Παρακολουθήστε την Εξέλιξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου 08/02

Λίγο πρίν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης, αναμένεται να απουσιάσουν για προσωπικούς λόγους και αφού ενημέρωσαν το προεδρείο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γοράντη Ειρήνη, Ιωάννου Χρήστος Αβραμίδης Ιωάννης (συμπολίτευση), Γεώργου Τρύφων και Βεράνη Φωτεινή, (αντιπολίτευση)
Ξεκίνησε η συνεδρίαση , με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να παίρνει το λόγο και εκφωνεί τα όσα ορίζει ο νομοθέτης επι της διαδικασίας. Ευχαριστεί τους συνδημότες για την παρουσία τους και κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας του ημιώρου των ερωταπαντήσεων
Toν λόγο έλαβε ο κύριος Βολίώτης, έψεξε τον δήμο για την αδυναμία της αποκομιδής των σκουπιδιών στην Τ.Κ. Ασπρογείων κατα τη διάρκεια των δυσχερών καιρικών συνθηκών, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως άνιση μεταχείριση.

Απο την πλευρά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο κ. Παπαχρήστου επανέφερε το ζήτημα της υδροδότησης της Κέλλης, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο χωρίο, έφερε ως παράδειγμα την πρακτική με την μίσθωση βυτίων όταν βρίσκονταν στην συμπολίτευση. Έθεσε ερώτημα σχετικά με το κελείσιμο της αντλίας που βρίσκεται στις Πέτρες και συνδέεται με της Κέλλη, με συνέπεια να κινδυνεύει το ζωικό κεφάλαιο του χωριού. Μάλιστα κατηγόρησε για αδιαφορία τη δημοτική αρχή , διαπιστώνοντας προσπάθεια άσκησης πολιτικής.
Το δεύτερο θέμα που έθιξε αφορούσε το ταξίδι που πραγματοποίησε 29ιαουν-1φεβ, μερίδα δημοτικών συμβούλων στις πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου επικαλέστηκε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπου αναγράφονταν συγκεκριμένα ονόματα που έπρεπε να μεταβούν στις Βρυξέλλες, ενώ ταξίδεψαν άλλα πρόσωπα, μιλώντας ξεκάθαρα για αναντιστοιχία.
Ο κ. Ρακόπουλος με τη σειρά στάθηκε στην επερώτηση του κ. Αντωνιάδη στην βουλή για την υδροδότηση της Κέλλης, χαρακτηρίζοντας τον υπερβολικό, υπογράμμισε οτι το θέμα της κέλλης απασχολεί διαχρονικά της εκάστοτε δημοτική αρχή, δαπανώντας μεγάλα προσπάθεια για τον περιορισμό του προβλήματος. Γι'  αυτό διερωτήθηκε, γιατί ενώ έχουν επενδυθεί τόοα λέφτά, γι ποιο λόγω υφίσταται το πρόβλημα; 
Η κ. Γιαννιτσοπούλου, εκθείασε τον πρόεδρο της Κέλλης τον κ. Τασκα για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα και ζήτησε να μάθει τα αποτελέσματα του ταξιδιού του δήμου στις Βρυξέλλες.

Απο την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδωρίδης Αβρααμ, έκρινε οτι ο δήμος έπρεπε να προσέλεθει στη συνεδριάσει της Κέλλης απο κοινού με τη συμπολίτευση. Επίσης τόνισε ο τι ο κ. Τάσκας έχει θεσμικό ρόλο στην Κέλλη και οτι ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας οφείλει να πράττει για το καλο του χωριού του, επίσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια λαικισμού, συγχέοντας το ταξίδι του δήμου στις βρυξέλλες με το πρόβλημα της Κέλλης (όσο αναφορά τις δαπάνες).
Απο την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπάντης καταδίκασε τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στη συνεδρίαση, ωστόσο τόνισε οτι κανείς δεν προσκλήθηκε στην Κέλλη, μάλιστα στο ζήτημα επικαλέστηκε το κείμενο δημοσιογράφου κ. Χαράλαμπου Τριανταφυλλίδη (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) σε έντυπο της περιοχής, όπου ανέγνωσε τα επίθετα με τα οποία χαρακτηρίζει τον αντιδήμαρχο αμυνταίου κ. Νάτση ‘’προκλητικός, θρασής και τζαμπουκάς’’ , δικαιολογώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων απέναντι στον κ. Νάτση, απο τη στιγμή που κάτοικοι τόσο καιρό ταλαιπωρούνται απο την έλλειψη νερού.
Ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου ο κ. Λάζης σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών, παραδέχτηκε οτι δεν ακολουθήθηκε κανονικά το πρόγραμμα λόγω συνθηκών, ωστόσο ρεπισήμανεοτι  στο Λέχοβο και το Νυμφαίο μπήκε επιπλέον αυτοκίνητο για να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή σκουπιδιών , ισως μεμονωμένα καποια κάδοι να μην συλλέχθηκαν , αλλά στο σύνολο της έγινε κανονικά η αποκομιδή. , απαντώντας κατ αυοτον τρόπο στον κ. Βολιώτη.
Ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου ο κ. Νατσης Αναφέρθηκε στην παρουσία της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση της Κέλλης για να διατυπώσει τις θέσεις επι των προβλημάτων, υπογράμμισε το δημοσίευμα του δημοσιογράφου στο έντυπο ΄΄ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ’’, το οποίο συνοδεύει με ενα βίντεο και υπέδειξε την ανακολουθία άρθρου και βίντεο, καθώς η εικόνα μαρτυρά την αλήθεια. Επισήμανε οτι η δημοτική αρχή σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Απαντώντας στον κ. Μπάντη τον χαρακτήρισε κλασικό λάτρη της παραπληροφόρησης και του λαικισμού , και τον κατηγόρησε οτι απομόνωσε μόνο τα όσα γράφει το άρθρο και όχι αυτά που διαδραμμτίζονται στο βίντεο που αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των γεγονότων, αναφερόμενος στα γεγονότα της συνεδρίασης τόνισε τις προσπάθειες των πολιτών να διακόπτουν συνεχώς τον Δήμαρχο, ενώ επέκρινε την απουσία της αντιπολίτευσης, όπου θα έπρεπε να παρίσταντο για να δώσει απαντήσεις για τα πεπραγμένα της θητείας της.

Ο Αντιδήμαρχος ο κ. Θεοδώρου, σχετικά με το ερώτημα του κ. Κόλκα περι μετακίνηση μηχαμάτων απο το Αμύνταιο στη Φλώρινα, απάντησε οτι τα μηχανήματα του δήμου πήγαν στη φλώρινα και τόνισε οτι κανενα μηχάνημα δεν μετέβη στη Φλώρινα. Αναφορικά με το ζήτημα της Κέλλης , αναφέρθηκε στην προσπάθεια των τεχνικών υπηρεσιών παρα τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να επιλύσουν το πρόβλημα της διαρροής, η οποία επισήμανε δεν διαπιστώθηκε κατα τη μετάβαση των τεχνικών υπηρεσιών με τα ανάλογα μηχανοκίνητα οχήματα. 
Ο κ. Μπάντης απαντώντας στον κ. Νάτση έκανε λόγο για λογοκρισία απο μέρους του κ. Νάτση στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘’Παρατηρητής’’ και αφορούσε την υδροδότηση της Κέλλης. Ανάγνωσε σημείο του άρθρου σύμφωνα με το οποίο ο κ. Νάτσης απευθυνόμενος σε κατοικο της Κέλλης του είπε ‘’Αν δεν καταλαβαίνεις έχεις πρόβλημα’’ , Απο την πλευρά του ο κ. Νατσης τον διέκοψε κατηγορώνρας τον για προσπάθεια παραπολιτικής και τακτικισμού, με αποτέλεσμα ο κ. Μπάντης να σταματήσει την ομιλία του.
Ο κ. Παπαχρήστου κατηγόρησε τον κ. Θεοδώρου για προσπάθεια λαϊκισμού. Ζήτησε μεταφορά νερου στο χωριο με υδροφόρες, μέχρι ο δήμος να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα.
Πρόδρος Λέχόβου κ. Τόμου, μετέφερε το πρόβλημα που παρατηρείται στο Λέχοβο, καθώς κτηνοτρόφοι μεταφέρουν νερό με δοχεία στον σταβλικό τους κεφάλαιο, επειδή έχουν παγώσει τα νερά των πηγών, γι αυτό ζήτησε την παρέμβαση του δήμου.
κ. Γιώσκος έλαβε τον λόγο και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ζήτησε καταγραφή των κονδυλιών που δαπανήθηκαν για τη υδροδότηση της Κέλλης, σε μελέτες και έργα, τονισε οτι διαχρονικά ολες οι δημοτικές διοικήσεις που πέρασαν έχουν ευθύνη και διαπίστωσε οτι το πρόβλημα είναι εκτός πολιτικών τακτισμών, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί οτι ως σήμερα τα χρήματα δεν έχουν πιάσει τόπο .
Τεράστια ένταση στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στον κ. Γιώσκο και τον αντιδήμαρχο τον κ. Νάτση , με συνεχείς αντεγκλήσεις...

Τη διαδικασία των ερωταπαντήσεων έκλεισε ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης, αναφερόμενος στην αποκομιδή των σκουπιδιών, παραδέχτηκε οτι οι δυσκολίες ηταν μεγάλες, ωστ’οσο σημείωσε οτι σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά.
Απαντώντας στον κ. Κόλκα, ξεκαθάρισε οτι κανένα μηχάνημα δεν πήγε στην Φλώρινα , κρίνοντας ανέντιμη την μεταφορά της πληροφορίας απο τρίτους, χωρίς να ονοματίζει την πηγή της πληροφορίας.
Σχετικά με το νερό της Κέλλης,υποστήριξε οτι πρόκειται για μια διαχρονική υπόθεση, στην οποία ολες οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να δώσουν λύση. Επισήμανε οτι η αδυναμία μη ολοκλήρωσης του συνόλου της μελέτης που προέβλεπε υδραυλική επίλυση με εξωτερικό δίκτυο (το οποίο δεν ολοκληρώθηκε) και με καινούργιο  εσωτερικο δικτυο. Εν συνεχεία ανέγνωσε τις τεχνικές καταγραφές έτσι οπως καταγράφονται απο τον προιστάμενο του τμήματος και υπενθύμισε την κατασκευή δεξαμενης, την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης εξωτερικού δικτύου, και μια σειρά εργων μέσω ΕΣΠΑ που αφορούν το εσωτερικό δίκτυο, με κόστος να ξεπερνά το 1 εκ. Ευρώ.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τη συνεδρίαση της Κέλλης, έκανε λόγο για στημένες καταστάσεις, αναφέρθηκε σε βίαιες εντολές του τύπου “ ορμάτε τους μην τους χαρίζεστε, στείλτε τους στο νοσοκομείο”. Εντούτοις υπογράμμισε οτι ο δήμος δεν φείδετε ούτε κόπου είτε χρημάτων κα οτι ασχολήθηκε και θα  ασχλοληθεί με το πρόβλημα σε σημείο , που υπάρχει η προσδοκί ακόμα και να επιλυθεί.
Σχετικά το ταξίδι του Δήμου στις Βρυξέλλες, διασαφήνισε οτι όσα πρόσωπα δεν συμπεριλαμβάνονταν στο σχετικό ψήφισμα, αλλα συμμετείχαν στο ταξίδι, μετέβησαν με δικά τους έξοδα.
Τέλος υποσχέθηκε οτι Ο Δήμος θα ασχοληθεί με το θέμα των πηγών που πάγωσαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, στο Λέχοβο.
το Δημοτικό συμβούλιο πέρασε στα  (30) θέματα της ημερησιας διάταξης
1.     Ένταξη συνεχιζόμενων έργων προηγούμενων ετών στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
2.     Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017 
 
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
3.     Τροποποίηση των ενταγμένων δράσεων στο Δ΄ ΕΑΠ και κατανομή της χρηματοδότησης Δ’ ΕΑΠ έτους 2014 
 
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
4.     Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο  με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις - Κρασπεδώσεις οδών και διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Αμυνταίου»
το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 
5.     Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο  με τίτλο «Διαμορφώσεις - Αναβαθμίσεις - Συντηρήσεις παιδικών χαρών Δήμου Αμυνταίου»

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
6.     Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση - συντήρηση - αναβάθμιση χώρου καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Αμυνταίου»

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
7.     Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο  με τίτλο «Διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίων Αμυνταίου»

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

8.     Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα Περιοχής Επέκτασης

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
9.     Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 486/2016 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου περί έγκρισης σχεδίου μνημονίου συνεργασίας με την εφορεία αρχαιοτήτων Φλώρινας για το έργο «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα»

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
10.  ΄Εγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο : «Παράκαμψη τροφοδοσίας ΕΕΛ Αετού από υπερχείλιση δεξαμενής ύδρευσης»

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
11.  Τροποποίηση ρυμοτομικού Σχεδίου ΤΚ Πελαργού περιοχή Ο.Τ. 21.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
12.  Τροποποίηση της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 459/2016, σύμφωνα Την Απόφαση Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης 5312/16.01.2017 (ΦΕΚ 121/24.01.2017 τεύχος Β') « Παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών » έως την 31-03-2017.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.

13.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του Ζυθεστιατορίου-Αναψυκτηρίου (περιοχή  Πευκάκια) ιδιοκτησίας του Δήμου Αμυνταίου.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
14.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ενοικίαση του δημοτικού καταστήματος «ΝΕΒΕΣΚΑ» στην ΔΚ Νυμφαίου.

  Αναβολή του θέματος σε επόμενο Δ.Σ.
15.  Αλλαγή ειδικότητας για πρακτική άσκηση μαθητή ΟΑΕΔ έτους 2016-2017.
.
 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
16.  Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής με αναπληρωτές  για την επίλυση φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για το έτος 2017.
 Προτάθηκαν Τακτικά Μέλη Ακρίτιδης - Παπαχρήστου Αναπληρωματικά  μέλη Νάτσης - Βολιώτης

.
17.  Ορισμός ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο έτους 2016 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου.

Δελιγώργης - Πουρπουλάκη
18.  Ορισμός Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Προμηθειών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
19.   Ορισμός  Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Παροχής Γενικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου.

νΤακτικός μέλος Νάτσης, Αναπληρωματικό Μέλος Καραγιαννίδης 
20.   Ορισμός  Τριμελούς Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων και Προσφυγών κατά την ανάθεση και εκτέλεση Προμηθειών και Παροχής Γενικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμυνταίου.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
21.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για γνωμοδότηση σχετικά με παραχώρηση χρήσης τμήματος του αριθ. 148 ακινήτου αγροκτήματος Αναργύρων. 
 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
22.  Παράταση σύμβασης μίσθωσης δημοτικού ακινήτου για στέγαση του γραφείου των ΕΛ.ΤΑ.  που βρίσκεται στην Τ.Κ. Φιλώτα.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
.
23.  ΄Εγκριση της με αριθμό 01/2017 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Αμυνταίου που αφορά  την «Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017».

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 .
24.  Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου περί της υλοποίησης του προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2016. 

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 .
25.  Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμυνταίου..

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 .
26.  Έγκριση μετάβασης Δημάρχου στην Αθήνα.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 .
27.  Διοργάνωση εκδήλωσης για την προβολή ταινίας παραγωγής Δήμου Αμυνταίου στην Θεσσαλονίκη.    
 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 
28.  Οργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Αμυνταίου για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας 2017 στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αμύνταια 2017».

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
29.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την με αριθμό 24/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.  
 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
30.  Διάθεση και ψήφιση πιστώσεων.

 το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια