Αντιπαράθεση μεταξύ Συλλόγων στη Λεβαία



Ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Λεβαίας, προχώρησε σε δημοσιοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλε σε βάρος του, ο σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, με αφορμή την Κυριακάτικη (25/9) Θεατρική παράσταση, ΄΄Τη χωρί μου ‘μουν τα σεϊρια’’… την οποία θέτει στην κρίση των πολιτών.


Η Επιστολή Κοινοποιήθηκε:
1)      Στον κ. Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας
2)      Στον πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών
3)      Στον Αθλητικό Σύλλογο Λεβαίας «Δάφνη»
Οι οποίοι εδρεύουν στη Λεβαία  και αναφέρει ότι:

Κατόπιν της 17-09-2016, ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του συλλόγου σας και στο site του facebook, ενημερωθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας, εκδήλωση και δη θεατρική παράσταση  την οποία συνδιοργανώνετε με την θεατρική ομάδα του ποντιακού συλλόγου Άρδασσας στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας.

Με την παρούσα επιστολή, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω κίνηση του συλλόγου να παρουσιάσει μια τέτοια εκδήλωση και μάλιστα με την είσοδο προσέλευσης δωρεάν, χωρίς έστω να μας ενημερώσει καλοπροαίρετα, καθώς στο χωριό μας υπάρχει ο σύλλογος μας , ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, ο οποίος προάγει καθαρά το ποντιακό στοιχείο και προβλέπεται σειρά δραστηριοτήτων στο καταστατικό μας για τέτοιο χαρακτήρα εκδηλώσεις, που άπτονται των δικών μας αρμοδιοτήτων και η ως άνω εκδήλωση μας εμποδίζει στο παρουσιάσουμε στη συνέχεια κάτι αντίστοιχο, μια πιθανή παρόμοια παράσταση, με έσοδα για το σύλλογο μας.

Γενικότερα, καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά μας , να δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα στους συλλόγους τους χωριού μας, παρά ο κάθε  σύλλογος να ασχολείται με το αντικείμενο δραστηριότητας του και όλοι μαζί να διαφημίζουμε και να προωθούμε το χωριό μας ως ομάδα, σας καλούμε:

1.      Όπως αποτρέψετε την παρουσία της εν λόγω εκδήλωσης χωρίς τη συμμετοχή μας , ως καθαρόαιμος σύλλογος με ποντιακό στοιχείο , ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και λογοδοτούμε σ΄ αυτήν για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας , ειδάλλως
2.      Να ακυρώσετε την εκδήλωση.
3.      Σε κάθε περίπτωση να απέχετε στο μέλλον από εκδηλώσεις, που αφορούν καθαρά το ποντιακό στοιχείο, δημιουργώντας προβλήματα στον σύλλογο μας και
4.      Να μας ενημερώσετε για  τις ενέργειες σας , μόλις λάβετε την παρούσα, διαφορετικά θα αναγκασθούμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΕΒΑΙΑΣ    

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Αυτοί είναι πολύ πόντιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι μας νοιαζει ρε ματζιριδες αν θελετε να κανετε το ιδιο με εισιτήριο,δωσε θαρρος στο χωριατη να σάνεβει το κρεββάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι πολύ βαρεμένος και καραγκιόζης. Να πλένεις το βρομόστομα σου και μετά να μιλάς για τους πόντιους.

      Διαγραφή
    2. Το βρομόστομά του εμείς του το γεμίσαμε και καλά κανει και μας κοροιδεύει. Ενα χωριό 800 ατόμων με πλυθυσμό 100% ποντιακό και φαγωνόμαστε μεταξύ μας.

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι καν ποντιος φιλε ο προεδρος. Απλα επειδη δεν θα υπαρξει ψωμι γινονται ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pws fainetai posa liga kserete pws krinete re etsi enan anthrwpo otan den tn gnwrisate katholou? I zileia tha sas faei k i kakia oso gia to poios einai o xwriatis fainetai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος σε αυτό το χωριό...ο καθένας μας θέλει να έχει τα πρωτεία και να φαίνεται το όνομα του παντού μέσω των συλλόγων..ότι γίνεται είναι για καλό του χωριού...κοιτάξτε να τα βρείτε οι σύλλογοι μεταξύ σας και όχι ο ένας να θάβει τον άλλον...αν ηθελε ο ποντιακός σύλλογος να κάνει κάτι ανάλογο να το έκανε νωρίτερα..τώρα ήταν ιδέα του μορφωτικού συλλόγου τι να κάνουμε.άκου εκεί να ακυρωθεί..έλεος ρε έλεος από έναν 20χρονο που εύχεται αυτό το χωριό να πάει λίγο μπροστά πρωτα απ'όλα στην νοοτροπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά οι σύλλογοι της Λεβαίας,(Λακκιά παλαιότερα),για ποιό λόγο άρχισαν φαγώνονται;Κάποτε πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιώργο Παπαδόπουλο,ήταν όλοι αγαπημένοι και έκαναν όλι μαζί εκδηλώσεις και μάλιστα πολύ πετυχημένες,χωρίς μοντερνισμούς,ενδωεπικοινωνίες και χαιρετισμούς από άγνωστες κοπέλες,(λες και η Λεβαία δεν έχει όμορφα και μορφωμένα κορίτσια),τα οποία μπορούν να χαιρετούν τους προσκεκλημένους και τους χωριανούς,γνωρίζοντας την ιστορία της Λεβαίας.Βλέπεται όμως ότι ο νέος πρόεδρος Γιώργος Παπαδόπουλος,(Τασάρας),μάλλον έχει άλλες βλέψεις!Φυσικά θα συμβάλλει και ο κουμπάρος του εκ Αμυνταίου Μ.Ι.Γιώργο πρέπει να σοβαρευτείται διότι η ιστορία του χωριού δεν ανήκει σε κανέναν σας παρά μόνο στους Λεβαιώτες,(Λακκιώτες) συγχωριανούς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι όταν αναφέρεται ονόματανα βάζετε και το δικό σας

      Διαγραφή
  7. Εγω δε καταλαβα τιποτα. Που ειναι το κακο και το ζορι. Αλλα τι ασχολουμε ποντιοι παιδακι μου. Λοιπον ακουστε ηταν δυο ποντιοι Ο Κωστικας και Ο Γιωρικας.... Ποντοι παιδι μου. Περα απ τη πλακα μηπως δε πρεπει γενικα στο τοπο μας να ημαστε τοπικιστες και εγωιστες ουτε η λακια ουτε το αμυνταιο ουτε ηη βεγορα ουτε η δεβορα ειναι το κεντρου κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέποντας και τις δυο πλευρές με ουδέτερο μάτι, τα συμπέρασματα συγκλίνουν οτι μάλλον προσωπικές κόντρες διχάζουν συλλόγους, συντοπίτες ακόμη και ράτσες. Το καταστατικό δεν προβλέπει απογοητεύεις άλλων συλλόγων να κάνουν εκδηλώσεις που να αφορούν τα ήθη και έθιμα κάποιου άλλου συλλόγου και απο την άλλη ηθικά κανένας άλλος σύλλογος του χωριού καλο ειναι να μην τα κάνει. Περί εσόδων ο λογος ειναι κάτι που προσφέρει στην επιβίωση των σωματείων όποτε οποίος θέλει πάει και δίνει. Κανέναν δεν τον πήραν με το ζόρι. Εν κατακλείδι σε ενα μικρό χωριό καλο ειναι να υπάρχει ενας πολύμορφωτικός πολιτιστικος αθλητικός Συλλογος που θα εχει δράση σε όλα τα πεδία χωρίς να δημιουργούνται τέτοιες αντιπαραθέσεις. Εδώ όμως ειναι και το ζουμί. Στις εκλογές ποιος θα κατέβει ; Ο πρόεδρος; Ο γραμματέας; Ο πόντιος ; Ο Θρακιώτης; ή ο αθλητής ; Γιατί η πρεμούρα για τον τόπο 9 στις 10 γίνεται γι αυτο! Άφησα το 1 στα 10 γιατί παντα χάνει το απόλυτο. Άντε καλο μεσημέρι και με το καλο φίλοι όλοι στις επόμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παντοτε απο παλια..σφαζονταν στη Λακκια τα Ποντια με τα Θρακια..Ρωτηστε καποιον παλιο να μαθαινετε.Εναι στο πετσι σας ο καυγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5 θρακιωτικες οικογένειες έχει η λακκια και καμμία 15αρια μικρασιατικιες
      Ποτε είδες σφαγείο ανάμεσα σε θρακιωτες και ποντιους στη παλιά?
      Μήπως μπερδευεσαι με το Φιλώτα?

      Διαγραφή
  10. Χωριο 100 τα 100 πρ0σφυγικο και οχι ποντιακο ντροπη και μονο ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .