Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με τρία(3) ΦΕΚ στην Τ.Κ. Αχλάδας.

Νέες εξελίξεις βγήκαν στην επιφάνεια να αιφνιδιάσουν τους κάτοικους της Τ.Κ. Αχλάδας μετά την υπουργική απόφαση του Κ. Σταθάκη που θέλει να διαιρεί τον οικισμό σε τρία διαφορετικά κομμάτια με αντίστοιχα ΦΕΚ, διαχωρίζοντας το σε περιοχές Α, Β, και Γ.Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κ Παυλίδης από την άλλη, σε πρόσφατη συνέλευση των κατοίκων όπου και παραβρέθηκε, επιβεβαίωσε πως η ίδια η εταιρία κατέθεσε μια αίτηση απαλλοτρίωσης, ενώ τους προέκυψαν 3 ΦΕΚ. Και διερωτάται κανείς πώς ‘’παρά τη θέληση τους(εταιρία)’’ξεφύτρωσαν 3 ΦΕΚ? και γιατί το αποδέχτηκαν αφού παρανόησαν το αίτημα τους? Ας ζητήσουν ακύρωση και έκδοση νέας.

Επίσης δεσμεύτηκε(για μια ακόμη φορά) πως θα καταθέσουν σειρά προτάσεων προς αξιολόγηση των κατοίκων, υπόσχεση που έχει δώσει πριν ενάμισι χρόνο τώρα(και ακόμα περιμένουμε, ενώ αυτοί προχωρούν).Έκανε λόγο για την ιδιαιτερότητα που έχουν ως ιδιωτική εταιρία και για δυνατότητα ευελιξίας... ανάλογα τα συμφέροντα… Και ναι έχει δίκιο… γιατί ως ιδιώτης του δίνατε η δυνατότητα, στη μέση της εξόρυξης να κηρύξει πτώχευση και να σταματήσει, αν διαπιστώσει πως η διαδικασία είναι ασύμφορη, ενώ δεν θα τον ενδιαφέρει ‘’άνευ δεσμεύσεων’’ αν θα έχει αφήσει ένα μισοκατεστραμένο χωριό.
 Επιβεβαίωσε επίσης πως ως Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας δεν έχουν καταθέσει καμία εγγυητική για την κατάθεση της αίτησης απαλλοτρίωσης, που μέχρι εκείνη την ώρα λάθος υποστήριζαν οι πρόεδροι, ο κοινοτάρχης και της επιτροπής αγώνα του χωριού,(προκαταβολή ύψους 20%). Οι τοπικοί άρχοντες που παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων δήλωσαν πως δεν μπορεί να υπάρξει ως εγγυητής η ΔΕΗ σε ιδιωτικό ορυχείο, πως δεν υπήρχε σωστή αντιμετώπιση από την πολιτεία ώστε να βγει μια απαλλοτρίωση για όλο το χωριό και πως υποδηλεί σκοπιμότητες η έγκριση απαλλοτρίωσης για κάθε οικισμό ξεχωριστά. Οι ευθύνες είναι πολλές προς όλες τις κατευθύνσεις τόνισαν. Ως τόσο η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στ΄ ορυχείο(μετά από δηλώσεις των εργαζομένων ) είναι πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα(9) μήνες, υποχρεώνοντας τους ν΄ αποδέχονται κουπόνια super market(ως είδος πληρωμής),ενώ συχνά τους ζητούν να βοηθήσουν την εταιρία να κρατηθεί( πώς? δίνοντας από τις οικονομίες τους για να σώσουν στην εταιρία?). 
 Από την άλλη πλευρά οι γεωργοί του χωριού είναι απλήρωτοι, εδώ και 2 χρόνια για ενοίκια των χωραφιών τους που εκμεταλλεύεται η εταιρία, ενώ η ίδια συνεχίζει τις εργασίες της, αλλάζοντας την γεωλογική μορφή τους, το ίδιο κάνει και στην περίπτωση της επίταξης πολλών χωραφιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι ενιστάμενοι και περιμένουν την εκδίκαση τους, χωρίς να μπορούν να τα καλλιεργήσουν(χάνοντας παραγωγές χρόνων), ενώ η εταιρία και πάλι συνεχίζει τις εργασίες της μέσα στα χωράφια. Με την ίδια τακτική λειτουργεί και στις περιπτώσεις εκείνες που έχει υποσχεθεί ανταλλαγή των χωραφιών που κατάστρεψε για διευκόλυνση του ορυχείου(αλλαγή ροής του ποταμού, δρόμων κλπ) με άλλα, τα οποία απαιτούν τίτλους κυριότητας που δεν έχει, αφού μιλά για χωράφια που ανήκουν στη ΔΕΗ(με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο κάνουν) και χρειάζεται να πληρώσει σε αυτή για την απόκτηση τους(αυτοί όμως υπόσχονται). 
Απλήρωτοι εργαζόμενοι , ανεκπλήρωτες προφορικές υποσχέσεις σε αγρότες, ψευδή λόγια και στάση της εταιρίας που αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, κατά πως την συμφέρει. Είναι προφανές πως η πορεία της εταιρίας δείχνει αναξιοπιστία αφού την διακρίνει η κακή διαχείριση, η μηχανορραφία, η προχειρότητα και η σκοπιμότητα εις βάρος των κατοίκων. Όταν δείχνει ανίκανη να ανταπεξέλθει τις ελάχιστες προαναφερόμενες υποχρεώσεις της, πως θα καλύψει το τεράστιο κόστος για ν΄ αποζημιώσει ολόκληρο χωριό? Και ποιος θα πιστέψει τις προφορικές υποσχέσεις της? Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η εξευτελιστική κοροϊδία προς κάθε κατεύθυνση. Να πάψει να ‘’φοράει το καλό της ‘’προσωπείο’’ , και να φανερώσει τις ισχύουσες, ελλείπεις δυνατότητες της. Δεν είστε πλέον πειστικοί και αξιόπιστοι!!.
Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ακόμα πιστεύετε στα παραμύθια?αν και στα παραμύθια το τέλος είναι αίσιο, εσείς με τους ψεύτες που έχετε μπλέξει, ούτε για παραμύθια είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν χρησιμοποιείς τα ονόματα και την ιδιότητα των άλλων ορθό είναι να μιλάς με το όνομά σου. Τελικά αυτή η( νεολαία ) της Αχλάδας ποια είναι; ποιοι την εκπροσωπούν; και από ποιους είναι πληρωμένη για να τα γράφει αυτά; Σίγουρα για όσους γνωρίζουν γραμματική η λέξη νεολαία είναι ουσιαστικό γένους θηλυκού...υποκινούμενη με μένος και προσωπική εκδίκηση. Όσο για τις πληρωμές των αγροτών η νεολαία έχει πληρωθεί προκαταβολικά και αδρά!!! Ας σταματήσει η (νεολαία) να ρίχνει τόσο δηλητήριο γιατί τελικά πρώτη αυτή (η νεολαία) θα πνιγεί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νεολαία ετών 39.γενηθης 1978.Μήπως η κυρια νεολαία ετών 39 είναι στην επιτροπή αγώνων. Γιατί δεν περνη θεση όταν είναι όλο το χωριό και τα λέει πίσω από την νεολαία ετων 39.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία ποιο χωριό είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΆΞΙΑ Η ΝΕΟΛΑΊΑ ΑΧΛΆΔΑΣ!!! ΠΟΛΆ ΠΟΛΛΆ ΣΥΓΧΑΡΗΤΕΊΡΙΑ, ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΌΣΟ ΧΡΌΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 39 ΚΑΙ 139. ΣΑΣ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΆΤΕ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ ΕΣΕΙΣ , 100000 ΜΠΡΆΒΟ ΈΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΗ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΆ, ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΤΑ , ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΆΞΙΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ , ΩΣ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΆΝΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΖΉΣΟΥΝ .ΆΞΙΟΙΟΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τι θέλετε; Όλοι μαζί η να σβήσει η Αχλαδα από τον χάρτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελευτεριά η νεολαία ετών 39.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΈΣ ΤΑ ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΉΣΤΕ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑ ΠΙΑ , ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ .ΞΕΣΠΆΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .