Το Δημόσιο χρωστά σε 8.000 επιχειρήσεις ΛΑΕΚ λόγω ΟΑΕΔ

Χρέη του δημοσίου σε 8.000 επιχειρήσεις για τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων μέσω ΛΑΕΚ, λόγω του… ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΑΕΔ, καταγγέλλουν επιχειρηματίες.
Επιχειρηματίας που ακόμα περιμένει να αποζημιωθεί - καθώς έχει ήδη πληρώσει το κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποίησε το πρόγραμμα στην εταιρία του - κατήγγειλε στο iefimerida:

«Κάθε χρόνο οι επιχειρήσεις που έχουν προσωπικό ασφαλισμένο έχουν δικαίωμα στην επαγγελματική κατάρτιση, μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ. Υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν από ΟΑΕΔ. Πάντα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αλλά τώρα έχει γίνει τεράστια και ο λόγος είναι το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του ΟΑΕΔ.
Το θέμα είναι η μηδενική υποστήριξη της εταιρίας καθώς οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Κλειδώνονται οι "λογαριασμοί" των εταιριών, δεν γίνονται οι μεταφορές των υπολοίπων με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αποπληρωμή του ΛΑΕΚ για τις εταιρίες που έχουν υλοποιήσει προγράμματα. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ έχουν φοβερό πρόβλημα, και στέλνουν mails στην εταιρία, τα οποία εάν απαντηθούν, αυτό γίνεται με ρυθμό χελώνας
8.000 αιτήσεις αποπληρωμής του ΛΑΕΚ έτους 2013, περιμένουν να μπορέσουν να εξεταστούν από την Οικονομική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για να προχωρήσουν οι αποπληρωμές των προγραμμάτων και φανταστείτε πόσες για τα έτη 2014,

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια