Οι δημοφιλείς προορισμοί για την καρναβαλική περίοδο -Ποιες πόλεις προτίμησαν οι Ελληνες


Ικανοποιητική κίνηση κατέγραψαν τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα πακέτα διακοπών για την καρναβαλική περίοδο και την Καθαρά Δευτέρα.


Στους δημοφιλείς προορισμούς, πέρα βέβαια από την Πάτρα, είναι- σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA) η Ξάνθη, η Νάουσα, η Κομοτηνή καθώς και τα νησιά τα οποία τροφοδοτούνται με επισκέπτες λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Μεγάλη ζήτηση μάλιστα καταγράφηκε και για το ξεχωριστό Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας καθώς και για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου να έχουν γεμίσει (2.500 κρεβάτια). Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, οι Ελληνες αυτές τις Απόκριες επιλέγουν τους κλασικούς κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με έμφαση στο city break, ενώ μεγάλη αύξηση της ζήτησης παρατηρείται φέτος για Βενετία.

Τουριστικοί πράκτορες παραμένουν αισιόδοξοι ότι η δυναμική που παρατηρήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου. Σύμφωνα με την FedHATTA, φέτος, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι Ελληνες τείνουν να προτιμούν διακοπές όχι αποκλειστικά βάσει του κόστους, αλλά βάσει των εμπειριών που μπορούν να αποκομίσουν από τον προορισμό (όπως τοπικά ήθη και έθιμα, καρναβάλια και δρώμενα) και σταδιακά προσανατολίζονται σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια