Βολές Κωνσταντινίδη κατά Βοσκόπουλου

Σας ευχαριστώ που για μία ακόμη φορά αποδεχτήκατε την πρόσκληση μας για την αποψινή συνέντευξη τύπου. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι η νέα χρονιά να σας χαρίζει υγεία, ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες.
Εύχομαι επίσης σε όλους τους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες τα καλύτερα. 

Σίγουρα, οι ευχές δεν αρκούν για να αλλάξουν τον κόσμο. Ούτε εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο όλο. Θαύματα ούτε κάνουμε, ούτε υποσχόμαστε. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη μικρή κοινωνία που ζούμε. Με ειλικρινή αγάπη, ανθρωπιά, έμπρακτη αλληλεγγύη, δικαιοσύνη για όλους και κυρίως τους για τους νέους.
Ειδικότερα, λόγω της σημερινής εορτής των Τριών Ιεραρχών, θέλω να ευχηθώ στις μαθήτριες και στους μαθητές, στη φοιτητική και σπουδαστική νεολαία, καλή πρόοδο και καλή δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής. 
 
Στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν μπει στην τελική ευθεία εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να ευοδωθούν οι προσπάθειες τους και να στεφθούν με επιτυχία.

Να μη λησμονήσω και τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές οικονομικής δυσπραγίας για την Παιδεία υπερβάλλουν εαυτό και ανταποκρίνονται με επάρκεια στην υψηλή αποστολή τους. 
 
Ακόμα περισσότερο οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας που λειτουργούν κάτω από πιο αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από το βαρύ χειμώνα.
Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι υγεία και δύναμη.
Να περάσουμε τώρα στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας του Δήμου Φλώρινας, τα οποία είναι η αφορμή της συνέντευξης τύπου. 
 
Για πολλοστή φορά θα πω τη λέξη δυστυχώς για τη Δημοτική Αρχή. Δεν αλλάζουν καθόλου. Ίδιοι και απαράλλαχτοι. Αμετανόητοι στην αλαζονεία, στην εκδικητικότητα, στην αυταρχικότητα και στον ημετερισμό.
Θα μπορούσα να μιλώ ώρες αλλά αυτό δε γίνεται. Ιεράρχησα τα πιο σημαντικά τρέχοντα θέματα και θα αναφερθώ αναλυτικότερα.
Δε μπορώ να μην ξεκινήσω με το θέμα του αποχιονισμού.
Απευθύναμε επιστολή στον Δήμαρχο με την οποία του θέσαμε λίγα ερωτήματα στην οποία αναφέραμε τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε να μας ενημερώσετε για τον αποχιονισμό του δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να γνωρίζουμε, γιατί δεν κατέστη δυνατό να καθαριστούν έγκαιρα οι δρόμοι στις γειτονιές, στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας, στα κοιμητήρια, οι πλατείες, οι δρόμοι προς κτηνοτροφικές μονάδες, διάφοροι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και η πρόσβαση στους κάδους αποκομιδής απορριμμάτων.
Η αποτυχία σας αυτή ως διοίκηση οφείλεται σε:
α) λάθος συντονισμό από μέρους των υπευθύνων που έχετε ορίσει;
β) στην έλλειψη του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού;
γ) στην περικοπή δαπανών;
δ) σε βλάβες των μηχανημάτων λόγω κακής συντήρησης;

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, ποιες ήταν οι δικές σας ενέργειες;
Διότι όπως όλοι μας διαπιστώσαμε, οι μόνοι οι οποίοι έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα για τον αποχιονισμό, ήταν οι εργαζόμενοι του δήμου μας μαζί με τους συμβασιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας».
Αυτή ήταν επιστολή μας. Όπως διαπιστώνετε τα ερωτήματα είναι εύλογα και περιοριστήκαμε για ευνόητους λόγους σε ενδεχόμενες διοικητικές, λειτουργικές και τεχνικές δυσκολίες. Δεν καταλαβαίνουν όμως από λόγια. Σήμερα ευθέως θα δηλώσω ότι πρόκειται περί ανικανότητας και αδιαφορίας.
Μέχρι χθες δεν είχε χρήματα για να καθαρίσει τα βουνά χιονιού που έχουν συσσωρευτεί σε κάθε σημείο της πόλης. Ύστερα όμως από τη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση, 25 μέρες μετά από τον πρώτο χιόνι, έβγαλε συνεργεία να καθαρίσουν τον πεζόδρομο. Είπαν κάποιοι: γιατί πρώτα τον πεζόδρομο; Γιατί ο πεζόδρομος είναι βιτρίνα. Γιατί εκεί μπορούσε να στήσει επικοινωνιακή φιέστα, όπως και το έκανε. Και έβαλε μάλιστα τους συνεργάτες να τραβάν βίντεο και να αυτοπροβάλλουν το δήθεν έργο του αποχιονισμού. Γιατί με τον πεζόδρομο νομίζει ότι μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Εάν έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για την πόλη και τα χωριά μας, όπως αυτό που έδειξε για την είσοδο του σπιτιού του, τότε η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Δεν τα λέω εγώ αυτά για τον αποχιονισμό της κατοικίας του. Είναι αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Άκουσον-άκουσον τώρα. Μέσα στον Ιανουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει με απευθείας ανάθεση τον αποχιονισμό στην Δημοτική Ενότητα του Περάσματος. Την μοναδική φορά που δικαιολογείται η απευθείας ανάθεση λόγω έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ψηφίσαμε θετικά ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ο αποχιονισμός. Μέσα στο καταχείμωνο, όταν γνωρίζουμε εκ προοιμίου στη Φλώρινα, ότι ο χειμώνας είναι βαρύς και τα προβλήματα πολλά. Καμία ετοιμότητα, καμία προετοιμασία. Τόση προχειρότητα και τόση ανευθυνότητα μαζί.
Μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας του αποχιονισμού είναι το επεισόδιο που συνέβη δημοσίως στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας και υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου επιφορτισμένος με τον αποχιονισμό αντήλλαξαν βαριές εκφράσεις και κόντεψαν να έλθουν στα χέρια καταμεσής του δρόμου με αφορμή τον αποχιονισμό. Και αυτοί έκαναν ότι έκαναν. Ο Δήμαρχος που είναι; Παρακολουθεί απαθής και αμέριμνος; Υπάρχει Δήμαρχος; 
 
Το χειρότερο όμως είναι άλλο και δεν βρίσκεται στη δεδομένη πια ανικανότητα και ανευθυνότητα. Το χειρότερο είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του Γ.Βοσκόπουλου που δείχνει τον χαρακτήρα του και τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους δημότες.
Σας διαβάζω διαλόγους του με δημότες από την προσωπική του ιστoσελίδα στο facebook:
Δημότης: Μετά από έναν μήνα…Περιμένεις δηλαδή να σου πούμε συγχαρητήρια; Είσαι τόσο θρασής που μας το ανακοινώνεις κιόλας; Όλη η πόλη είναι ένα χάος..τριτοκοσμική κατάσταση..θα πρεπε να ντρέπεσαι
Βοσκόπουλος: Πρέπει να είσαι πολύ β…….
Δημότης: Ευτυχώς εκτείθεσαι δημόσια για το ποιόν σου μέσα από τις δημόσιες απαντήσεις σου. Οι απαντήσεις σου είναι ανάλογες του επιπέδου σου. Δυστυχώς Φλωρινιώτες παίρνουμε αυτό που μας αξίζει.

Άλλος δημότης: σε κεντρικούς δρόμους;;;;;;;έλεος πάλι….στις άλλες γειτονιές τι θα γίνει;
Βοσκόπουλος: Να πάρετε φτυάρι

Ένας ακόμα δημότης: Καλά μας δουλεύετε; Τι να τον κάνουμε τον πεζόδρομο; Κοιτάξτε να καθαρίσετε κανένα πεζοδρόμιο εκτός αν έχετε τόσα λεφτά που θα μας πληρώνετε τους γιατρούς. Έχετε περάσει καθόλου….
Βοσκόπουλος: Κορίτσι μου παίξε με τις κούκλες σου μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις.
Νομίζω ότι δε χρειάζονται σχόλια από εμένα. Τον παραδίδω στην κρίση σας.

Να πάμε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017. Δεν αλλάζει τίποτα. Βρίσκεται στο πνεύμα των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων.
1.Πλήρης ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου, στόχευσης και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
2.Πολλά μικροέργα που θα οδηγηθούν στη λογική της απευθείας ανάθεσης.
3.Απορίας άξιον τα έργα για τον ζωολογικό κήπο. Αφού ο Δήμαρχος πανηγύρισε για το πάρκο αναψυχής που βάφτισε ζωολογικό κήπο και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν κατάφερε να απορροφήσει ολόκληρο το ποσό που είχε διατεθεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG, τώρα βάζει χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
4.Πάγια και προσωπική επιλογή του Δημάρχου έργα με το ίδιο αντικείμενο να χωρίζονται ανά δημοτική ενότητα και να δίνονται με απευθείας αναθέσεις. Δε θα σταματήσω να το λέω. Ενιαία έργα με διαγωνισμό ώστε να κερδίζει ο Δήμος από τις εκπτώσεις πάνω από το 35% του αρχικού προϋπολογισμού.
5. Από τα πέντε έργα μελετών αισθητικής θεώρησης που σέρνονται από το 2014 τα δύο πληρώθηκαν με δικαστική απόφαση και τα τρία επανέρχονται και σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.
6.Πάνω από τα μισά έργα είναι συνεχιζόμενα. Αν συνυπολογίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι μικρά έργα της τάξης των 12.000€ εύλογα αναρωτιέται κανείς πως θα υλοποιηθούν μεγάλα έργα όταν τα μικροέργα θέλουν 2 και 3 χρόνια για να ολοκληρωθούν.
Λυπάμαι αλλά δυστυχώς δαπανώνται χρήματα σε έργα που δεν έχουν άμεσο ευεργετικό αποτέλεσμα στη ζωή των κατοίκων, δεν συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας αφού απουσιάζουν τα επενδυτικά στοιχεία.

Να πάμε στον Πολιτιστικό Χειμώνα-Φωτιές 2017.
Η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 140.000 ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων δαπάνησε 170.000 ευρώ. Ο Δήμος Θεσ/νίκης 140.000 και πραγματοποίησε 180 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με περίπου 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, και 60 φοιτητές του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ.
Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα εξής:
1. 15.000 ευρώ σε δεξιώσεις. Όπως φαίνεται από την σχετική απόφαση οι δεξιώσεις έλαβαν χώρα σε ταβέρνες και τσιπουράδικα. Ρωτώ τον Γ.Βοσκόπουλο. Ποιοι έφαγαν στις ταβέρνες; Συνδημότες μας ή οι παρέες του; Ποιο συμμετείχαν σε αυτά τα φαγοπότια; Ποιοι τραπεζώθηκαν; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Τον προκαλώ να καταθέσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στα «πολιτιστικά» τσιμπούσια του. Επίσης τον προκαλώ να μας καταθέσει αντίγραφα των τιμολογίων. Να δούμε επιτέλους ποιοι τρώνε και τι για να δούμε ποιών η αφεντιά κοστίζει 15 χιλιάδες ευρώ.
2. 9 χιλιάδες ευρώ κόστισε η προβολή των εκδηλώσεων με εκτυπώσεις, έντυπα, αναμνηστικά και bunner. Με εννέα χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε να διαφημιστούν οι εκδηλώσεις των φωτιών σε όλη την Ελλάδα μέσω των τοπικών, περιφερειακών και πανελλήνιας εμβέλειας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
3. 15.000 ευρώ κόστισε το παγοδρόμιο. Δώσαμε δωρεάν τον χώρο, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα πληρώσαμε και 15 χιλιάρικα. Ρωτώ λοιπόν; Αφού παραχωρήθηκαν τα πάντα, πληρώσαμε και από πάνω, γιατί πλήρωναν εισιτήριο τα μικρά παιδιά;
4.Για τέταρτη χρονιά, αν θυμάμαι καλά, φέρνουμε το τρενάκι το οποίο μας κοστίζει 12.000 ευρώ το χρόνο. Θα το είχαμε αγοράσει δύο φορές. Το προτείναμε αλλά αυτό που μας απαντούν είναι ότι δήθεν κοστίζει ακριβά. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Πήλιο αγόρασε τρενάκι το οποίο διαθέτει 4 βαγόνια και κόστισε 25.000. Σας καταθέτω το σχετικό δημοσίευμα. Εκεί μάλιστα η αντιπολίτευση του Δήμου κατήγγειλε το γεγονός διότι όπως ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρήματα για τέτοιες αγορές. Ο γαλαντόμος Δήμαρχος Φλώρινας όμως έχει τα διπλάσια λεφτά για απλή ενοικίαση. Ιδού το μεγαλείο του.
Πολλά χρήματα δυσανάλογα του προϊόντος των εκδηλώσεων. Αλόγιστες σπατάλες και προχειρότητες. Δουλειές στο γόνατο.
Το μεγάλο ναυάγιο του Δήμου στις γιορτές ήταν ο στολισμός. Ελλιπής, φτωχότατος, χωρίς φαντασία παρά τα 140.000 χιλιάρικα. Φτάσαμε μάλιστα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα για να φωταγωγηθεί η πόλη και τα χωριά μας. Για να κερδίσει λοιπόν ο Δήμαρχος τον χαμένο χρόνο, μέχρι σήμερα που μιλάει τα φωτάκια και τα φωτεινά στολίδια καίνε ακόμα τις νύχτες. Τι άλλο να πω. Γελάει ο κάθε πικραμένος.
Θέρμανση των σχολείων. Άλλο μεγάλο ζήτημα. Μόνιμη επωδός ότι δεν επαρκούν τα λεφτά που στέλνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Συμφωνούμε. Γιατί όμως κάθεται με σταυρωμένα χέρια; Του προτείνω να πάμε μία επιτροπή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο υπουργείο και να διεκδικήσουμε έκτακτη επιχορήγηση. Έγινε παλιότερα, μπορεί να ξαναγίνει. Να σας δώσω όμως και μία άλλη παράμετρο του ζητήματος. Το υπουργείο ναι, έστειλε λίγα χρήματα. Δεν επαρκούν. Δεν του απαγορεύει όμως να χρησιμοποιήσει άλλους πόρους προκειμένου να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης και να εφοδιάσει τα σχολεία. Μη θέλει κιόλας να τον πιστέψουμε όταν λέει ότι μόνο τα συγκεκριμένα χρήματα του υπουργείου μπορούμε να ξοδεύουμε για πετρέλαιο. Η δικαιολογία είναι αστεία. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ.ΦΛΩ, στην οποία είναι πρόεδρος ο ίδιος ο Γ. Βοσκόπουλος και η Ζέτα Ρίζου Δ/ντρια έχει να διαθέσει 162.000 ευρώ. Έκοψε το σχετικό ένταλμα πληρωμής, το οποίο σας καταθέτω, αλλά ετοίμαζε χωρίς τον ξενοδόχο διότι η επίτροπος δεν θεώρησε το ΧΕΠ. Δεν γίνεται όμως να το αφήσει έτσι χωρίς να δώσει τη μάχη του. Προσέλαβε δικηγόρο και καταθέτει υπόμνημα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου μήπως κερδίσει την υπόθεση. Για άλλα και άλλα λοιπόν έχει χρήματα, έχει και διάθεση να παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδος. Για τη θέρμανση των παιδιών στα σχολεία δεν του έμεινε κουράγιο και χρήμα.
Το δίκτυο ύδρευσης των 11 χωριών του πρώην Δήμου Μελίτης είναι ένα τεράστιο θέμα.
Ρωτώ τον Δήμαρχο.
Γιατί δεν αντικαταστάθηκαν στο σύνολο τους οι αμιαντοσωλήνες και συνεχίζουν να πίνουν πόσιμο νερό από αυτούς οι κάτοικοι χωριών του πρώην δήμου;
Γιατί δεν εκτελείται άμεσα η μελέτη του έργου που προβλέπει την αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης;
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Γ. Βοσκόπουλος για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι; Κινδυνεύει η δημόσια υγεία;
Ευθύνεται ή όχι ο εργολάβος;
Αν ναι, γιατί δεν του αποδίδονται ευθύνες;
Γιατί δεν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου;

Εμείς ως παράταξη δεν θα μείνουμε στα ερωτήματα. Θα απευθυνθούμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αναδείξουμε το θέμα. Η δημόσια υγεία δεν είναι παιχνίδι στα χέρια εργολάβων και δημάρχων. Θα το πράξουμε άμεσα και χωρίς εκπτώσεις. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας όπως επιτάσσει η ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας. 
 
Θα κλείσω με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Τα είχαμε πει παλιότερα αλλά φωνή βοώντος. Η κατάσταση είναι δραματική και για τα ζώα και για τους κατοίκους. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν διαφωνώ ότι η νομοθεσία έχει κενά. Αλλά τα κενά δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία της δημοτικής αρχής. Αν δεν μπορούν. Ας μας το πούνε. Προτείνω το γρηγορότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα παραστούν ειδικοί επί του θέματος, να μας διαφωτίσουν, να παρουσιάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που μας προσβάλλει πρώτα ως ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Δεν πείθεις κανένα.
    Όλα για την καρέκλα.
    Τόσα χρόνια βουλευτής τι έκανες για το Νομό; Τίποτα
    Τώρα σε έπιασε ο πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ...
    ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ..... ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

    ΤΑΧΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοσκ΄΄οπουλος ο δήμαρχος της ταβέρνας των εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων….. γιατι από έργο κλάυτα χαράλαμπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.Το έργο του σαν Νομάρχης στην περιοχή Αμυνταίου μεγάλο και αναγνωρίσιμο απο όλους. Αν εσείς είστε αγνώμονες εκει στη Φλωρινα είναι άλλο θέμα.
      Προχώρα Νομάρχη είσαι ο καλύτερος το Αμύνταιο μαζί σου

      Διαγραφή
    2. Mήν ανησυχείς 1206 γιατί σύντομα θα κληθείς να τον ψηφίσεις για βουλευτή του νομού.

      Διαγραφή
  4. Είδα τη φωτογραφία του συνδυασμού και μελαγχόλησα. Παλια φθαρμένα υλικά στον Σταθη, αποτυχόντες πολιτευτες με επικεφαλής τον ιδιο . Ανικανος, αχαριστος και αλαζόνας ο Βοσκόπουλος κουρασε και πρεπει να παει σπίτι του. Εκει στη Φλώρινα δεν υπάρχουν νεα στελέχη ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.......
    Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .