Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση χαρακτικής και ζωγραφικής «Κώδικες» της Αλεξάνδρας Τσιτσιντά


Το Σάββατο 19/5, παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση χαρακτικής και ζωγραφικής “ΚΩΔΙΚΕΣ” της Αλεξάνδρας Τσιτσιντά στην Πινακοθήκη του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας και η παράλληλη έκθεση των μελών του Εργαστηρίου Ζωγραφί-ΖΩ οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.


               Την έκθεση άνοιξε η κ. Τσιτσιντά, παρουσιάζοντας την δουλειά της και προκαλώντας την συγκίνηση και την έκπληξη του κοινού καθώς μιλούσε για την εννοιολογική προσέγγιση των έργων της, τροφοδοτώντας τον κόσμο με πληροφορίες για θέματα που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα τον κάθε άνθρωπο. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Πολυχρονίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Εορδαίας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το εικαστικό έργο της κ. Τσιτσιντά αλλά ταυτόχρονα και συγκλονισμένος από την περιγραφή που έδωσε η ίδια η καλλιτέχνης για την θεματική πάνω στην οποία δουλεύει, καλώντας το κοινό της πόλης να επισκεφθεί την έκθεση.

               Έπειτα η κ. Τσιτσιντά πήρε το λόγο κλείνοντας την ομιλία της με ευχαριστίες στους υποστηρικτές της, στους μαθητές της και στους χορηγούς της και ιδιαίτερα στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Υψικάμινο» που ανέλαβε την προώθηση της εκδήλωσης και που σύσσωμος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης. 

               Στην έκθεση “ΚΩΔΙΚΕΣ” παρουσιάζεται ένας μεγάλος όγκος χαρακτικών έργων της εικαστικού όπως επίσης ελαιογραφίες, ακουαρέλες και εγκαταστάσεις. Τα θέματα πού επιλέγει η κ. Τσιτσιντά, είναι ανθρωποκεντρικά και αποδίδονται με μια ιδιαίτερη χρωματική παλέτα. Ο κύριος όγκος του χαρακτικού της έργου, χαρακτηρίζεται κυρίως από τη χρωματική λιτότητα και τη συχνή χρήση του μαύρου-άσπρου και των έντονων κοντράστ. Η περιορισμένη χρωματική κλίμακα, σε συνδυασμό με τη σχεδιαστική ακρίβεια, τονίζει την εννοιολογική διάσταση των θεμάτων της, τα οποία συνδεόμενα με τους συμβολισμούς και τους κώδικές που χρησιμοποιεί φανερώνουν μια διάθεση έρευνας και προβληματισμού. Η χρήση των Barcode είναι στοχευμένη μιας και τα δημιουργεί η ίδια, προσθέτοντας τις δικές της λέξεις και φράσεις και δημιουργώντας μοναδικά Barcode τα οποία μπορούν και να “διαβάζονται”!

               Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν τα σχολεία και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η τέχνη της χαρακτικής. Προσεγγίζοντας το παιδί» κατόπιν ραντεβού.

Εκθέτει στον χώρο της πινακοθήκης του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας η Αλεξάνδρα Τσιτσιντά
Σύμπραξη με εικαστικό έργο του Χάρη Κοντοσφύρη
Τα εγκαίνια των εκθέσεων στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας θα γίνουν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου, 1
Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου  - 29 Ιουνίου
Ώρα εγκαινίων: 19:00
Ωράριο Μουσείου: 8:00 – 14:30 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)
Ξεναγήσεις με ραντεβού, στο 6974753258                              
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 246305444







 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια