Χαιρετισμός Δημάρχου Φλώρινας στην εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο.

Στην παρουσίαση του λευκώματος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, παρευρέθηκε το Σαββάτο 04 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στην παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.
Μια ιδέα που ξεκίνησε το χειμώνα του 1940, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για διεκδίκηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πήρε σάρκα και οστά με την ίδρυση του "Εθνικού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλωρίνης και των Πέριξ".

Η Φλώρινα μπορεί να καθυστέρησε να προβεί στη δημιουργία του Εργατοϋπαλληλικού της Κέντρου, παρόλα αυτά κατάφερε μέσα στα 75 χρόνια λειτουργίας του να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, με βασικό γνώμονα την  προάσπιση των συμφερόντων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.
Το παρόν λεύκωμα, μια παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές, αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη των έργων και των αγώνων που έγιναν από τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, ώστε να συνεχίσει αυτό να αποτελεί μια σταθερή πηγή αγωνιστικής έμπνευσης για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη έκδοση, με ιστορικά αρχεία και πλήθος στοιχείων και φωτογραφιών, που όπως θα διαπιστώσουμε όλοι αποτυπώνει ανάγλυφα σημαντικές στιγμές της τοπικής μας ιστορίας. Και για τους σημαντικούς αυτούς λόγους, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ για το εγχείρημα αυτό τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνο Σιάκο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Περιβολάρη για την ενδελεχή έρευνα και τα εμπεριστατωμένα στοιχεία που εμπεριέχονται στο εξαιρετικό αυτό λεύκωμα.
Θερμά συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και σε όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις και όλα τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, καθώς με τους αγώνες τους συνέβαλαν κι αυτές στην προάσπιση των συμφερόντων του εργατικού δυναμικού στην περιοχή μας.
Εύχομαι, λοιπόν, σήμερα που βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης, το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσει με σθένος και αποφασιστικότητα τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων των εποχών.
Κλείνοντας, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω για την αμέριστη προσωπική μου υποστήριξη σε κάθε δίκαιο αγώνα σας, μέσα από τους θεσμούς που υπηρετώ ως Δήμαρχος Φλώρινας και ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, αλλά να είστε, επίσης, βέβαιοι ότι κάθε προσπάθειά σας για τη διασφάλιση της εργασίας και της δίκαιας ανταμοιβής της θα στηριχθεί από όλους τους πολίτες κι από εμάς, τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, αφού ευελπιστούμε κι αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, ώστε οι εποχές που θα ακολουθήσουν να είναι καλύτερες για το Εργατικό Κίνημα και για ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια