Επιστροφή του Τροποντάκια με 3 Σημεια Φωτιά απο την ACB



Ο τριποντάκιας επέστρεψε με 3 σημεία από τις Κυριακάτικες αναμετρήσεις της Α1 μπάσκετ Ισπανίας (ACB), αξιολογήστε τις προτάσεις, οι οποίες δημοσιεύονται αποκλειστικά στη σελίδα των ‘‘ΑΝΑΠΟΔΩΝ’’ και καλά κέρδη!


Ρίο Νατούρα Μόνμπους (Ομπραντόιρο) – Βαλένθια
Μετά από τη σημαντική νίκη στην παράταση στην έδρα της Μανρέσα, η Ομπραντόιρο θα (προσπαθήσει στην έδρα της πλέον) για τη 2η νίκη της στη φετινή ACB απέναντι στη γενικά ισχυρότερη Βαλένθια. Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσουν οι γηγενείς Κορμπάτσο, Ουρτασούν και Γιοβέτ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Γιούστα.
Μετά από μία "κακή" εντός έδρας ήττα απέναντι στην ενισχυμένη Χάποελ Ιερουσαλήμ, η Βαλένθια θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με νίκη εντός των τειχών. Ενδεχόμενη απουσία μόνο ο Γιάνκοβιτς (φόργουορντ - όχι ιδιαίτερα σημαντικός για τον προπονητή του  στο έως σήμερα "rotation").

Εκτίμηση: Αξίζει να ποντάρουμε στην ομάδα με το καλύτερο ρόστερ, τη Βαλένθια καθώς η λογική επιτάσσει πως θα κερδίσει με την απαιτούμενη διαφορά (χάτνικαπ 7,5 πόντους στον ΟΠΑΠ - περίπου 7,0 πόντους σε λοιπές στοιχηματικές). Η Βαλένθια που έχει ισχυρό κίνητρο να κερδίσει καθότι επιπροσθέτως έχει "επικίνδυνο" πρόγραμμα στις επόμενες αγωνιστικές καθώς παίζει κατά σειρά με την Ανδόρα, τη Φουεναλαμπράδα και την Μπασκόνια. Άλλωστε η Ομπραντόιρο μοιάζει να είναι μια από τις 3-4 ομάδες με τα πιο αδύναμα ρόστερ στη λίγκα. Μόνος λόγος αμφιβολίας ίσως φάνταζε η ισχύς της έδρας, η οποία μπορεί όμως να επηρεάσει μέχρις ενός σημείου.


Γκραν Κανάρια - Φουεναλαμπράδα
Οι γηπεδούχοι, εν αντιθέσει με τις προσδοκίες που τους γέμισε η κατάκτηση του Supercopa, ξεκίνησαν τη σεζόν με 0-4 και έχουν μεγάλη ανάγκη για μια νίκη. Θα προσπαθήσουν λοιπόν να αντλήσουν ισχύ από την έδρα τους, όπου συνηθίζουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες παιχνιδιού (14-3 ρεκόρ πέρυσι στην ACB). Προέρχονται από μια πειστική νίκη απέναντι στην έδρα της - αποδυναμωμένης φέτος - Νίζνι. Δεν διαφαίνεται πως στο αυριανό παιχνίδι θα έχουν κάποια σημαντική απουσία.
Η Φουεναλαμπράδα από την άλλη θα μεταβεί στις Κανάριες Νήσους με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά από τη σημαντική νίκη απέναντι στην ισχυρή Κίμκι. Το ρεκόρ της ωε στιγμής στην ACB δεν μοιάζει και εξαιρετικό καθότι έχασε όλες τις δύσκολες αναμετρήσεις που έδωσε (αποδεικνύεται πως φέτος έχει αποδυναμωθεί). Παρόλα αυτά παραμένει μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει σε υψηλό τέμπο με πολλές πρωτοβουλίες από τα γκαρντ της. Αυτό ίσως μεγεθυνθεί στην περίπτωση που απουσιάσει ο Σέκουλιτς (σέντερ - πιθανός απών).

Εκτίμηση: Θα κινηθούμε αντισυμβατικά και θα ποντάρουμε στο διπλό, χρησιμοποιώντας το χάντικαπ  (10,5 πόντοι στον ΟΠΑΠ - εκεί κινούνται και οι λοιπές στοιχηματικές). Ο ρυθμός στην έδρα της Γκραν Κανάρια ευνοεί θεωρητικά και τη φιλοξενούμενη ομάδα που ίσως ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του "ροντέο" που θα προσπαθήσει να στήσει η γηπεδούχος, ειδικά αν τα ποιοτικά γκαρντ της βρεθούν σε καλή ημέρα. Επιπροσθέτως, πρώτον έχει και αυτή κίνητρο λόγω του κακού ξεκινήματος και δεύτερον ίσως υπάρξει αποπροσανατολισμός από την εύκολη εκτός έδρας νίκη καθώς και ενδεχόμενη κούραση στη γηπεδούχο από το ταξίδι στη Ρωσία. Το ρίσκο εγνωσμένο βέβαια καθώς άλλωστε η γηπεδούχος ομάδα έχει κερδίσει στις τελευταίες 6 μεταξύ τους αναμετρήσεις στις Κανάριες νήσους.

Τενερίφη - Μάλαγα
Η Τενερίφη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, εκμεταλλευόμενη το σχετικά βατό πρόγραμμά της. Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας της (ιδιαίτερα έξω από τη γραμμή των 6,75) σε συνδυασμό με τη σημαντικότατη ενίσχυση στη ρακέτα της (Φραν Βάσκεζ & Γιώργος Μπόγρης) έχουν φέρει το 4-0 στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στην αυριανή αναμέτρηση θα απουσιάζει εκ νέου ο Ριτσόττι (γκαρντ) και ίσως ο Γκριγκόρις (φόργουορντ).
Η Μάλαγα ξεκίνησε τη σεζόν με 0-2 καθώς ηττήθηκε λογικά από τη Ρεάλ εκτός, μα και απρόσμενα από τη Σαραγόσα εντός. Έπειτα το ισορρόπησε μετά από δύο σημαντικές νίκες απέναντι στη Φουεναλαμπράδα (εκτός) και την Γκραν κανάρια (εντός), φθάνοντας στο σημερινό της ρεκόρ (2-2). Το ρόστερ της είναι καλό, έχει σταθερά τονίδιο προπονητή τα τελευταία 3-4 χρόνια και είναι ομάδα με στόχο ένα καλό πλασάρισμα για να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στα playoffs. Πολύ σημαντική είναι η απουσία του Νέντοβιτς (κατά πάσα πιθανότητα θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι) που είναι ίσως ο ποιοτικότερος scoring guard της ομάδας.

Εκτίμηση: Θα ποντάρουμε υπέρ της ομάδας που κρίνουμε πως έχει τις περισσότερες δυνατότητες και θεωρητικά υψηλότερους στόχους και αυτή είναι η Μάλαγα. Στατιστικά, άλλωστε, ίσως ήρθε η ώρα να κάνει ένα κακό παιχνίδι η Τενερίφη. Δύσκολο παιχνίδι και με ρίσκο το ποντάρισμα καθότι η Μάλαγα έως τη σήμερον αρέσκεται να πηγαίνει σε παιχνίδια με υψηλά σκορ (γρήγορες επιθέσεις και σχετικά ανεπαρκείς άμυνες), άρα ίσως η Τενερίφη βγάλει αρκετά αμαρκάριστα σουτ. Αυτό βέβαια μας οδηγεί παράλληλα πως ίσως είναι καλό και το over στους 160,5 πόντους (ΟΠΑΠ & στοιχηματικές), αρκεί η Μάλαγα να βρει λύσεις εκ των έσω και να μην αποβεί "μοιραία" για την έκβαση του σκορ η απουσία του Νέντοβιτς.



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ετσι παικταρά μου εβαλα τα ματσακια σου ενα δελτίο με ζιτούμενα και εβγαλα ενα 300ευρω. Αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος σου Αμύνταιο θα ήθελα να σε γνωρίσω απο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΟΠΑΠ, ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην αρχή νόμιζα οτι ήσουν μαιμού-μπούκερ, που απλά έτσι ηθελαν να αυτοπαρουσιάζεται, αλλα βλέποντας τις αναλύσεις κατάλαβα οτι έκανα λάθος, γιατί κάνεις σωστές αναλύσεις, το μόνο που δεν μ αρέσει , όπως και σε όλους τους μπουκερ, είναι οτι στην δεν λετε καθαρα την εκτίμηση σας, αλλά με αμφιβολίες, ετσι αμα το αποτελεσμα δεν βγει να χετε να λετε.Α εγω σας ειπα δεν ειναι στανταρ.
    Πάντως τα πήγες καλά σήμερα με 2/3, δεν σου πιάνω το οβερ της μάλαγα γιατί το έδωσες δευτερευοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γκραν Κανάρια 111-60 Φουενλαμπράδα, πάνε τα λεφτάκια μαςςςςςςςςςςςςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .