Καταγγελίες στην Ευρώπη για την Βεγορίτιδα;;;

Διαπιστώσαμε πως υπάρχει άρθρο ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά site σχετικά με την Λίμνη Βεγορίτιδα, τον Βιολογικό του Αγίου Παντελεήμονα της ιστοσελίδας
greenagenda.gr. Εκ πρώτης όψεως φαίνονται δύο πλευρές!
Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας vs Δήμαρχος Αμυνταίου! 
Ο δε Δήμαρχος υποστηρίζει ότι ο Βιολογικός του Αγ. Παντελεήμονα λειτουργεί, ο δε Σύλλογος Προστασίας ότι δεν λειτουργεί. 

Σας παραθέτουμε παρακάτω την Δημοσίευση του www.greenagenda.gr αλλά και την απάντηση του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας που βρήκαμε στη Σελίδα του Συλλόγου στο facebook στα όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Αμυνταίου.

Δημοσίευμα του greenagenda.gr

http://greenagenda.gr/20543/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΓΩΓΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ (ΦΩΤΟ)

του Νίκου Αβουκάτου  
Αστοχία ή ανεπαρκής σχεδιασμός; Ίσως να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ένας αγωγός αστικών λυμάτων να βρίσκεται μέσα σε λίμνη εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού. Ο λόγος για τη λίμνη Βεγορίτιδα, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη άνοδος της στάθμης των υδάτων. Ακόμη και το αντλιοστάσιο λυμάτων κινδυνεύει να καλυφθεί από το νερό!
Τη σοβαρή αυτή υπόθεση για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η Greenagenda.gr.
«Αυτή η εξέλιξη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τηn περιοχή μας», τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. «Γίνονται επιχώσεις για την προστασία του αγωγού», σημειώνει και δεν κρύβει τον προβληματισμό του λέγοντας πως «δεν είναι απίθανο να σπάσει».
«O νέος αγωγός κατασκευάστηκε πριν περίπου ένα χρόνο και παραδόθηκε πρόσφατα. Σήμερα βρίσκεται εντός της λίμνης και σε πολλά τμήματά του μπαζώθηκε από τον Δήμο Αμυνταίου για να μην φαίνεται», υποστηρίζει ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας.
«Η άνοδος της στάθμης, κατά περίπου 8 μέτρα, είναι εντυπωσιακή. Ούτε οι επιστήμονες μπορούσαν να το εξηγήσουν», μας εξήγησε ο κ. Θοδωρίδης.
Πριν τον νέο αγωγό, ο προηγούμενος που κατασκευάστηκε βρισκόταν πολύ χαμηλά υψομετρικά και όταν άρχισε η άνοδος της στάθμης της λίμνης το έδαφος υποχώρησε. Τότε ο αγωγός έμεινε στον αέρα. Ως αποτέλεσμα ήταν να σπάει και να χύνονται τα λύματα μέσα στην λίμνη.
«Προχωρήσαμε σε καταγγελίες στο τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Ε. Φλώρινας, όπου με τη σειρά τους επέβαλαν πρόστιμο στον Δήμο Αμυνταίου. Ο αγωγός παρέμενε σπασμένος μέχρι ο Δήμος Αμυνταίου να έβρισκε χρήματα για να του αλλάξει θέση και να τον τοποθετήσει ψηλότερα», τονίζει ο Σύλλογος.
Υπογραμμίζει, δε, πως «ο δήμος Αμυνταίου βρήκε τελικά χρήματα και κατασκεύασε νέο αγωγό ψηλότερα, όχι όμως αρκετά ψηλά. Έτσι, ανέβηκε και άλλο η στάθμη της λίμνης και "έπνιξε" και τον καινούριο αγωγό».
Ο Σύλλογος Προστασίας της Βεγορίτιδας υποστηρίζει ακόμη ότι «στον βιολογικό όλα είναι κατεστραμμένα. Τα υδροχαρή φυτά έχουν ξεραθεί, τα σκουλήκια έχουν ψοφήσει». «Οι υπηρεσίες του Δήμου ισχυρίζονται ότι ο βιολογικός λειτουργεί αν και δεν υπάρχει ρεύμα. Έχει γίνει διακοπή από την ΔΕΗ και μάλιστα έχουν ξηλώσει και τον μετασχηματιστή», καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου.
Απαντώντας στις καταγγελίες, ο κ. Θεοδωρίδης μάς αναφέρει ότι «ο βιολογικός λειτουργεί, επειδή όμως το αντλιοστάσιο κινδυνεύει να κατακλυστεί από την άνοδο της στάθμης του νερού έχουμε προχωρήσει στη μελέτη κατασκευής του αντλιοστασίου ψηλότερα και μάλιστα έχουμε θέσει τη σοβαρότητα του προβλήματος σε επίπεδο Περιφέρειας».
Εμείς θέτουμε το εξής ερώτημα: Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα ποιος θα φέρει την ευθύνη ενός περιβαλλοντικού ατυχήματος με δυσάρεστες συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής στην περίπτωση που ο αγωγός υποστεί ζημιές;
Απάντηση του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας μέσω Facebook στα όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Αμυνταίου:

Κανένα μη βάσιμο σχόλιο για τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Αμυνταίου! Απόδειξη της μη λειτουργίας του Βιολογικού οι ίδιοι οι κάτοικοι αλλά και το πλούσιο υλικό του Συλλόγου σε βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύει την μή λειτουργία του, την διακοπή ηλεκτροδότησης, τα κατεστραμμένα υδροχαρή, τις ανενεργές δεξαμενές και πολλά άλλα που γνωρίζετε! 

Τρανταχτή απόδειξη το πρόστιμο που επεβλήθη στον Δήμο.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Αμυνταίου παραποιεί γεγογότα σχετικά με τον Βιολογικό και την στάθμη της Λίμνης μας!!! 
Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα δείξει αγάπη για τον τόπο μας, την Βεγορίτιδά μας. 
Λυπούμαστε για την στάση που συνεχίζει να κρατάει και τον ενημερώνουμε πως πλέον το θέμα του Βιολογικού αλλά συνάμμα και της στάθμης έχει ξεφύγει από τα γεωγραφικά όρια της Πατρίδος μας και προ μίας εβδομάδας ταξίδεψε στις αρμόδιες Επιτροπές της Ε.Ε.

Εμείς, οι Ανάποδοι, μυρίζουμε μεγάλες αναταραχές και φουρτούνες... Φωτογραφίες βίντεο και αναλύσεις καίνε τα λεγόμενα του Δημάρχου... για να δούμε...

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. «Αυτή η εξέλιξη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τηn περιοχή μας», τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης.
    (ενώ αν αδειάσουμε την λιμνη "πραγμα που ειναι και το μεγαλύτερο του ονειρο" η περιοχη θα σωθει).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΙΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΡΚΛΟΓΙΚΑ
    ΚΙΑ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΩΣΙΦΙΔΗ.
    ΕΚΛΕΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
    ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
    ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
    ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
    ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ == ΔΩΡΙΣΕ 4 ΣΤΡ. ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ== ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ
    ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ /
    ΝΑ ΔΟΘΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΩΤΕΣ
    ΜΦΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ο πρόεδρος του Αγίου δεν επέτρεψε ποτε να πάρει την έκταση το μοναστήρι και ακύρωσε την απόφαση του δημάρχου . Και μας έκανε ένα πανέμορφο εξωκλήσι εις μνήμη του Αγίου γεωργιου .

      Διαγραφή
  3. Σαν παιδάκια μου ειπε του ειπα.! Αν και ειστε παιδακια... Σοβαρευτιτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαροί είναι και πολύ ορθώς προχώρησαν σε καταγγελία στην ευρώπη

      Διαγραφή
    2. Σοβαροί είναι και πολύ ορθώς προχώρησαν σε καταγγελία στην ευρώπη

      Διαγραφή
  4. "Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.»
    Πλάτων (427 π.Χ.–347 π.Χ.)
    Καλα ειναι σιγα σιγα να ξυπναμε, γιατι η λίμνη από μόνη της δεν σώζεται. Και η λιμνη ανήκει σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Βεγορίτιδα ως τελική λεκάνη απορροής των νερών των λιμνών Αμυνταίου η των βρόχινων από τους ορεινούς όγκους ρέματα η ποτάμια έχει ανεβεί λίγα μέτρα η στάθμη και ξεσηκώθηκαν οι πάντες για τα συμφέροντα μερικών που σε τελική άνάλυση επένδυσαν σε γή που δεν τους ανοίκει-αλλα ανοίκει στην λίμνη όχι σε αυτούς- και τους χαρίστηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αδειάζουμε τις λιμνες, Να κλεισουμε ολα τα ξενοδοχεια και μαγαζια στον Άγιο Παντελεήμονα, να πεθανουν τα ψαρια, να εξαφανιστουν οι ψαραδες, και να κατσουμε να πινουμε το καρκινογόνο φυτοφάρμακο τον τσιφλικαδων, μπας και πεθαινουμε νωριτερα.
    Απο εκεινη την λιμνη καποτε επινε νερο ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στην ουσια ο αγιος ψηφισε Ρακοπουλο, αλλα στο τελος τους βγήκε μουφτης. Kαι κάθε φορά που του συγχωρούν τα λαθη του παρελθοντος, γίνεται όλο και χειροτερος.
    Το προβλημα των κατοικων του αγιου παντελεημονα, ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι νομιζουν.
    Στην ουσία το χωριο αυτο, για τον δημο αμυνταιου υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
    Για να σωθει η λιμνη θα χρειαστει ενοτητα και αγωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η περιοχη αμυνταιου χαρακτηρίζεται από τρία πράγματα
    1.Τις λιμνες.
    2.Τα αμπελια.
    3.Στους παγωμενους χειμωνες.
    ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Φτασαμε σε σημειο να δινουμε αγωνες,για να σωσουμε τον τόπο μας απο το δημαρχειο αμυνταιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μουφτης καιγεται,
    το προβλημα του δεν ειναι ομως και δικο μας
    ουτε προβλημα των κατοικων του αμυνταιου, ουτε των κατοικων της φλωρινας,
    οπως θελει να το παρουσιασει.
    Τα 515 μετρα μας βολευουν "ο κύριος".
    Οταν πεσει οι σταθμη κατω απο τα χχχ Μετρα θα φέρει νερο απο το σπιτι του , αντε χαθειτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι ο Βιολογικός του Αγ. Παντελεήμονα λειτουργεί".
    Ο Κυριος αυτος αντιλαμβάνεται την περιοχη αμυνταιου σαν προεκταση του μαγαζιου του, και τους κατοίκους της περιοχής σαν υπαλληλους του. και οι υπάλληλοι δεν εναντιώνονται ποτα στο αφεντικο.
    Ότι θέλει λέει.
    Στις καφετεριες δε vαμυνταιου διαδιδεται οτι, ειναι ο μονος που θέλει να σωθεί η λιμνη.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .