ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ!
ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Έπρεπε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στα Σχολεία.

Η συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου και του προέδρου της ΕΠΟ κ. Πιλάβιου έφερε τη συγκεκριμένη είδηση στην επικαιρότητα.
Γυρνώντας το χρόνο πίσω πάμε στο 1994 όταν ο πρόεδρος του Φιλυριακού κος Ποζατσίδης Δημήτριος είχε ζητήσει επισήμως την ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στο χώρο της Εκπαίδευσης αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.
Ο Φιλυριακός το ζήτησε το 1994 και πλέον βλέπει το 2012 ύστερα από τη συνάντηση της κ. Χριστοφιλοπούλου και του κ. Πιλάβιου πως το Γυναικείο Ποδόσφαιρο θα ενταχθεί στην Εκπαίδευση. Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας αναφέρονται τα εξής:
"Σε συνεργασία και με την ΕΠΟ συμφωνήθηκε η ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων, στα πλαίσια της ανάπτυξης και προώθησης του, σε πλαίσια που να καλύπτουν τα διεθνή στάνταρ όπως αυτά τίθενται από την UEFA και την FIFA. Στο πλαίσιο των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» των Δημοτικών και των Γυμνασίων η εισαγωγή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο χώρο της εκπαίδευσης μπορεί να γίνει ομαλά και σε μεγάλη έκταση".

Οι άνθρωποι του Φιλυριακού νιώθουν δικαιωμένοι έστω και με καθυστέρηση 18 χρόνων. Αν είχε ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια τότε, το Γυναικείο Ποδόσφαιρο πιθανότατα να είχε άλλη εξέλιξη και πορεία. Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε:
-ΤΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2012
-ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟ 1994 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                                          ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Δελτίο Τύπου                                             03/04/2012


Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και την πάταξη της βίας στα γήπεδα

 Η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 03.04.2012, με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας και ΕΠΟ για την πάταξη της βίας και την προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής, Στέλιος Δασκαλάκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε μια σειρά ενεργειών για τη ριζική και μακροχρόνια αντιμετώπιση των συχνών κρουσμάτων βίας, που προκαλούνται με αφορμή των αθλητικών διοργανώσεων.
Σε συνεργασία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης και της ΕΠΟ, θα αξιοποιηθεί  η πρωτοβουλία  «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ», κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα Λυκείων και στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ», στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, θα μπορούν να δίνουν τη δική τους απάντηση στην αθλητική βία, με τα δικά τους βίντεο που «ανεβάζουν» στο www.i-create.gr.
Στην κατεύθυνση αυτή ένα από τα κεντρικά θέματα των σχολικών αγώνων Αθλοπαιδείας του σχολικού έτους 2011 – 2012 θα έχει τίτλο «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ Ενάντια στη Βία».
Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα αποφασίστηκε ευρύτερη συνεργασία με την ΕΠΟ, με διαρκή και τακτικά προγράμματα μέσα στα σχολεία και το Σχολικό Αθλητισμό. Αρχικά σε όλες τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων Λυκείων, θα απονέμεται βραβείο FAIR PLAY στην ομάδα (μαθητών και μαθητριών) που θα τηρούν περισσότερο από κάθε άλλη τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.
Παράλληλα ως μέρος της ευρύτερης συνεργασίας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ορίστηκε ως πρώτο Κεντρικό Θέμα των σχολικών αγώνων Αθλοπαιδείας, του σχολικού έτους 2011 – 2012, με τίτλο «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ και Ισότητα των Φύλων». Σε συνεργασία και με την ΕΠΟ συμφωνήθηκε η ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων, στα πλαίσια της  ανάπτυξης και προώθησης του, σε πλαίσια που να καλύπτουν τα διεθνή στάνταρ όπως αυτά τίθενται από την UEFA και  την FIFA. Στο πλαίσιο των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ» των Δημοτικών και των Γυμνασίων η εισαγωγή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο χώρο της εκπαίδευσης μπορεί να γίνει ομαλά και σε μεγάλη έκταση.
Τέλος, αποφασίσθηκε η παρουσία στα σχολεία της χώρας, μέσα από δομημένα προγράμματα, διεθνών ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, προπονητών και παραγόντων, προκειμένου να υποστηρίξουν και να διευρύνουν τις παραπάνω πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και την προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό.
Μετά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε:

«Υπάρχουν και καλές ειδήσεις. Παιδεία και Αθλητισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους μαθητές μας, τις μαθήτριες μας, τη νέα γενιά της πατρίδας μας.  Για τα παιδιά μας, αξίζει να κάνουμε τα πάντα.
Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη δημοφιλία του αθλήματος, προκειμένου να δείξουμε την αξία της δια βίου άθλησης, της ισότητας των φύλων μέσα από  το γυναικείο μαθητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλά και του υγιούς φίλαθλου πνεύματος, κόντρα στη βία και τον φανατισμό.  Η Παιδεία άλλωστε, είναι σημαντικός δίαυλος για να περάσει το μήνυμα κατά της βίας στα γήπεδα και για να αλλάξουμε ριζικά νοοτροπίες ως προς την άσκηση και τον αθλητισμό. Αρχίζουμε τρεις δράσεις πάνω σε αυτές τις θεματικές και είμαι σίγουρη πως και με τη συμβολή της ΕΠΟ και του Προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και θα μας δικαιώσουν απόλυτα». 

 Μετά τη συνάντηση, ο Προεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε:

«Η ΕΠΟ είναι ένας αξιόπιστος συμπαίκτης και αυτό το επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά σήμερα, στην πολύ γόνιμη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου. Η διά βίου άθληση, η ισότητα των φύλων στον μαθητικό αθλητισμό και το γκολ που πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί στη βία που δηλητηριάζει  το ποδόσφαιρο , είναι  τρεις μεγάλες δράσεις που ξεκινάμε από κοινού. Με όραμα και πρόγραμμα, στοχεύουμε σε εφαρμόσιμες λύσεις που θα δίνουν προστιθέμενη αξία και στην παιδεία και στον αθλητισμό».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια