Χιλιάδες Αγρότες πλημμύρισαν με τρακτέρ το κέντρο της Λάρισας – στη Θεσ/νίκη Απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα διόδια στα Μάλγαρα + Video

Δημιουργώντας μία εκρηκτική και εντυπωσιακή, ατμόσφαιρα, χιλιάδες τρακτέρ αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Λάρισας. Aπό το βράδυ της Παρασκευής είναι κλειστή επ' αοριστον η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, τα τρακτέρ διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της Λάριας και κορνάροντας, έφθασαν λίγο μετά τις 6 στην πλατεία.
Στο πλευρό των αγροτών πολλοί φορείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «κλιμακώνουμε σήμερα την κινητοποίηση μας με αυτή τη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μαζί με τους φορείς που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας, στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε. Συνεχίζουμε ακάθεκτη δυναμώνοντας τα μπλόκα κι αυτή η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι δε θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα με εμάς. Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται το επόμενο διάστημα, με πανελλαδική σύσκεψη και συντονισμό όλων των μπλόκων».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές, σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του πως «αυτόν τον δρόμο του κοινού αγώνα, της συμμαχίας εργατών-αγροτών, που ανοίξαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις κοινές συγκεντρώσεις στο μπλόκο της Νίκαιας και αλλού, το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στα αντιασφαλιστικό έκτρωμα, ενάντια στην ανεργία, συνεχίζουμε απόψε και δεσμευόμαστε να δυναμώσουμε το επόμενο διάστημα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι αγρότες με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους απέκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευής για 2 ώρες το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ έστησαν μπλόκο και στα διόδια στα Μάλγαρα.

Συγκεκριμένα, εκλεισαν τον κόμβο αεροδρομίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Οι αγρότες με μια αιφνιδιαστική κίνηση μέσω της Μουδανιών έφτασαν στον κόμβο του αεροδρομίου και απέκλεισαν την περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες να πλησιάσουν περισσότερο στο σημείο, ενώ την ίδια ώρα η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» γινόταν μέσω του καζίνο. Αρκετοί οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο, ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε τυχαία στο σημείο και συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους.

Επίσης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευή τα διόδια των Μαλγάρων. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες έκλεισαν και τις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας στα διόδια των Μαλγάρων. Επίσης, οι αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια έκλεισαν τον κόμβο αεροδρομίου με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες από τα Πράσινα Φανάρια αναμένεται να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια