσει σε μεγάλο βαθμό οικονομικά και πληθυσμιακά την περιοχή.Δεν είναι μόνο τα στρατόπεδα και η ΔΕΗ η λύση.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να λειτουργήσει πλήρως για να ωφεληθούν άνθρωποι, που δεν έχουν την δυνατότητα να νοσηλευθούν σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και να συμβάλει στην οικονομία και στον ιατρικό τουρισμό της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο το 2012 ειναι ετσι το καφκα και ακομα συνεχιζεται η ιδια κατασταση εσυ που πηγες αο το ιδιωτικο στο καφκα η κατασταση τοθ ασθενη βελτιωθηκε περπατησε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .