Αντωνιάδης Γιάννης:Πρώτο στην ατζέντα η Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας με ανέγερση νέων κτιρίων

Την Τρίτη 23/8/2016  ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης με θέμα  ‘’ την πρόοδο έργων και θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.

Πρώτο στην ατζέντα η Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας με ανέγερση νέων κτιρίων. Η πολεοδόμηση μέρους των 200 στρεμμάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα διατεθούν περίπου 10 εκατομμύρια από Π.Δ.Μ για νέα κτίρια. Υπήρξε ταύτιση απόψεων για άμεση επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και ίδρυση νέου τμήματος στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών.
Για τον οδικό άξονα Φλώρινα- Αμύνταιο- Πτολεμαΐδα ,  η μελέτη προχωρά με το 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου που διέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Προσπάθειες από όλους για δέσμευση των 150 εκατομμυρίων για χρηματοδότηση του έργου.
Για τον ΑΗΣ Μελίτη 2 συμφωνήθηκε από κοινού η πίεση για ένταξη στον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου με διάνοιξη των ορυχείων Βεύης - Κλειδιού – Αχλάδας.
Τέθηκαν στο τραπέζι η τηλεθέρμανση Φλώρινας, το αρδευτικό δίκτυο φραγμάτων, οι αναδασμοί και γενικά η πορεία του 5ου ΣΕΣ ( ΕΣΠΑ).
Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας και η από κοινού εντατικοποίηση των ενεργειών για επίσπευση  των ανωτέρω έργων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια