Οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Αμυνταίου Κων/νου Θεοδωρίδη, για το ανταποδοτικό τέλος Λαϊκών Αγορών, την επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών και την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας

Το Blog των ‘’ΑΝΑΠΟΔΩΝ’’ βρέθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αμυνταίου, Κων/νου Θεοδωρίδη, προκειμένου να λάβει ενημέρωση περί των τρεχόντων ζητημάτων, που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Αναφορικά με το ζήτημα του ημερησίου ανταποδοτικού τέλους των εκθετών και παραγωγών της λαϊκής αγοράς, το οποίο ψηφίστηκε ομοφώνως σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και καθορίζει το κόστος της υπαίθριας εκμετάλλευσης στο 1 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο, με τους πωλητές να ζητούν την αναθεώρηση του κριτηρίου κοστολόγησης (ανα μέτρο), ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: « η απόφαση ήταν ομόφωνη και ουσιαστικά΄ πρόκειται για εφαρμογή του νόμου που προϋπήρχε και ο οποίος για μια 7ετία δεν εφαρμοζόταν. Κατα την απεργιακή κινητοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου τα εμπλεκόμενα σωματεία, μας γνωστοποίησαν το αίτημα τους τα οποία θα εξεταστούν εκ νέου απο το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να λάβει οριστικές αποφάσεις».



Σ’ οτι έχει να κάνει με την δημοσιοποίηση του πινάκα των επιχορηγήσεων του Υπουργείο Εσωτερικών πρός τους δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας, στον οποίο συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αμυνταίου, με ένα πόσο της τάξης των 45.000 ευρώ, η δήλωση του δημάρχου Αμυνταίου ήταν λιτή και συνάμα περιεκτική,« απο αυτά τα ποσό που είδε το φώς τη δημοσιότητας, στο ταμείο του δήμου δεν έχει εκταμιευτεί ώς σήμερα ούτε 1 ευρώ» .



Τέλος, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την τοπική Δημοτική Κοινότητα, το πρωί της Δευτέρας 27/2 στον προαύλιο χώρο του ΔΑΚ Αμυνταίου, για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και η οποία χαρακτηρίστηκε απο πολλούς λιτή, ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε, « Σε μια περίοδο όπου οι συμπολίτες μας στερούνται ακόμα και τα αυτονόητα, θα ήταν πολυτέλεια και πρόκληση δαπανήσουμε χρήματα για ζωντανή ψυχαγωγία (ζωντανή ορχήστρα), η εκδήλωση είχε καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς σκοπός μας ήταν να διανείμουμε σαρακοστιανά εδέσματα (Λαγάνα, φασολάδα κτλ) στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τηρώντας παράλληλα το έθιμο» .

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΜΕ 20 ΛΑΓΑΝΕς ΚΑΙ 5 ΚΙΛΑ ΧΑΛΒΑ ΗΘΕΛΕς ΝΑ ΤΑΪΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ??? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΘΕΟΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει το καταλαβαίνουμε να μην βάλεις ζωντανή μουσική μουσική αλλά δεν μπορούσες να αγοράσεις λιγα παραπανω πραγματα, γιατι πηγαινε ο κοσμος να παρει και δεν ειχε...ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .