Δημοψήφισμα ‘’φιάσκο’’ στην Τ.Κ. Αχλάδας, στο 49%η αποχή των κατοίκων.

Απέρριψαν με αποχή την διαδικασίας του Δημοψηφίσματος οι μόνιμοι κάτοικοι της Τ.Κ. Αχλάδας στην κρίσιμη αυτή στιγμή του περίπλοκου ζητήματος επί του οποίου καλέστηκαν ν΄ αποφασίσουν στην παρούσα (ακατάλληλη) φάση, ώστε να υπάρξει μια απόφαση του χωριού για όσους πλαισιώνουν και επηρεάζουν το μέλλον του.

 Ενώ το κράτος έχει διαμελίσει τον οικισμό με 3 ΦΕΚ αντιμετωπίζοντας το ως τρία(3) χωριά, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, απώλεια κάθε δικαιώματος μετεγκατάστασης, εντοπιότητας, πληττομένων υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής κλπ, παράλληλα απαλλάσσει την εταιρία από υποχρεώσεις , ενώ της δίνει τη δυνατότητα ελιγμών με αποσπασματική απαλλοτρίωση του οικισμού εις βάρος των κατοίκων. Ωστόσο ζητούν από τους κατοίκους ν΄ αποφασίσουν για ένα (1) χωριό που το αντιμετωπίζουν ως (3), άκρως παράλογο και απολύτως Αντισυνταγματικό. 
Την Κυριακή 19-02-2017 σε κλίμα ‘’αναταραχής ‘’ λοιπόν, προσήλθαν τις κάλπες μόλις το 51% των εγγεγραμμένων, πολλοί εκ των οποίων η μοναδική σχέση που έχουν με το χωριό είναι η διατήρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και μόνο. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα το ‘’ναι στην μετεγκατάσταση υπό όρους’’ έλαβε 162 ψήφους , ενώ το ‘’όχι’’ 72, άκυρα 4, καθώς ‘’ταράζει’’ το μεγάλο ποσοστό αποχής των (49%) κατοίκων οι οποίοι μένουν στο χωριό, αφού δεν προσήλθαν στην κάλπη. Το σύνολο των ψηφοφόρων ανέρχεται στους 238 ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις 444 ήταν οι ψηφοφόροι βάση των εκλογικών καταλόγων. 
Η οριακή αυτή συμμετοχή που οφήλεται στην ακατάλληλης στιγμής, αλλοιώνει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνει τις προθέσεις και παραποιεί την συνολική άποψη του οικισμού με το Δημοψήφισμα να έχει μηδαμινή ισχύ, ελλάσων σημασίας. 
Το κράτος δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη της απαιτούμενης σοβαρότητας που χρίζει το ζήτημα και την επιπόλαια στάση απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί, με τους πολιτικούς καθοδηγητές να μην παίρνουν καμία δυναμική πρωτοβουλία υπέρ του κοινού καλού. Ευαισθητοποιηθείτε, ενεργοποιηθείτε και ασχοληθείτε. Είναι υποχρέωση όλων να συμβάλλουν για την καλύτερη δυνατή και ωφέλιμη λύση του οικισμού.
Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Γιτι τοση ανωνυμια κυρια μου?βαλε την υπογραφη σου,νεολαια ετων 39

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α μου δεφυγε,που ησουν στις λαικες συνελευσεις να πεις τη γνωμη σου?την φωνουλα σου ηθελα να ακουσω και ας πεθανωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που εμείς στην Αχλάδα δεν έχουμε δικηγόρο να γράφει τόσο νομικά. Μπράβο στη νεολαιρα της Αχλάδας. Και εκτός χωριού την ίδια καταστροφολογία χρησιμοποιεί. Ας κάτσει εκεί που βρίσκεται και όταν επιστρέψει δε θα βρει ούτε το χωριό ούτε τη στάνη της. Όσο για το μικρό ποσοστό συμμετοχής ας ψήφιζαν και ας μη κρύβονταν ή έφευγαν από το χωριό εκείνη τη μέρα.Τελικά πολύ δειλή η νεολαία......... αχλάδας..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο στα παιδια που ασχολουνται με τα προβληματα του χωριου κ ιδιετερα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ δεσποινης ετων 39 .Η μηλος τι λεει;;;; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ξέχασα να πω η δεσποινίς Νεολαία Αχλάδας βρήκε στη Μήλο και παρέα, λίγο μεγαλύτερη από αυτήν αλλά δεν πειράζει δεν θα έχει τίποτα να κάνει και θα κάνει αναρτήσεις να περνάει η ώρα της. Καημένη Νεολαία Αχλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τσιπρας με 30% μας κυβερναει ρε νεολαια εδω πηγαν το 51% κ ψηφησαν.μπραβο σε οσους ασχολουνται με τα κοινα για το καλο του χωριο μας κ οχι για προσοπικο οφελος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .