Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για τα σημερινά επεισόδια με τους αγρότες στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου

Σήμερα στις 6 του Φλεβάρη στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Ν.Ε και της Ο.Μ Αμυνταίου του Σύριζα  για την αγροτική πολιτική, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εισβολή στο χώρο της εκδήλωσης από μερίδα αγροτών. Με ιδιαίτερη ένταση απαίτησαν και στο τέλος επέβαλαν διά της βίας την ματαίωση της εκδήλωσης.
 Γίναμε μάρτυρες
σκηνών, οι οποίες δεν τιμούν τους αγρότες στο σύνολο τους αλλά ούτε και την κοινωνία του Αμυνταίου. Δυστυχώς, η δημοκρατική νομιμότητα στο Αμύνταιο σήμερα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Μικρή  μειοψηφία των παρευρισκομένων αγροτών βιαιοπράγησαν και προέβησαν σε τραμπουκισμούς, απαιτώντας την ματαίωση της εκδήλωσης. Μάλιστα δήλωσαν « ότι αν αυτή πραγματοποιηθεί θα χυθεί αίμα».
Στα πλαίσια αυτής της οργανωμένης βίαιης επίθεσης σύντροφοί μας λοιδορήθηκαν, προπηλακίστηκαν και υπέστησαν βαρύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Το μένος μερικών εξ αυτών ήταν τέτοιο που προπηλακίστηκαν ακόμα και απλοί  πολίτες, οι οποίοι είχαν την «ατυχία» να παρευρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης.
 Εμείς για να μην συμβάλουμε στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι και προς αποφυγή βιαιοπραγιών αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την εκδήλωση. Δυστυχώς  το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολιτικού  κόμματος -  φορέα να κάνει τις εκδηλώσεις που αυτό επιλέγει, προσκρούει στις απολυταρχικές αντιλήψεις κάποιων άλλων . Είναι φανερό ότι ορισμένοι επιλέγουν, αντί ενός δημοκρατικού διαλόγου, τη βία σαν μορφή αντιπαράθεσης και επιβολής της πολιτικής τους ατζέντας. Είναι παράδοξο να αναμένουμε από αυτούς, που υποτίθεται ότι ομνύουν στη μη βία,  την καταδίκη των τραμπουκισμών.
  Εμείς ως απόδειξη του γεγονότος, του πως αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία, καλέσαμε στην εκδήλωσή μας όλες τις συλλογικότητες των αγροτών ακόμη και τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου. Σε πείσμα όσων αρνούνται  θα επιμείνουμε ακράδαντα,  ότι ο διάλογος αποτελεί  βασικό τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και η σύνθεση των αντιλήψεων  βοηθά στην προώθηση τους.
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την εισβολή, τις βιαιοπραγίες και τους τραμπουκισμούς. Ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε, ότι αυτές δεν απασχολούν και δεν αφορούν τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία των αγροτών. Θεωρούμε, ότι το αγροτικό κίνημα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, θα απομονώσει τις φωνές βίας και μισαλλοδοξίας και θα συμβάλλει  στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, που ταλανίζουν  το χώρο αυτό. Είναι βέβαιο ότι σε πείσμα  μερικών η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει, όσο και αν αντιστέκονται μικρές  ελάχιστες μειοψηφίες.  

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Ο.Μ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.  

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Να φύγετε ρε αποδώ…. Παύλο και τα άλλα παιδάκια σπάστε είστε ανεπιθύμητοι μαζί με τον αρχιψεύταρο τον Τσίπρα…. Κώστα μάζεψε τους μαζί σου κάτω στην Αθήνα είστε ανεπιθύμητοι…
    (πρώην σύντροφος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιος αριστερος ησουν 12.06..Μαλλον περιμενες απ τον Τσιπρα.να τα κονομησεις η να σου διαγραψει τα χρεη

      Διαγραφή
    2. Περίμενα από το Συριζα να κάνει αυτά που έλεγε
      Ψεύτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Τράβα ψήφισε δεξιά ή ΧΑ να βρεις το δίκιο σου τότε, πρώην σύντροφε.

      Διαγραφή
    4. Τελικά πέτυχε το ακατόρθωτο ο Τσίπρας ..έστειλε τους αγρότες στην Χ.Α. στο ΚΚΕ και στην αγκαλιά του Μητσοτάκη.Μερικοί άρχισαν να ..νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ ..... brabo alexis είσαι Νάμπερ ΟΥΑΝ !~!!!

      Διαγραφή
  2. ποια δημοκρατία βρε θιγμένοι σύντροφοι;;; αυτή η δημοκρατία που διορίζει καθαρίστριες και τις κάνει γραματείς δικαστηρίων και κάποια παιδάκια με πτυχία ψάχνουν να βρουν ένα μεροκάματο όπου να ναι;;; αυτή η δημοκρατία που ο υποργός της κυβέρνησης "ξέχασε" να δηλώσει όπως λέει κάποια ακίνητα και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεν τρέχει τίποτα και το ΣΔΟΕ κάνει ντου σε όποιον μικρό βρει για να του πιει το αίμα;;; για ποια δημοκρατία μιλάτε για την δημοκρατία που πάει να βάλει ξέρει σε όποιον παράγει σε αυτή την χώρα το 80% από τα κέρδη του;;; Αυτό είναι δημοκρατία για σας;;; Nα την χαίρεστε τέτοια δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιες μειοψηφιες μιλανε οι του ΣΥΡΙΖΑ ? αυτοι που φεραανε τον κοσμο στην εξαθλιωση ? αυτοι αλλα λεγανε και αλλα τελικα εννουσαν....αντε στα τσακιδια ολοι αλητες πουλημενοι !!!! νυχτα θα φυγετε απο την Ελλαδα γιατι πλεον δεν υπαρχει γυρισμος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Καλά οι Συριζαίοι ή έχουν πολύ θράσος ή ζουν σε άλλο πλανήτη! Αυτό που μας εξοντώσατε αλλά μας συμπαραστέκεστε (δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση το κάνει) να το κοιτάξετε!
    Ένας φίλος ψυχίατρος μουπ πε πως έτσι φέρονται οι ψυχοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΗΣΑΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ62 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΠΕΦΤΗ ΣΦΑΛΙΡΑ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 3ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ

      Διαγραφή
  5. Ζούμε σε μια Χώρα που έχουμε δίκιο όλοι....πως γίνεται αυτό?ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι οι συριζαίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απατεώνες. Και όσοι τους πίστεψαν θα έπρεπε να ντρέπονται που την πάτησαν έτσι γιατί όλα όσα υπόσχονταν οι ψευταράδες ΔΕΝ ήταν εφικτά γιατί η χώρα ΔΕΝ είχε και δεν έχει τόσα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατη ρε πουλημενα τομαρια μολης σας δοσουνε μια καρεκλα τα ξεχνατε ολλα ντροπη σας.και οσο για το αλλο που λεγατε οτη φηγατε απο τον χορο της ομηλιας πολη καλλα κανατε γιατη ψηλιαστικατε τη σαςπεριμενε ακομα κσι τορα ξηλο θα τογατε ντροπη σας πουλημενοι ανικανοι πολιτικοι εχετε ρουφιξη το εμα του κοσμακη αλλο δεν σας περνοι λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να τα ξεχνάνε όλα αλλα οχι την ορθογραφία ...

      Διαγραφή
  8. Προδότες και ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρετε πως οι πιο οργισμένοι είμαστε αυτοί που σας πιστεψαμε. Μόνο στην ... Σκομπία θα κυκλοφορείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.koolnews.gr/politiki/831170-propilakismoi-ipoyrgon-i-konti-mnimi-toy-sirizabullets/

    Δυστυχώς όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσεις οι συριζαιοι εχετε καταντησει χειροτεροι κ απο τη χουντα.ο παπαδοπουλος μπροστα σας παιδακι. Ξερει κ αλλα κολπακια ο αλεξης;;;;πριν ενα χρονο αλλιως τα λεγατε.τι παθατε ξαφνικα κ ξεχασατε;αγωνες στο δρομο μαζι με τον τσιπρα.φωναχατε κ ουρλιαζατε.αχρειοι τυποι.στα σπιτια σας ολοι.ειστε ακαταλληλοι για την ελλαδα μας.παντε καμμια ολλανδια.εκει σας παει.αθλιοτητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παύλο Παύλο, άνοιξε τα ματάκια σου και δες τι κακό προξένησες στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έχουμε μια μαχώμενη ομάδα δεν φέρνουμε ομιλητές στο πνευματικό κέντρο και καλούμε τον κάθε άσχετο. Πάμε στο μπλόκο ενημερώνουμε και αν έχουμε αποδοχή διοργανώνουμε ομιλίες και φανφάρες. Το ρεζουμέ της υπόθεσης θα είναι να στραφούν οι κοινωνικές ομάδες η μια απέναντι στην άλλη και "επιτέλους" να φύγει ο Τσίπρας και να τους γ_____, ο Μητσοτάκης. Γιατί, οι αγρότες ούτε μια μέρα δε θα έκλειναν δρόμους με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Τα ΜΑΤ θα τους έδειχναν τον "σωστό δρόμο" και θα λούφαζαν στα καφενεία περιμένοντας την άνοιξη. Δυστυχώς φίλοι αγρότες, επειδή ΚΑΙ εσείς φάγατε ΠΟΛΛΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα, με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα συναφή ήρθε η ώρα του λογαριασμού και πρέπει να δώσετε το κατιτίς σας. Όποιος και να είναι κυβέρνηση τα ίδια θα σας χρεώσει γιατί αυτές τις διαταγές έχει πάρει. Μη μαλώνετε λοιπόνμε τον ΠΑύλο και τον κάθε Παύλο γιατί σε λίγο καιρό στο ίδιο μπλόκο θα είστε και τα ίδια θα διεκδικείτε. ΚΑλή σπορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μονάχα με μια λέξη : το κατιτις
      Αν λοιπόν είχε μαζέψει το κάτιτις απο τα αδήλωτα του κλέφτη δικηγόρου κατρουγκαλου, αν είχε μαζέψει τα αδήλωτα του πρώην Μητροπουλου, τα αδήλωτα του απίθανου με τα 25 ακίνητα, τις λίστες που έχανε ο Βενιζέλος και έταζε πως θα (θα , θα , θα ο μιμητής του άλλου απατεώνα ) βγάλει στην φορά με τα hot dog του Βαξεβάνη αλά Πρετεντέρη της δίκης σας χούντας, αν ( μπορω να γράφω μέχρι το πρωί αλλά εδώ και ένα μήνα σαν ελεύθερος επαγγελματίας απέχω όποτε σταματάω ) τότε θα έδινα όλοι το κάτιτις ! Τώρα ούτε το μουσχαροκεφαλο ο εγγονός του επίτιμου με ζώσει αλλά και εσείς είστε ανεπιθύμητοι και θα σας διώξουμε όλοι εμείς που θα δίναμε το κάτιτις !!
      Αν μένετε για κανένα διορισμό ακόμη να ξέρετε πως πραγματικά ξεφτιλίζετε την Αριστερά, εκείνη του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ

      Διαγραφή
  12. Τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα. Οι φασίστες έχουν ειδικότητα στις "συγκεντρώσεις αντιφρονούντων" και "αγανακτισμένων πολιτών". Ας το σκεφτούν οι αγρότες που έχουν επί κεφαλής των αγώνων τους φασίστες και τραμπούκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην λές μεγάλες κουβέντες 807 Αν ψάξεις στις συνιστώσες τους σύριζα θα βρείς πυρήνες φωτιάς, σκληρούς αναρχικούς μαζώματα από οργανωμένους εξωκοινοβουλευτικούς εξτρεμιστές ακροαριστερούς κρυμένα καλάζνικοφ ΄πολύ καλάζνικοφ που ψάχνουν αφορμή και αιτία να κάνουν το αγαπημένο τους σπόρ ΤΗΝ ΡΗΨΗ ΜΟΛΟΤΩΦ ΤΟ ΡΟΠΑΛΙΑΣΜΑ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕς ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ πολύ μα πολύ πρέζα Ρώτα τον Βούτση κάτι ξέρει ....Τυχαία ήταν και η δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Π της Φ στο Αμύνταιο με ληστείες και κυνηγητό από την ΕΛΑΣ στην περιοχή του...Πελαργού ; Ναι εκείνα τα ..καλά παιδιά που τα αποφυλάκισε τότε ο Σαμαράς ... Τυχαίο όλες αυτές οι εξωεσωκοινοβουλευτικές συνιστώσες που μόλις έγινε ο Αλέξης κυβέρνηση έχουν κάνει τουμπεκί ψιλοκομένο σε διαδηλώσεις ; Έπειδή δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα β ο΄υ λ ω σ ε το στοματάκι σου γιατί έχετε λερωμένη την συνασπισμένη ορνιθοφωλίτσα σας . Μεταβολή τώρα και άιντε σάλτα για άλλο ένα τσιπουράκι στο καφενείο αρχοντοχωριάταρε και τα ταμπελάκια περι φασισταριών και νεοναζί πλέον δεν περνάνε Σας πήραν φαλάγγι στα φτυσίματα οι πάντες και εσείς ακόμη νομίζετε ότι βρέχει ....

      Διαγραφή
    2. 807 Θα θέλαμε να πείς και για εκείνες τις φασιστικές επιθέσεις το 2008 όπου συνιστώσες κάψαν όλη την Αθήνα και μάλιστα ο ίδιος ο Αλαβάνος πρωτοπορούσε ανάμεσα στους αγανακτισμένους φασίστες . Θα θέλαμε να μας πείς τους αγανακτισμένους φασίστες που βγαίναν με κατσαρολικά στο σύνταγμα για να ρίξουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου Θα θέλαμε αν γνωρίζεις τι σου γίνεται βέβαια να μας πείς τις φασιστικές σας συνιστώσες μία μία που οργανώθηκαν κάνοντας δολοφονικές επιθέσεις σε αντιφρονούντες τα τελευταία χρόνια ΄....

      Διαγραφή
    3. Είσαι βαθιά νυχτωμένος 840-846, ή είσαι προβοκάτορας. Αναρχικοί του κ--ου είναι αυτοί που λες μέσα στις συνιστώσες. Αληθινοί αναρχικοί δεν υπάρχουν μέσα σε κόμματα. Στην Αθήνα έγινε ΕΞΕΓΕΡΣΗ από Αναρχικούς που κάψανε συγκεκριμένα κτίρια-τράπεζες. Οι παρακρατικοί που χωθήκανε και κάνανε λεηλασίες ήταν φασιστάκια με την βοήθεια της ΚΝΕ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε δυναμικά και πάντα αγωνιζόταν κατά της ΧΑ. Τέτοιες μ-----ιες λένε τώρα οι ΛΑΕδες για να ρίξουν λάσπη. Λύσσα που δεν μπήκαν στην Βουλή. Δολοφονικές επιθέσεις σε αντιφρονούντες τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο κάνει ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ η Χρυσή Αυγή.

      Διαγραφή
  13. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ,Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙΧΡΟΝΟΥ,ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ,ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ,ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΟΙΑ Μ@@@@@@ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας λες;;; Μήπως θέλεις να αναλάβεις εσύ και βγάζεις τον Γεωργίου άχρηστο; Ωραίος σύντροφος είσαι. Τράβα γλείψε πάλι τα αφεντικά σου. Είναι το μόνο που κάνεις καλά.

      Διαγραφή
    2. Δεν λες και το ονοματάκι σου σύντροφε 11:21 ?

      Διαγραφή
  14. Ο Παυλος εχει τα ..κακαλα και στεκεται ορθιος στον ορμητικο τωρινο χειμαρο της υπερβολης και του ανεξοδου τσαμπουκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .