Eurostat: Το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά -Μία ακόμη αρνητική πρωτιά



Μία ακόμη αρνητική πρωτιά δίνει στην Ελλάδα έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων καπνίζουν παθητικά σε καθημερινή βάση.

Το 62,2% των Ελλήνων που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα. Ακολουθεί η Κροατία με 44,7% και η Βουλγαρία με 40,5%. Στον αντίποδα, η Σουηδία φαίνεται πως είναι η χώρα που προστατεύει καλύτερα τους πολίτες της από το παθητικό κάπνισμα, στο οποίο εκτίθενται μόνο το 5,9%, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία με 6,3%.

Δεύτεροι πιο «θεριακλήδες» οι Ελληνες

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών- το 32,6% των πολιτών- πίσω από τη Βουλγαρία (34,7%), ενώ οι λιγότεροι είναι στη Σουηδία (16,7%) και τη Μ. Βρετανία (17,2%).
Σύμφωνα με την Eurostat, ένας στους 4 πολίτες της ΕΕ άνω των 15 ετών (24%) είναι καπνιστής. Το γραφείο στατιστικών της ΕΕ περιέγραψε το κάπνισμα ως «έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία που μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ», σημειώνοντας ότι αυτή η βλαβερή συνήθεια συνδέεται με τον καρκίνο, τις καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.
Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι άνδρες (28,7%) είναι πιο πιθανό να καπνίσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες (19,5%).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πότε επί τέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος για το κάπνισμα στην τριτοκοσμικη χώρα μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .