Τα ελληνικά «μαθηματικά» δε βγαίνουν, λέει το Focus

Φόρος στους Γερμανούς για χάρη της Ελλάδας
Ξαναχτύπησε σήμερα με άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Focus, στο οποίο τονίζεται ότι ο οικονομικός «γολγοθάς» των ελλήνων φορολογουμένων δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ στη Γερμανία λόγω πολιτικού κόστους, αλλά και των μαθηματικών.

Μάλιστα, προβλέπει επιβολή φόρου στους Γερμανούς για τη διάσωση της Ελλάδας, καθώς εκτιμάται ότι είναι αδύνατο να καταφέρει η Ελλάδα να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τα χρέη της και να σταθεί στα πόδια της.

Ο Uli Dönch, συντάκτης του άρθρου «εισφορά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», σημειώνει ότι η κατάρρευση της Ελλάδας υπό το βάρος του χρέους ήταν γνωστή από το Μάιο του 2010, κάτι που κανείς δεν τολμούσε να ομολογήσει.

Επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν το πόσο λίγο βοήθησε το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, υπογραμμίζει ότι ένας πολίτης με τέτοια οικονομικά στοιχεία θα ήταν χρεοκοπημένος.

Ο ελληνικός λαός υποφέρει


«Ανοησίες. Οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν. Όχι επειδή δεν το θέλουν -ο ελληνικός λαός υποφέρει από τα προγράμματα λιτότητας τα οποία κανένας Γερμανός πολιτικός δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει λόγω πολιτικού κόστους- αλλά επειδή είναι μαθηματικά αδύνατο. Μια οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν το κράτος περικόπτει δραστικά τις δαπάνες και αυξάνει ταυτόχρονα τους φόρους», υπογραμμίζει.

Θέτει έτσι το ερώτημα «τί περιμένει η Γερμανία; Πως θα χρηματοδοτήσουμε τη διάσωση της Ελλάδα & ΣΙΑ (αναφερόμενος στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία) όταν το πακέτο των 750 δισ. ευρώ για το σύνολο της Ευρώπης έχει εξαντληθεί;».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια