Επανεμφάνιση των δύο νεαρών αρκούδων στην Καστοριά



Δύο νεαρές αρκούδες έκαναν επανεμφάνιση στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στη θέση «Πέτρα», κοντά στον αστικό ιστό της πόλης.

Τα δύο ζώα βόλταραν την περασμένη εβδομάδα στην παιδική χαρά στην παραλίμνια είσοδο της πόλης. 

Στελέχη της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ που είναι και μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης έσπευσαν στην περιοχή μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας και εξέτασαν τον περιβάλλοντα χώρο ώστε να κατανοηθεί καλύτερα το συμβάν. Στη συνέχεια έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης (φορητές πινακίδες με αναλάμπουσες λυχνίες) για τους οδηγούς με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενου τροχαίου ατυχήματος, καθότι όλα δείχνουν ότι ακολουθούν  συγκεκριμένες διαδρομές προσέγγισης δασώδους περιοχής κοντά στη λίμνη της Καστοριάς, διασχίζοντας τον δρόμο σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά της  η «Καλλιστώ» θα τοποθετήσει ειδικές κάμερες υπέρυθρων στα πιθανά περάσματα – ρεματιές για να ταυτοποιηθούν καλυτέρα οι κινήσεις των δύο αρκούδων.
Η οργάνωση υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί αυτή την εποχή, καθώς όσες αρκούδες δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμέριο λήθαργο παρουσιάζουν ιδιάζουσα κινητικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .