Ολόκληρο το καυστικό ρεπορτάζ της Εδεσσαϊκής για την Βεγορίτιδα

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το καυστικό ρεπορτάζ της Εδεσσαϊκής για την Βεγορίτιδα όπου
μιλούν οι: Σηφάκης Γιάννης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννου Δημήτριος Δήμαρχος Έδεσσας, Μούλας Νικόλαος Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, Σέλτσας Κώστας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.



Δημοσίευση σχολίου

56 Σχόλια

  1. Μπράβο ρε παιδιά. Καλά τους τα είπατε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πατάξουμε το παρακράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε μόνο από την προσπάθεια μην πάθετε τίποτα. παρακρατος είναι η οικογένειες που ζουν από αυτά τα χωράφια? Τότε ο Σύλλογος Προστασίας που επιχορηγείται κ τρώνε τα λεφτά τόσα χρόνια τη είναι?? Κ μην μου πείτε ότι έχει κάνει πράγματα τόσα χρόνια γιατί αν δεν είχε δημιουργηθεί το θέμα της ανόδου με την λίμνη δεν θα είχε λόγο ύπαρξης κ πάνε τα ζεστά τα ευρακια μετά κ άντε να τρέχαν να βρουν δουλειές.

      Διαγραφή
    2. Ποια λεφτά και ευράκια ρε νούμερο; με αυτά που αγόρασαν εξοπλισμό και με αυτά που τύπωσαν ενημερωτικό υλικό; ο συλλογος κρατιεται απο χορηγίες των 5-10 ευρώ και απο τις πληρωμες συνδρομων των μελων. Γιατι εσύ που γράφεις μαλλον μιλας για τα ζεστα ευρακια που αρπαξες απο τα καταπατημενα και τωρα τα πληρωνουμε ολοι οι ελληνες φορολογουμενοι. Χωρια το φυτοφαρμακο που μας γεμισες. Μιλα επωνυμα ναδουμε τα κινητρα σου και τις αγνες προθεσεις σου

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν πρόσεχε πως αναφέρεσαι όταν μιλάς με κάποιον πόσο μάλλον όταν απαντάς σε αυτόν από την στιγμή που Προσωπικά σε εσένα δεν αναφέρθηκε με κανέναν χαρακτηρισμό το κατάλαβες.? Πάμε παρακάτω ποιος με πλήρωσε εμένα κ τον καθένα ρε νούμερο αφού μιλάς έτσι πήρα λεφτά όπως παίρνεις κ εσύ της επιδοτήσεις από τα αμπέλια Σ έτσι παίρνω κ εγώ για ποσοστό επί του τοναζ παραγωγής βλακακο -σιγά βρε φωσκολε που όλοι πληρώνεται για μας κόψε κάτι γιατί αν είναι κατάπατημενα για ποιον λόγο πληρώνω κάθε χρόνο στην κτηματική ενοίκιο? Με απόφαση Υπουργού δόθηκαν αυτά τα χωράφια κ δεν μπήκε κανένας από μόνος του να οργώσει κ δόθηκαν προς χρήση δεν γράφει πουθενά για μονοετης καλλιέργειες οπότε άραξε καλύτερα γιατί αν δεν βγει φεκ που να ακυρώνει το πρώτο που μας τα παραχώρησαν Κάνε τουμπες εσύ κ η υπόλοιποι. Αναγράφεται πουθενά το όνομα σου κ δεν το βλέπω για να εν με κ εμείς τα κίνητρα σ κ της προθέσεις σου τις αγνές? Εγώ δεν θέλω να πω από πριν το όνομα μου Θέλω να με δεις μπροστά σ νούμερο.

      Διαγραφή
  2. Σελτσα προχώρα και μεις μαζί σου. Εύγε σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι αληθεια οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει τετοιους βουλευτας που
    υποστηριζουν την == κατωτεραν == ταξιν.
    μπραβο λοιπον τους αξιζει να παμε εις στο 4ον μνημονιον
    Για τον μισθον τους αγωνιζωνται ολοι και + ΟΥΧΙ++ δια τον
    τον αμοιρο ΕΛΛΗΝΑ πολιτη
    μφγ
    κσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κέρδισαν θα ξανά ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ κ θα μετακομίσω στον Άγιο να μπω στον σύλλογο Προστασίας κ να με πάρουν στο Δημόσιο .

      Διαγραφή
    2. Όχι,όχι. Μείνε στο χωριό σου, συνέχιζε να ψηφίζεις χρυσή αυγή και να ανοίγεις θυροφραγματα

      Διαγραφή
    3. Καλή η πρόταση σου δεν λέω αλλά..νοιώθω ότι έγινα οικολόγος πλέον κ επιθυμώ να έρθω σε εσάς να γίνω ένας από εσάς γιατί δεν έχω άλλο μέσο να γίνω δημόσιος υπάλληλος άσε που θα γίνει γνωστό κ το όνομα μου μέσο του Συλλόγου κ που ξέρεις μπορεί κάποτε να γίνω κ Πρόεδρος . όντως μου αρέσει ποιο πολύ οπότε δαγκωτο ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  4. Παρανομο το ανοιγμα της σηραγγας στην αρνισσα.
    Παρανομα τα χιλιάδες δέντρα που φυτεύτηκαν στις όχθες της λίμνης.
    Παρανομο το φυτοφάρμακο στις οχθες της λιμνης.
    Παρανομη ειδικα η χωματερη στην αρνισσα, που πετουσαν τα κλαδια απο το κλαδεμα μεγαλογεωργοι.
    ΕΛΕΟΣ στον αγιο παντελεημονα μετα το κλαδεμα των αμπελιων, καινε τις κλιματσιδες στο αμπελι.
    Να δουμε που θα φτασει ο γολγοθάς αυτής της λιμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλα μας λες ότι στον Άγιο υπάρχουν μόνο αμπέλια?Χωράφια με δέντρα δεν έχουν οι Αγιοτες?Έχουν και έχουν και αυτοί όπως όλοι φυτοφάρμακα κ.α. Οπότε πολλά μην λες

      Διαγραφή
  5. Το Παρακρατος ετοιμαζει κατι καινουριο.
    Oι μυστικές συναντήσεις δεν γινονται για πλακα.
    Aπο οτι φαινεται οι φιλοι της λιμνης δεν θα ξανακλεισουν ματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακράτος εννοείς τους σηφακη,γιαννου,μουλα,σελτσα μάλλον γιατί είναι τέσσερα άτομα που για Προσωπικά συμφέροντα κ μόνο αγωνίζονται όταν αναλογιστείς ότι από περιφέρειες, Αποκεντρωμενες ,μέχρι κ τον αναπληρωτή υπουργό έχουν αντίθετη άποψη από τους τέσσερις ποιο πάνω. Τελικά ποιο είναι το παρακρατος ιδού η απορία.

      Διαγραφή
    2. Περιφερειαρχης Δυτικής : Την λίμνη Βεγορίτιδα δεν θα την ακουμπήσει κανείς
      Υπουργός: Η στάθμη είναι εξαιρετικά χαμηλή
      Αποκεντρωμενες προς Μπίρο Μούφτη: Δεν έχετε δικαίωμα να διαχειρίζεστε τα θυροφράγματα
      Γιάννου: Εγκληματική πράξη το άδειαδμα της λίμνης
      Μούλας: Να διωχθούν ως σπείρα και εγκληματική οργάνωση
      Σηφάκης: Κάθε προσπάθεια γοα άδειασμα θα πέσει στο κενό
      Σέλτσας: Να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια..
      Τώρα εσύ αν από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αντίθετη άποψη ε τότε τι να πώ

      Διαγραφή
    3. Πως δεν θα είναι η στάθμη της λίμνης χαμηλή όταν η μετρήσεις γινόντουσαν το καλοκαίρι κ όχι από Δεκέμβριο έως Μάιο που γίνονται κανονικά πως θα ξέρει ο άλλος στην Αθήνα ότι η λίμνη έχει ανέβει τόσο όταν την παρουσιάζουν κάποιοι έξυπνη ότι η λίμνη κατά 2/3 έχει αδειάσει κ με αριθμούς αυτή η έξυπνη είπαν ότι από 58000 τμ είναι στα 49000 τμ Κάνε τις πράξεις κ πες αν είναι τα 2/3 αυτά γιατί μου φαίνεται ότι πρέπει να ξανά πάω σχολείο να μάθω μαθηματικά στον Άγιο.

      Διαγραφή
    4. Μα ποσο αγράμματος-η είσαι 4:20; φυσικά και έχει χάσει τα 2/3 των νερών της η λίμνη. Ο μούλας μίλησε για m2 και για m3. Γνωρίζεις την διαφορά; που θα έρθεις να μας μάθεις και μαθηματικά.

      Διαγραφή
    5. Χαχαχα θα τρελαθώ με αυτά που γράφεις 9:24 το 1 μέτρο έχει 100 εκατοστά κ 1000 χιλιοστά οπότε τι 2,5 εκατοστά τη 25 χιλιοστά άρα καταλήγουμε ότι ο μουλας είπε κοτσανα επειδή η αριθμοί που παρουσίασε δεν είναι τα 2/3 ότι κ να κάνετε κ εσύ συνεχίζεις με την κοτσανα κ την πας παραπέρα.το 1950 μέχρι σήμερα ίσως κ είναι τα 2/3 τώρα όμως με τους αριθμούς στο ξανά λέω μπας κ το εμπεδώσεις αυτούς που παρουσίασε δεν είναι. Δώδεκα με τρεις είμαι διαθέσιμος για εντατικα μαθήματα μαθηματικών γιατί ζούμε δύσκολους καιρούς κ θα σου χρειαστούν στη ζωή σου .

      Διαγραφή
    6. Δ.....ω σύνελθε! Τα κυβικά μετριούνται σε m3 και τα τετραγωνικά σε m2. Μια χαρά τα είπε το παιδί αλλά εσύ που να καταλάβεις; αφού είσαι πιο παιδί και από παιδί... αλλά με δόντια ύαινας.... χαχαχα....

      Διαγραφή
    7. Ξανάδα το βίντεο. Έχει δίκιο ο Νικολής. Λέει ότι έχασε η λίμνη τα 2/3 του όγκου της δηλ m3 και ότι μειώθηκε σε τετραγωνικά km. Καλά τα λέει. Άν αφαιρέσεις τα αρχικά τετραγωνικά km με αυτά που είπε πως έμειναν θα βγάλεις τα καταπατημένα σας.. δηλ κάτι τετραγωνικά km. Γιατί κάτι μου λέει ότι προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την αλήθεια 10:10;

      Διαγραφή
  6. Η περιοχη αμυνταιου χαρακτηρίζεται από τρία πράγματα
    1.Τις λιμνες.
    2.Τα αμπελια.
    3.Στους παγωμενους χειμωνες.
    ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Φτασαμε σε σημειο να δινουμε αγωνες,για να σωσουμε τον τόπο μας απο το δημαρχειο αμυνταιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως σας αντιλαμβάνομαι μάλλον η περιοχή του Αμυνταίου χαρακτηρίζεται από μικροπρέπεια ζήλεια κ ανταγωνισμό ως Προς τα χωριά που Δεν τεμπελιασαν βάζοντας αμπέλια που έχει μηδαμινή σχεδόν προσωπική Εργασία κ βάλανε δέντρα που έχουν Πολύ δουλειά κ Κάθε χρόνο παίζουν Την παραγωγή του κορώνα γράμματα λόγο παγετου,χαλαζι κ πάει λέγοντας . να αφήσουμε της λίμνες να πνίξουν της καλλιέργειες να αφήσουμε οικογένειες να πεινάνε Επειδή ορισμένοι είστε στενόμυαλοι.Όταν έρθει Η στιγμή να πληρώσουμε Την εφορία θύμισε Μας να πάρουμε νερό Από Την λίμνη να Πάμε να Τους πληρώσουμε Η Όταν θα υπάρξει Θέμα Υγείας να πληρώσουμε Τους γιατρούς με Τον ίδιο τρόπο. Έχετε καταντήσει γραφική πλέον κ Έχετε κουράσει αφάνταστα με Την λίμνη κ Την ανάπτυξη που θα δώσει Στην Περιοχή Γιατί Εγώ Δεν θυμάμαι να υπήρχε ανάπτυξη Όταν Η λίμνη έφτανε Στον φιλωτα αντίθετα ήρθε ανάπτυξη Όταν υποχώρησε Η λίμνη κ Ο Κόσμος δραστηριοποιήθηκε στις καλλιέργειες . μάλλον ανάπτυξη Για Σας Είναι να δουλεύουν Τρεις ψαροταβέρνες Στον Άγιο που Η δύο ανήκουν στον ναουμιδη. Πόσο πικρόχολη είστε Τελικά.

      Διαγραφή
    2. Να πάς να καλλιεργήσεις τα χωράφια του παππού σου και όχι αυτά που καταπάτησες στην Βεγορίτιδα.όσο δε αφορά την ανάπτυξη άσε όσους έχουν μυαλό να την προχωρήσουν και κάτσε στο καβούκι σου γιατί όσο βγαίνει έξω βρωμάς.Άντε πια. Βαρετοί καταντήσατε με την κλάψα σας. Σε μερικούς από εσάς σας χρειάζεται ένα πόθεν έσχες και επιστροφή όλων των επιδοτήσεων-αποζημιώσεων που αρπάξατε για τα πλακωμένα. Γεμίσατε το νερό φυτοφάρμακα, την γή των προγόνων μας και την περιουσία μας δεν θα την καταστρέψετε. Ας τολμήσει κάποιος να πειράξει την πόρτα στην άρνισα..

      Διαγραφή
    3. Μην πουλάς τσαμπουκά γιατι δεν σε παίρνει.

      Διαγραφή
    4. Εσένα δεν σε παίρνει. Μήπως σε έχει πιάσει κρύος υδρώτας;

      Διαγραφή
    5. Απο το πολυ μυαλο μην παθετε τπτ κ απο την πολυ αναπτηξη μ τα τρεια μαγαζια.τρωτε ολοι ψωμακι απο τους αγροτες κ εχετε μουτρα κ μιλατε ρε????δεν ντρεπεστε???δλδ θελετε πιο πολυ την λιμνη εσεις απο μας?απλα το θεμα σας ειναι να παρει τα χωραφια .θα φατε καλα....

      Διαγραφή
    6. Δεν πατε καλα μαλλον. Και φυσικα βαζουμε την φυση και την λιμνη πανω απο ολα γιατι εξαιτιας της φυσης υπαρχουμε. Στην ουσια παρασιτουμε στην φυση. Αν δεν υπηρχε λιμνη θα σου ελεγα τι χωραφια θα ειχες. Στάρι και άμα γινοταν και αυτο. Εμεις βρηκαμε λιμνη και λιμνη θελουμε. Αν δεν γουσταρεις τραβα αλλου να μεινεις και ασε και τα χωραφια στην λιμνη που της ανηκουν.Τουλαχιστον εχουμε και τρια μαγαζια και θα τα κανουμε δεκατρια αλλα με τον κοπο μας. Οχι σαν καποιους αλλους που εκλεψαν χωραφια απο την λιμνη και απο το χωριο.

      Διαγραφή
    7. Θα σου έγραφα και το όνομα μου για να δεις άμα σε παίρνει ή όχι αλλα επειδη ξέρω πως θα πέσουν βροχή απο κάτω οι ανώνυμοι με καυστικά σχόλια δεν θα το κανω.

      Διαγραφή
    8. Ήπιες τσίπουρο στις ταβέρνες του χωριού Σου κ την είδες κάπως τώρα?πως θα μας ζητήσουν πίσω επιδοτήσεις όταν αυτή η ίδιοι μας τα παραχώρησαν προς χρήση . Δηλαδή τα δικά σας φυτοφάρμακα δεν καταλήγουν στη λίμνη τα πάτε κάπου αλλού? Από τα αρχαία του χωριού σου δεν μου λες το οξύ που καθαρίζουν τα οστά κ η χλώρινες που καταλήγουν μήπως κ αυτά στα νερά της λίμνης? Αλλά ναι σιγά το πρόβλημα η αγρότες φταίνε. Δηλαδή εσείς έχετε μυαλό εκεί στον Άγιο γι'αυτό έχετε ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους που ο ΣΥΡΙΖΑ υπολόγιζε σε εσάς να μας βγάλει από τα μνημόνια κ την κρίση. Κ πριν πεις κάτι για μας θα σε προλάβω γιατί σε λόγω ότι θα την πεις την κοτσάνα σου εμείς ήμαστε ο πρωτογενής τομέας κ ναι μπορεί να μην φέρουμε την ανάπτυξη αλλά θα ζούμε τις οικογένειες μας κ κάτι ταβερνακια κ μαγαζάκια στην περιοχή γιατί θα κινείται το χρήμα. Ας δώσουν την εντολή να ανοίξει η πόρτα στην αρνισσα κ θα ήμαστε όλοι εκεί κ θα δούμε τον τσαμπουκά σου τότε μήπως σου μεγάλωσαν τα κότσια από τότε με τις διαμάχες. Που κ τότε πήρατε πάλι χωράφια γιατί δεν τα αρνήθηκατε κ να πείτε ότι είναι της λίμνης γελοίε.

      Διαγραφή
    9. Όταν λες έκλεψε χωράφια εννοείς τότε που βάλατε την ουρά στα σκελια κ πήρατε το μερίδιο σας κ η βεγορα το δικό της??

      Διαγραφή
    10. Για καντε πως ερχεστε στην Αρνισσα και θα βρειτε απεναντι σας την Αρνισσα, τα γύρω χωριά, τον Αγιο την Έδεσσα και το Αμύνταιο. Για να φούμε την μαγκιά σας

      Διαγραφή
    11. Πολύ σκληρός είσαι ρε μεγάλε αλλά επειδή σε κόβω να είσαι βούτυρο υπάρχουν κ τα χωριά της Πτολεμαΐδας φώναξε κ κανένα από αυτά για συμπαράσταση.

      Διαγραφή
    12. Πάντως την ουρά στα σκέλια δεν την βάζουμε σαν κάποιους αυτό μόνο να ξέρεις

      Διαγραφή
    13. Για καντε πως ερχεστε στην Αρνισσα και θα βρειτε απεναντι σας την Αρνισσα, τα γύρω χωριά, τον Αγιο την Έδεσσα και το Αμύνταιο. Για να φούμε την μαγκιά σας

      Διαγραφή
  7. Ε κάντο ντε... μασάν οι μάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια η ζωη εχει και ανηφόρες.
    το εύκολο χρήμα, Ο αστερισμος του τζαμπα, Ποταμια επιδοτησεων, Ποταμια απο ιδρωτα που χυνει το δημαρχειο αμυνταιου (και οχι εσεις) για να αδειασει τις λιμνες, στερευουν σιγα σιγα.
    Ο κοσμος σας καταλαβε πλεον.
    Οι λιμνες δεν ειναι για πλακα εκει που ειναι.
    Αγοραστε αλλου χωραφια. Λεφτα βγαλατε με το τσουβαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα έτη 2010 έως 2020 ορίστηκαν από τον ΟΗΕ ως «Διεθνής Δεκαετία των Ερήμων και της Ερημοποίησης»
    Το ένα τρίτο της χερσαίας επιφάνειας της Ισπανίας έχει μετατραπεί ήδη σε ξηρή περιοχή.
    Στην Πορτογαλία έχουμε πολλές βροχές το χειμώνα και το καλοκαίρι ξηρασία.
    Πριν από λίγες δεκαετίες η νότια Πορτογαλία ήταν ακόμη και το καλοκαίρι μια περιοχή όπου τα ποταμάκια είχαν νερό όλο το χρόνο. Σήμερα, τα ποταμάκια φουσκώνουν μόνο στην περίοδο των βροχών και μετά ξεραίνονται ξανά. Το σύστημα έχει ξεφύγει εντελώς από την ισορροπία.
    http://www.tamera.org/fileadmin/PDF/WasserSymposium_gr.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tσιφλικαδες ενωμενοι ποτέ ηττημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η παράνομη και άστοχη επέκταση των καλλιεργειών στις παρυφές της λίμνης (ενέργεια στην οποία αντέδρασαν οι τοπικές οικολογικές οργανώσεις), αύξησε την κατανάλωση νερού και άνοιξε τις ορέξεις για νέες διεκδικήσεις μέσω «συλλόγων ακτημόνων» και ατομικές καταπατήσεις.

    Ειδικά οι τελευταίες έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς αφορούν όλες σχεδόν τις λίμνες του Αμυνταίου. Οι καταπατητές είναι μόνιμος πονοκέφαλος, καθώς χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιτύχουν το σκοπό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο «χορό» έχουν μπει και οι Σύλλογοι ακτημόνων, οι οποίοι περιμένουν να τους διανεμηθούν τα εδάφη που προέκυψαν από την ακρωτηριασμένη λίμνη. Η κατάσταση έχει οξυνθεί καθώς οι καταπατητές και οι «νόμιμοι δικαιούχοι» διαγκωνίζονται να μετατρέψουν σε χωράφια το πρώην πυθμένα της λίμνης Βεγορίτιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα η αγωνια πολλων που κολυμπησαν στο πελαγος επιδοτησεων-πετσινων ειναι που να κρυψουν τη μαρμιτα που τσεπωσαν δεκαδες χρονια ασυδοτης ρεμουλας...Το λιγοτερο ειναι γι αυτους τα πλυμηρισμενα χωραφια απ τη φουσκωμενη λιμνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντού όπου οι λιμνες εγιναν ποτιστήρια των αγροτων ειχαμε ολεθρια αποτελεσματα.
    Αλλο ειναι να ποτίζεις εναν κηπο με ντοματες, και αλλο χιλιαδες στρεμματα καλαμποκι "μερα νυχτα" (λες και το νερο ειναι δικο τους)
    Aχαριστοι εκμεταλλευτες, ορμηξατε στα χωράφια σαν τα όρνια, και μολις σφίξανε οι κώλοι. Aπο τους τσιφλικάδες πολυτελειας, το ρίξατε δηθεν στο μεροδούλι - μεροφάι,μπας και σας λυπηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταματήστε τη συζήτηση με τραμπουκους τσιφλικαδες. Μην τους δίνετε αξία. Αφήστε τον νόμο να λειτουργήσει. Είχαν μάθει με "διάφορους τροπους" να κάνουν τη δουλειά τους. Τώρα πια δεν τους περνάει και είτε κλαίγονται είτε βρίζουν.
    Αφήστε τους να βράζουν στο ζουμί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή εσύ δεν μιλάς με τους χωριανούς σου που όταν έφυγε η λίμνη ξεσηκώθηκαν κ ήθελαν όλη την έκταση δική τους προς χρήση κ με παρέμβαση Υπουργού πήρε περίπου τα μισά η βεγορα? Τα υπόλοιπα που πήρατε δεν τα καλλιεργούσατε?που ήταν τότε η οικολογική σας συνείδηση να πείτε ότι είναι της λίμνης κ δεν έχουμε το δικαίωμα να φυτεύουμε? Εσείς στις εκτάσεις σας δεν ρίχνατε φυτοφάρμακα βιολογικά τα είχατε? Ερε τη σε κάνει η ζήλεια πολλές φορές . ακόμα κανένας από εμάς δεν έχει βρίσει πόσο μάλλον να έχει κλάψει γιατί ακριβώς περιμένουμε τον νόμο να λειτουργήσει κ να μπει σε ισχύ το 515,5 όπως ορίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν. Για τελευταία φορά. ΤΟ 515,5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!!! Παρ το χαμπάρι ξεροκέφαλε φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν είναι νόμος τότε γιατί το όρισαν σαν υψόμετρο όταν η λίμνη ακόμα ήταν στο 510?γιατί στο 515,5 αρχίζει κ μπαίνει το νερό στη σήραγγα? Με ποιες μελέτες αν όχι το 515,5 έγινε ο βιολογικός στο 520? Χμ αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έγιναν έτσι απλά επειδή τους άρεσε σαν αριθμός το 515,5 . Κ κάτι τελευταίο ανεγκέφαλε συνομιλητή μου όταν η σκυδρα ήθελε νερό λόγο ξηρασίας του κάμπου της κ άνοιξε η σήραγγα κινητοποιήθηκε ο Σύλλογος κ όλοι εσείς ή σχετικοί να πείτε ότι αδειάζουν την λίμνη κ θέλουν να τη ξερανουν κ μπλα μπλα η το βουλωσατε?πολλά ερωτηματικά αλλά δώσε απάντηση με το πάσο σου μην ζοριζεσαι.

      Διαγραφή
    3. Δεν πας καλά μάλλον. Όλοι κινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το θυρόφραγμα με πέτρες και χώματα το 90. Τότε τα έριχναν με τα χέρια για να το βουλώσουν και το κατάφεραν. Τώρα θα τα ρίχνουμε με φορτηγά. Δέξου το 520 να τελειώνουμε και μην μας προκαλείς γιατί θα πάει παραπάνω.

      Διαγραφή
    4. Βρε Καλώς το παιδί που επιτέλους μίλησε όπως πρέπει κ είπε την αλήθεια . Δηλαδή μεγάλε όσο θα προκαλούμε θα ανεβάζετε κ ενα μέτρο εσείς έτσι αν το δεχτούμε μέλι γάλα όλα. Ειλικρινά από εδώ κ πέρα συνειδητοποίησα ότι έχετε πρόβλημα με την βεγορα κ μόνο κ δεν σας ενδιαφέρει καμία λίμνη.

      Διαγραφή
    5. Κανένα μα κανένα πρόβλημα δεν έχει κανείς με την Βεγόρα και τους κατοίκους της. Μην πας δια της πλαγίας οδού να δημιουργήσεις εμφύλιο. Τα ξέρουμε καλά τα πραγματα. 10 άνθρωποι και πολλούς βάζω έχουν όλη την γή και οι άλλοι προσπαθούν με λίγα να επιβιώσουν. Μην λες ότι θέλεις.

      Διαγραφή
    6. Κανένα μα κανένα πρόβλημα δεν έχει κανείς με την Βεγόρα και τους κατοίκους της. Μην πας δια της πλαγίας οδού να δημιουργήσεις εμφύλιο. Τα ξέρουμε καλά τα πραγματα. 10 άνθρωποι και πολλούς βάζω έχουν όλη την γή και οι άλλοι προσπαθούν με λίγα να επιβιώσουν. Μην λες ότι θέλεις.

      Διαγραφή
    7. Δεν λέω καθόλου ότι θέλω γιατί όλα μαθαίνονται δεν ζούμε ούτε στην Αθήνα ουτε στη Γερμανία για να πιστεύουμε ότι μας πλασαρουν. Εδώ είμαστε από δικου σας τα μαθαίνουμε ότι θέλετε να καταστραφεί η βεγορα κ η κάτοικοι της. Εδώ ειπώθηκε να πάει στο 540 δηλαδή στη γέφυρα του φιλωτα αυτό σημαίνει ότι η μισή βεγορα το χωριό δηλαδή θα είναι στο νερό. Ήμαστε σοβαροί για να καταλάβουμε κ εμείς τη γίνεται. Ζητήστε να μάθετε ποιοι έχουν τις εκτάσεις κ της δουλεύουν κ θα εκπλαγείς να το ξέρεις γιατί έτσι πρόχειρα μέτρησα 35 οικογένειες οπότε μην λέμε κ ότι θέλουμε. Κ κάτι τελευταίο γιατί πολύ τράβηξε η ιστορία .εμφύλιο δημιουργείτε εσείς με Την εχθρική Αυτή στάση κ τον ρατσισμό Προς τα πρόσωπα Μας Κ Αυτό Δεν θα περάσει Έτσι Γιατί πέραν του θέματος γη Κ λίμνη Υπάρχει Ο ανθρώπινος παράγοντας που θίγεται Κατά βούληση Από ορισμένους Προς Τι βεγορα Κ της αξίες Τον κατοίκων της. Το 1997 θα χυνόταν αιμα άμα θυμάσαι Κ κάποιοι δικοί Σας προκαλούν να ξανά φτάσουμε σε Αυτό το σημείο.

      Διαγραφή
  17. Ολοι εσείς που που αγωνίζεσθαι για την λίμνη χωρις υποτίθεται να εχετε κάποιο προσωπικό κέρδος ενα πράγμα σας χαρακτηρίζει << ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ>>. Παιδάκια που δεν εχουν τίποτα να κάνουν στην ζωή τους και ενα ψεύτικο παράσημο εκανε διάσημο τον άσημο που λεει και ο ΝΟΤΗΣ. Ας είχατε να διαχειριστείτε μια μικρή επιχείρηση που εχει τα θέματα της όσον αφορά την διαχείρηση και των έλεγχο της και τοτε να σας έβλεπα αν καιγόσασταν τοσο για το περιβάλλον και καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ότι ακούς ΝΟΤΗ δείχνει τα πρώτυπά σου. Χρυσά αυγά και δεν συμμαζεύεται...

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να είμαστε παιδακια όπως λες και να φέρουμε ψεύτικα παράσημα, μπορείς να μας λες τεμπέληδες αλλά δεν μπορείς να λες οτι δεν εχουμε να κανουμε τιποτα στην ζωή μας. Φουσκώσαμε την Βεγορίτιδα. Δεν σου φτάνει; Α και επιτέλους παραδέχεσαι ότι λόγω της αγροτικής επιχείρησής σου γράφεις να μην πω που το περιβάλλον. Εμείς δεν έχουμε επιχείρηση. Παλεύουμε στα χωράφια ως απλοί αγρότες και όχι ως επιχειρηματιες οπως ειστε εσείς. Επιτέλους ξεμπροστιάστηκες!

      Διαγραφή
  18. ο θεατής της λίμνης!26 Απριλίου 2016 στις 8:41 μ.μ.

    Μια φορά και έναν καιρό διχάζαν τις τοπικές κοινωνίες με διάφορους απίθανους μηχανιστικούς τρόπους . Σήμερα ( περίπτωση Λίμνης Βεγορίτιδας) κάποιοι στα ξαφνικά ( αφού η λίμνη αγγίζει τον πάτο) διχάζουν σκόπιμα την τοπική κοινωνία σε αυτούς που θέλουν προστασίαν της λίμνης και σε αυτούς που δεν θέλουν. Το συστημικό "κόλπο" γνωστό. Δυστυχώς αργά η γρήγορα ( το εύχομαι ) οι κοινωνίες να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και να μην παρακολουθούν τι "εργάκι" παίζει στο θεατρο αλλα τι "παίζει" στα παρακήνια. Μέχρι τότε ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ σας . Αλλωστε αυτό -αυτοι σας αξίζει σας αξίζουν.Κι έτσι κάποιοι ελάχιστοι ζήσαν με παχυλά μισθά και οι υπόλοιποι αλληλοφαγωθήκανε. Και ζήσαν οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ (ελάχιστοι) καλά και οι περισσότεροι μοιραστήκαν τα.... ΣΚΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έξαλλη η Διαμάντω στην σύσκεψη μάθαμε... την είπαν καταπατήτρια με εγραφα οι υπηρεσίες, την εξεφτέλισε ο τοπικός Δήμαρχος Έδεσσας, την άδειαςαν ο πρόεδρος και τα Μελη του Συλλόγου, της επιτεθηκαν λεκτικά οι παρευρισκόμενοι πολίτες. μόνο ο Αντιπεριφερειαρχης Πελλας την εγλειφε αλλά μάθαμε και το ποιον του.... καλός άνθρωπος με μεγαααααλεεες τσέπες... σου λέει τα δικαστήρια δεύτερο σπίτι του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικώς η Διαμαντούλα θα στεφανώσει με κλάρες από ροδάκινα τους νικητές των κολυμβητικών αγώνων ή όχι;

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .