Να κάνουμε Όμιλο Επιχειρήσεων!

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά στον Άγιο Παντελεήμονα μας λείπει μία εκκλησία! Εκ των προτέρων να σας ενημερώσω ότι δεν χτύπησε ο ISIS, μην πάει το μυαλό σας στο κακό και μην τρομάξετε.
Τι; Δεν τρομάζετε γιατί ξέρετε; Α μάλιστα, είδατε το video...

Λοιπόν, για να εξηγούμαστε: εγώ διαφωνώ ριζικά με τους συγχωριανούς μου. Δεν μπορείτε να ενοχλείτε την καλόγρια όταν προσεύχεται, όταν κάνει παράκληση! Ο χρόνος της είναι ιερός - εξ ορισμού - και δεν μπορεί να τον σπαταλάει για να σας δίνει εξηγήσεις γιατί γκρέμισε το εκκλησάκι. Λες και το φτιάξαν οι παππούδες σας. Αμάν πια!
Κάθεστε και συζητάτε για ένα εκκλησάκι 200 ετών. Σιγά το πράγμα. Και στο κάτω κάτω το είχατε 200 χρόνια! Πόσο ακόμα θέλετε να το βαστήξετε το παλιατζούρι;
Το γκρέμισε γιατί την ενοχλούσε. Τέλος! Και εσείς διαμαρτυρόμενοι Πατελιώτες είστε εχθροί της προόδου. Μάλιστα!
Παλιά το χωριό είχε μπακάλικα. Τον Ρόμε, τον Μιάλε, τον Ντίντσε και άλλους ωραίους παλιούς Πατελιώτες. Τώρα έχει super market και μάλιστα δύο και πολύ ωραία. Αυτό είναι πρόοδος! Μόλις το χωριό ήταν έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα της προόδου, μόλις πήγε να αποκτήσει Εμπορικό Κέντρο, αμέσως τρέξατε να διαμαρτυρηθείτε και να κάνετε σαματά. Τόσο να σας ενοχλεί η πρόοδος;
Αλλά, από την άλλη μεριά, μπορεί να είστε και κακεντρεχείς, γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης όποιος πάει καλά και θέλει να κάνει επέκταση σας μπαίνει στο μάτι. Μην δείτε μαγαζί να τζιράρει και να θέλει να κάνει επέκταση. Τόσο να σας ενοχλεί η οικονομική επιτυχία του άλλου;
Απαράδεκτοι!
Αυτοί οι Πατελιώτες είναι απαράδεκτοι από κάθε άποψη! Τους ενόχλησε που η καλόγρια γκρέμισε το εκκλησάκι! Τους ενόχλησε γιατί δεν τους εξηγεί γιατί γκρέμισε το εκκλησάκι! Τους ενόχλησε γιατί δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στην διαμαρτυρία τους και μιλούσε συνέχεια στο iPhone!
Καλά ρε, το iPhone σας χάλασε; Και ο τελευταίος που κάνει bussines έχει iPhone. Πόσο μάλλον όσοι πάνε καλά και κάνουν επεκτάσεις μέσα στην κρίση! Βέβαια, αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι όλα αυτά είναι εργαλεία και όχι ενδείξεις πολυτελούς διαβίωσης. Το τζιπ είναι για να διεκπεραιώνονται οι ιερές υποχρεώσεις με ασφάλεια και ταχύτητα, το τεράστιο οίκημα που διαμένουν οι δύο καλόγριες είναι μεγάλο γιατί έτσι θέλουμε και το iPhone είναι για να κατεβάζουμε application με προσευχές. Αλλά που να τα φανταστείτε αυτά εσείς! Μικρόνοες και μικρόψυχοι!
Επανέρχομαι στο θέμα του - ιερού - χρόνου της καλόγριας, που οι άφρονες Πατελιώτες σπαταλούν, θέλοντας εξηγήσεις για το τιποτένιο γεγονός του γκρεμίσματος μιας εκκλησίας, που τελικώς ήταν και τόσο παλιά που δεν αξίζει τον κόπο ούτε ΕΝΦΙΑ να πληρώνεις γι' αυτή. Δεν γίνεται ρε Πατελιώτες να διακόπτετε την προσευχή μίας καλόγριας για να διαμαρτυρηθείτε! Αφήστε την επιτέλους στην ησυχία της να μονάσει. Δεν της φτάνουν οι μπουλντόζες, που όταν γκρεμίζουν κάνουν τόσο θόρυβο που δεν σε αφήνουν ούτε την προσευχή σου να ακούσεις, έχει και σας πάνω στο κεφάλι της που θέλετε και εξηγήσεις!
Επίσης, να σκεφτείτε ότι οι μπουλντόζες είναι έκτακτη ενασχόληση.
Έχει να συντηρήσει οικήματα πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα και το μοναστήρι διαθέτει μόλις δύο καλόγριες. Εγώ θυμάμαι από τον στρατό, μόνο να τα σφουγγαρίσεις όλα αυτά θέλεις ένα απόγευμα. Φαντάζεστε τι δουλειά χρειάζεται; Τώρα εσείς θα μου πείτε αφού είναι μόνο δύο καλόγριες τι τα θέλουν όλα αυτά τα τετραγωνικά. Σε αυτό ήδη έχω απαντήσει, είστε εχθροί της προόδου!
Χώρια που είναι επιβαρυμένη με τις εργολαβικές της υποχρεώσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχει χτίσει τόσα κτήρια που έχει εμπειρία τριών εργολάβων του πανεπιστημίου και πέντε εμπειρικών! Και όχι κτήρια ότι κι ότι. Μιλάμε για πολυτελείς κατασκευές, που έχουν αναβαθμίσει το χωριό. Και σεις διαμαρτύρεστε για ένα παλιοξωκλήσι!
Εκτός από τις εργολαβικές υποχρεώσεις θέλω να επισημάνω τις λογιστικές και διαχειριστικές της υποχρεώσεις! Οι λογιστικές ικανότητες που απαιτούνται για να διαχειριστείς τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το κτίσιμο όλων αυτών των κτηρίων είναι τεράστιες. Κι όμως! Τα κατάφερε άριστα. Όλα κύλησαν ομαλά και τα έργα αποπερατώνονται τέλεια και μέχρι να πεις κύμινο!
Το πιο σημαντικό όμως είναι οι επιχειρηματικές ικανότητες, που φαντάζομαι ότι απαιτούν τον περισσότερο εκ του - ιερού - χρόνου της. Δεν είναι μόνο να χτίζεις και να διαχειρίζεσαι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το σημαντικότερο είναι να τα βγάζεις για να μπορείς και να ζεις καλά και να επανεπενδύεις τα κέρδη σου! Από που; Αυτό είναι το μυστικό του κάθε επιχειρηματία, τι περιμένετε να το μάθετε έτσι τσάμπα;
Μέσα σε όλα αυτά βρήκε λίγο χρόνο για προσευχή και σεις πήγατε να τη διακόψετε και να της χαλάσετε την κατάνυξη. Ρε πάτε καλά;
Τι να κάνει η χριστιανή σας έκανε μήνυση και σας έστειλε στο αυτόφωρο. Και πολύ σωστά και χριστιανικά! Δεν μπορείτε να της χαλάτε την κατανυκτική ατμόσφαιρα με τους δεκάδες μαστόρους και τις μπουλντόζες για το παλιοξωκλήσι σας! Ποιο "σας" δηλαδή, που εδώ και χρόνια δεν ανήκει στο χωριό, αφού η καλόγρια δεν άφηνε ούτε την ημέρα του Αη Γιώργη να λειτουργήσει ο παπάς στο ξωκλήσι.
Τέλος, διαφωνώ με τη μήνυση προς την καημένη την καλόγρια που κατηγορείται για κακούργημα, γιατί το παλιατζούρι εκκλησάκι τελικά ήταν μνημείο. Αυτό που κάνατε δεν ήταν χριστιανικό! Κανονικά όποιος τρώει ένα χαστούκι πρέπει να γυρίζει και το άλλο μάγουλο. Για παράδειγμα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς και το Άγιο Πνεύμα, που είναι σε καλύτερη τοποθεσία και μπορεί να γίνει ένα παράρτημα ή ένα άλλο μοναστήρι, αλλά πολύ πιο κερδοφόρο! Βέβαια, απαιτείται να είναι κάτω από τη σκέπη της ίδιας πεφωτισμένης διαχείρισης και διοίκησης! Όλα κι όλα. Εδώ πέτυχε στον κάμπο, στη μέση του πουθενά, δεν θα πετύχει σε εκείνη την προνομιακή τοποθεσία. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι και να γίνει ένα master plan. Να γκρεμιστεί από την αρχή των εργασιών το ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος (είναι κι αυτό παλιατζούρι) και να χτιστεί ένα πιο πολυτελές μοναστήρι. Με κελιά που θα έχουν τζακούζι και πισίνα που θα έχει θέα στη λίμνη. Είναι τεράστια ευκαιρία. Θα γίνει Όμιλος Επιχειρήσεων!

Γιώργος Μπλάγας
Ένας οργισμένος Πατελιώτης


Υ.Γ. 1: Όταν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είδε τους ιερείς του καιρού του να μετατρέπουν το Οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου άρπαξε το φραγγέλιο και προσπάθησε να βάλει τάξη!

Υ.Γ. 2: Θα πρέπει ο Μητροπολίτης να γνωρίζει ότι η σιωπή είναι συγκάλυψη ή συνενοχή! Να πάρει θέση. Τελικά η καλόγρια ενήργησε μόνη της ή της έδωσε άδεια; Αν ισχύει το πρώτο να φροντίσει να καθαρίσει τον οίκο του από τους βλάσφημους. Αν έδωσε άδεια να γκρεμιστεί η εκκλησία του Αη Γιώργη είναι κι αυτός υπόλογος κι ας είναι μητροπολίτης. Φραγγέλιο!

Υ.Γ. 3: Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει τάμα μία εικόνα του Αη Γιώργη στο - γκρεμισμένο σήμερα - ομώνυμο εκκλησάκι. Η εικόνα αυτή ανήκε στο ταπεινό εκκλησάκι. Την θέλω πίσω, για να τη δώσω στο εκκλησάκι που θα χτίσουμε σε αναπλήρωση του παλιού. Πρέπει να πάρουμε όλες τις εικόνες του "δικού μας" Αη Γιώργη. Ανήκουν στο χωριό!

Υ.Γ. 4: Οι Πατελιώτες που ενεργούν σαν δωσίλογοι είναι σαν να φτύνουν στα κόκκαλα των προγόνων μας. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Απομονώστε τους!


Δημοσίευση σχολίου

70 Σχόλια

  1. Η ωμή απλή αλήθεια δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβασα αυτο το κειμενο και ξαναμπηκα στον κοπο να το ξαναδιαβασω γιατι με μπερδεψες ... πολλα ψεματα γιατι? για να γινει πιο ισχυρος ο λογος σου οργισμενε πατελιωτη? ποιο i phone, ποιο πολυτελες διαμεριμα, ποιο πολυτελες αμαξι, ποιο ποιο ποιο ;;;;;; πρωτα ενημερωσου και μην κανεις παραπληροφορηση... ο κοσμος ειναι αυτος που βοηθαει και το κανει ο καθενας για τον εαυτο του...ολα αυτα περι χλιδης να τα πεις στους ομοιους σου για να τα πιστευετε κιολας ...πες την αποψη σου κανε οτι νομιζεις για εσενα καλυτερο αλλα μην κρυβεις την αληθεια με ιστοριες βγαλμενες απο το μυαλο σου... αληθεια αυτες οι αντιδρασεις σας ειναι εμπνευσμενες απο τον Αγιο Γεωργιο;; ο Αγιος Γεωργιος ειναι αυτος που σας ειπε να προχωρησετε σε τετοιους τραμπουκισμους;;; αλλα ξερω εσεις ειστε οι καλοι χριστιανοι, εσεις που ξερετε ποιο ειναι το σωστο, εσεις οι ΚΑΛΟΙ χριστιανοι πανω απο ολα.. εσεις που ξερετε πως να αντιδρασετε σωστα με ειρηνικους πανω απο ολα τροπους....γιατι ολοι οι αλλοι που δεν ανηκουν σε αυτα που εσεις πιστευετε ειναι δωσιλογοι και δεν εχουν θεση αναμεσα σας.. και απο οτι διαβασα ειναι απο το χωριο σου οργισμενε πατελιωτη.. αρα υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν τις ιδιες αποψεις με εσενα οργισμενε πατελιωτη...ετσι μου εδωσες να καταλαβω... αλλα γιατι απορω με ολα αυτα .. ανθρωποι ειμαστε και οχι θεοι και επειδη ποτε δεν υπηρξαμε ενωμενοι ας συνεχισουμε να βγαζουμε τα ματια μας ο ενας στον αλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραμπουκισμός είναι να στέλνεις στο αυτόφωρο όσους διαμαρτύρονται
      Βλασφημία είναι να γκρεμίζεις εκκλησίες.

      Διαγραφή
    2. Δίκιο έχεις δεν είναι iPhone η καλόγρια έχει Samsung Galaxy

      Διαγραφή
    3. Θα ηταν χριστιανικότερο να απαντάς επωνύμως σε κάποιον που καταγγέλει επώνυμα . Κι αν νομίζεις οτι ψεύδεται κάνε μήνυση (γνωρίζει η αγία ηγουμένη την διαδικασία και ο πατελιωτης, αυτός που έφτυναν οι συγχωριανοί του προχθές ντε, τα περαιτέρω στοιχεία, διευθύνσεις, ονόματα, τηλέφωνα κλπ)...

      Διαγραφή
    4. αν ακολουθησασαν τραμπουκισμοι γιατι σε βιντεο που εχουν δημοσιευτει φαινονται ξεκαθαρα οτι υπηρξαν καλα εγινε και πηγαν αυτοφωρο.. δηλαδη τι περιμενεις να κανει ο καθενας μας οτιδηποτε θελει και να μην υπαρχουν συνεπειες; οσο για εσενα που κολλησες στισ λεξεις και στο i phone μονο γελιο προκαλεις,, γαιτι ξεκαθαρα για εσενα αφορμη ηταν ολο αυτο για να δειξεις το μισος σου...

      Διαγραφή
    5. λεω την αποψη μου και την λεω ανωνυμα οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα... δεν θα δειξω ποσο χριστιανη ειμαι αν βαλω το ονομα μου.. σου εχουν μαθει λαθος τροπους να δειχνει την πιστη σου.. και η ειρωνεια δεν ειναι ο καλυτερος οδηγος.. οτι λεω το ξερω και μου φτανει... και βρειτε επιτελους τον αληθινο λογο που βγαζετε αυτο το μισος..

      Διαγραφή

    6. Απάντησε μου όμως σαν καλή χριστιανή που είσαι γιατί γκρεμίσατε το εκκλησάκι μας, λέτε διάφορα άλλα αλλά για το γκρέμισμα μούγκα … περιμένω

      Διαγραφή
    7. για να γινει ο ναος μεγαλυτερος , γιατι υπαρχουν πολλοι που αγαπαν και θελουν να πηγαινουν.. δεν εισαι μονο εσυ που αγαπας τον χωρο σου... και ασε τους χαρακτηρισμους .. ποτε δεν ειπα οτι ειμαι καλη και ποσο μαλλον καλυτερη απο αλλους...

      Διαγραφή
    8. Φανταστικά! Γκρεμίσατε μια εκκλησία 200 ετών για να κάνετε μεγαλύτερο το ιδιωτικό σας μοναστήρι! Και έχετε την ξεδιαντροπιά να το λέτε τόσο απλά….

      Διαγραφή
    9. Δεν νιώθω καμια ντροπή
      Με ρωτήσες και σου απάντησα ... Εχω βρεθεί σε πολλές λειτουργίες και ξερω τι βλεπω και τι γινεται ... Βγάλε τις παρωπίδες και σκέψου ορθά ...

      Διαγραφή
  3. Στειλ'τε την πολεομια να δει τις άδειες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας παυσει ο μητροπολίτης την συγκεκριμένη μοναχή αφού εχει προκαλέσει με την γενικότερη στάση της, και αυτή είναι το πρόβλημα, ωστε να επέλθει ειρήνη με νεες μοναχες που θα τις αγκαλιασει το χωριο. Γιατι απ οτι φαίνεται η ριξη του χωριου με τη μονη ειναι οριστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτελους βρηκαμε τι φταιει .. αν φερουν αλλες ξεχναμε τα παντα.. ΝΤΡΟΠΗ ... μονο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να μας πείτε γιατί γκρεμίσατε εκκλησία !!!!!!

      Διαγραφή
  6. Η ρήξη του χωριού δεν είναι με την μονή αλλά με τον ίδιο τον Θεό .Συνεχίστε τα ψέματα . Το χωριό δεν υπάρχει περίπτωση να αγκαλιάσει την εκκλησία. Μονο με θαύμα θα γίνει κάτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χωριό είναι ένα Χριστιανικό χωριό όπως όλα τα άλλα. Είναι μεγάλη αμαρτία να το λες αυτό για τους κατοίκους ενός χωριού. Είναι όλοι τους Χριστιανοί ΄πως και εμείς. Δεν μπορεί να έχουν ρήξη με τον Θεό αυτοί που υπερασπίζονται τις εκκλησίες τους.
      Έχουν δίκιο που εναντιώνονται στο γκρέμισμα της εκκλησίας.

      Διαγραφή
    2. Το μοναστηρι εχει τοση σχεση με τον χριστιανισμο, οσο ο Μπιρος με τα θαλάσσια σπορ.

      Διαγραφή
    3. Μπραβο Μπλάγα

      "Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
      Όποιοι κι αν είναι.
      Όσο δυνατοί κι αν είναι"

      Διαγραφή
    4. Είναι ντροπή σας να μας λέτε ότι έχουμε ρήξη με τον Θεό.
      Εμείς είμαστε θεοσεβούμενοι.
      Οι αθεοφοβοι γκρεμίζουν εκκλησίες!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλά κάνουν οι Αγιώτες και εναντιώνονται στο μοναστήρι. Εγώ παλιότερα πήγαινα συχνά. Μετά είδα τον ρόλο του πατέρα της ηγουμένης και δεν μου άρεσε καθόλου που χειριζόταν λεφτά του μοναστηριού φόρα παρτίδα. Οι άνθρωποι έχουν μπίζνα καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3/3
    Σκέφτομαι πως εγώ προσωπικά θα θιγόμουν αν κάποιος γκρέμιζε μια εκκλησία για να φτιάξει πάρκινγκ. Σαφώς όμως στη προκειμένη περίπτωση οι λόγοι είναι ιεροί: μα για σκεφτείτε τι είναι πραγματικά ουσιώδες για τη θρησκεία μας; Μια εκκλησία μεγαλύτερη γεμάτη πιστούς ή ένα ερημωμένο παρεκκλήσι γεμάτο τάματα; Κινδυνεύουμε να μπερδέψουμε τη πίστη με την ειδωλολατρία αν προτιμήσουμε το δεύτερο απ’ το πρώτο.
    Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω πως αν και δε φτάσαμε κατά δεκάδες στη πόρτα του μοναστηριού, είμαστε πολλοί αυτοί που το αγαπάμε. Αγαπάμε τον ιερό τόπο, την κατάνυξη που νιώθει κανείς παρακολουθώντας τη λειτουργία κάθε Κυριακή και σε κάθε μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, αγαπάμε το έργο των δύο μοναχών, την ομόνοια κάτω από τη στέγη του αρχονταρικιού. Δε βάζουμε πιο πάνω απ’ όλα αυτά, τα δομικά υλικά, δε σκεφτόμαστε επιφανειακά. Θα ήθελα να πω στους εξαγριωμένους χωρικούς, πως αν τους ερχόντουσαν συχνότερα στο μοναστήρι για εκκλησιασμό, ίσως όλα τα παραπάνω να τα ένιωθαν και οι ίδιοι. Ποτέ όμως δεν είναι αργά… εγώ θα προσεύχομαι για τη πνευματική σας φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2/3
    Αναρωτιέμαι αν έχουν δικαίωμα λόγου μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, για το αν έπραξε ορθώς ή όχι το μοναστήρι με την απόφαση να γκρεμίσει το παλιό εκκλησάκι. Αναρωτιέμαι κάτι τέτοιο διότι αν και δεν είμαι κάτοικος του χωριού, επισκέπτομαι -όσο συχνότερα γίνεται- το μοναστήρι. Το αγαπώ, το πονώ, προσπαθώ να προσφέρω και γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, από διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας, που νιώθουν το ίδιο και προσφέρουν περισσότερα. Καθημερινά δίνουν χέρια βοηθείας στις δύο μοναχές ώστε το μοναστήρι να συνεχίσει να αυτοσυντηρείται. Δεν είναι μεμπτό να μπορεί ένα μοναστήρι να αυτοσυντηρείται. Οι μοναχές είναι αξιαγάπητες, φιλόξενες και ταπεινές. Δεν αρνούνται ποτέ να δώσουν βοήθεια σε οποιονδήποτε την χρειαστεί. Σοκάρομαι να βλέπω τόση λάσπη να πέφτει πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι τον καημένο τον εργάτη που γκρέμισε με τον κασμά το εκκλησάκι. Οι αξιαγάπητες μοναχές τον ανάγκασαν για να βγάλει το μεροκάματό του να γκρεμίσει έναν οίκο του Θεού.
      Αυτός ο φουκαράς σίγουρα δεν μπορεί να κοιμηθεί. Ενώ οι αξιαγάπητες δεν νοιάζονται για τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 3:44μμ
      Μήπως πεινάνε και τα παιδάκια του;
      Είναι και η μανούλα του άρρωστη;

      Διαγραφή
  10. ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ
    ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ, ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΗ
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ. ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΠΕΗ ΝΑ ΦΕΡΗ ΟΥΣΙΑΣΤΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ. = Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ===
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ = ΥΜΕΤΕΡΟΝ= ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ
    ΔΙΟΤΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΕΚΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ
    ΕΙΚΑΖΟΜΑΙ ΔΕ ΟΤΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΑ
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
    ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΑΝ ΕΝΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΠΡ. ΗΛΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΜΩΝ
    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΝ.
    ΜΦΧ
    ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1/3
    Έχω μείνει άφωνη με όλα αυτά που συμβαίνουν. Βλέπω ένα τσούρμο χωρικούς να καταφθάνουν στη μονή με επιθετικές διαθέσεις απέναντι σε δύο φιλήσυχες μοναχές. Οι φωνές και οι χειρονομίες, μόνο συζητήσιμους Χριστιανούς δε φανερώνουν. Αναρωτιέμαι γιατί δε πήρανε μαζί και αναμμένους πυρσούς…
    Αν πράγματι πήγαιναν να ζητήσουν τον λόγο ειρηνικά, θα έστελναν μόνο μια 5μελή επιτροπή όπως είθισται σε κάθε πολιτισμένη κοινότητα. Δε θα τραμπούκιζαν, δε θα φώναζαν και δε θα επιτίθετο φραστικά στη Γερόντισσα. Θα σέβονταν τον ιερό χώρο, τους Αγίους και τις μοναχές, όσο δίκιο κι αν τους έπνιγε. Θα ζητούσαν ήρεμα να μάθουν το «γιατί;», και όπως κάθε νοήμον άνθρωπος, θα διατηρούσαν μια πιθανότητα στο μυαλό τους πως θα τους δοθεί μια λογική απάντηση. Θα μπορούσε να τους δοθεί η απάντηση, μα πώς να απαντήσεις σε ένα “κοπάδι ταύρους”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βολεύει να στείλουν μία πενταμελή επιτροπή για να πουν οι φιλήσυχες μοναχές ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται, μόνο 5 άτομα ήρθαν.
      Τι λέτε καλέ;
      Η "γερόντισσα" γιατί δεν σεβάστηκε τον ιερό χώρο και γκρέμισε την εκκλησία;

      Διαγραφή
    2. Ενώ τώρα ε; Τώρα είστε άντρες που φωνάζατε στην ανυπεράσπιστη γυναίκα... για πηγαίνετε έτσι μπούγιο στον Μητροπολίτη να σας δω. Αλλά όχι εκεί το κάνετε όπως πρέπει με επιτροπή κο-κο-κο!!!

      Διαγραφή
  12. Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν τη γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο.

    Γιόμο Κενυάτα, 1893-1978, Κενυάτης ηγέτης

    Για να μην ξυπνησουμε καποια μερα σαν τους Κενυατες
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΦΡΕΜΙΑ. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ. ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΝΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΟΥΡΓΙΣΕΙΣ. ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΟ ΟΝΩΜΑ ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΙΣΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ . ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΑΣ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΚΕΡΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ . Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΖΕΙΣ . ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΗΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ . ΜΗΝ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗ . ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγιος Παντελεημονας 2015, μια διαμαχη για έναν ναο,αν το δουμε από συναισθηματικη πλευρα κακως γκρεμιστηκε,ειδηλιακη εικονα παρεες στην πλαγια ξαπλωμενοι με συμμαχο τον καλο καιρο να ρεμβαζουν την θεα της λιμνης των πετρων, μια φορα τον χρονο.Μετα την δημιουργια της Μονης σιγα σιγα πληθος πιστων από ολη την περιοχη και οχι μονο, κάθε Κυριακη μα και καθημερινα,πανε και εναποθετουν τους φοβους, τις αγωνιες τις ελπιδες τους ζητωντας μια συμβουλη ,έναν λογο μια προσευχη για το αρωστο παιδι,συζυγο, πατερα, αδελφο για κάθε προβλημα και προβληματισμο αναζητωντας παρηγορια,ελπιδα,ένα θαυμα,και το πληθος των ανθρωπων εφτασε σε ασυληπτο αριθμο με αποτελεσμα η αδυναμια να εισερχονται ολοι στον ναο να «δειχνει» την αναγκη δημιουργιας μεγαλυτερου ναου και την γεννηση ενός δηληματος, τι κανουμε τωρα? Με αδεια του επισκοπου γκρεμιζεται το παλιο ξωκλησι πυροδοτωντας αντιδρασεις των κατοικων του χωριου, αντιδρασεις ακραιες που εφτασαν στο σημειο αμφισβητησουν και τον ιδιο τον επισκοπο λεγοντας:και ποιος είναι ο Δεσποτης, την δε Ηγουμενη του μοναστηριου που χαιρει σεβασμου και αποδοχης της ευρυτερης περιοχης «στολιζοντας» την με απιστευτες εκφρασεις και κοσμητικα επιθετα,κατηγορωντας την για δημιουργια οικογενειακης επιχειρησης αγνοωντας την μεγαλη προσωπικη εργασια μα και χρηματα για να γινει ολο εκεινο το κτηριακο συγκροτημα που κοσμει την Μονη. Και όλα αυτά γιατι, στο ονομα ποιου?Μηπως του Αγιου Γεωργιου ή του εξωκκλησιου?Αν είναι για το εξωκκλησι θα μπορουσα να ειμαι διαλακτικος,όχι όμως να δικαιολογησω τις ακραιες εκφρασεις και πραξεις φανατισμου,αν γινονται στο ονομα του Αγιου Γεωργιου, μου είναι αδιανοητες αυτές οι συμπεριφορες,ακομα και αν αδικηθηκε ο Αγιος διαβαζωντας τον βιο του με τιποτα δεν θα επετρεπε κατι τετοιο,ποιος Αγιος οσο και αν εχει αδικηθει εχει τετοιου ειδους αντιδραση?Ας προσπαθησουμε να κατεβασουμε τους τονους και ας προσπαθησουμε να ξεφυγουμε από το σημερα και ας παμε πολλα χρονια μετα, όταν πολλοι από εμας θα εχουμε φυγει από την ζωη αυτην, πως φανταζομαστε το μοναστηρι με έναν μεγαλο ναο προς τιμη του Αγιου Γεωργιου?ενα μοναστηρι που θα κοσμει την περιοχη και η φημη του θα εχει απλωθει ακομα περισσοτερο,τι κοσμικο ωφελος θα εχει παρει μαζι της η τωρινη γεροντισσα και ποιο το οφελος για το χωριο και την περιοχη?Ολα τα μοναστηρια, μεγαλα και μικρα εγιναν για να τιμουν Αγιους και να ευχαριστουν την χαρη τους και όχι να εξυπηρετουν προσκαιρες προσωπικες αναγκες και οι μεγαλοπρεπεις ναοι και μονες στο περασμα των αιωνων δειχνουν το μεγαλειο του Θεου και των Αγιων που στο Ονομα του εκαναν θαυματα και μαρτυρησαν, ας μην γινουμε συγχρονοι διωκτες λαικων και κληρικων που στην προσπαθεια τους να οικοδομησουν μεγαλοπρεπεις ναους στην θεση μικροτερων, να τους προσδωσουμε προσωπικο οφελος την στιγμη μαλιστα που δεν μας ζητησαν ουτε δωσαμε ουτε ένα ευρω παρα μονο την προαιρετικη συνδρομη οσων πιστευουν πως ότι γινεται γινεται προς δοξα του Θεου και του τιμωμενου Αγιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας ανώνυμος Έλληνας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ που μπορεί αν χρειαστεί να γίνει και επώνυμος.
    Κύριε Γεωργιε Μπλαγα,
    Τους ISIS πρέπει να τρομαζεις μόνο και να τους αναφερεις. Καλά θα κάνεις να διαβάσεις και λίγο το Ευαγγέλιο γιατί εκτίθεται.
    Στο 1ο και το 2ο σκέλος των όσων γράφεις δεν θα σου απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω τον Μητροπολίτη σας.
    Όσο για την εικόνα που δώρισες στο Προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργιου, καταξοδευτηκες... Αλλά οι Γραφές λένε ο,τι κάνεις να το κάνεις στα κρυφά, να μη γνωρίζει η αριστερά σου τι κάνει η δεξιά σου, αλλά εσύ είσαι επιδειξιας, στη λαϊκή Κανγκουρας....
    Οσον αφορά το 4ο και τελευταίο σκέλος σου για δοσίλογους, κύριε Μπλαγα οι πρόγονοι σου, αυτοί που έχτισαν και το Προσκύνημα αν μου τα ειπαν καλά, γιατί έκανα έρευνα, δεν είναι αυτοί που έσφαξαν τον Αρχιμανδρίτη του χωριού σου;;; Για αυτά δεν αναφέρετε τίποτα κύριε Μπλαγα. Και επειδή έχετε κοντή μνήμη κύριε Μπλαγα δεν θυμάστε οτι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμυνταίου για ηχορύπανση και εβαλαν τον παπά-Διονυση να κλείσει τα μεγάφωνα έπειτα απο καταγγελίες συγχωριανών σας;;; Αυτό δείχνει κύριε Μπλαγα τι καλοί Χριστιανοί είναι ενα κομμάτι του χωριού σου.
    Και απ ότι φαίνεται τα κίνητρα σου-σας δεν είναι θρησκευτικά αλλά πολιτικά ή συμφερόντων, γιατί πιθανόν το Μοναστήρι ζήτησε επέκταση εδαφών τα οποία προσφερθηκαν σε άλλους κατα πολύ πολλαπλάσια. Επίσης τα κίνητρα σου - σας είναι και εθνικιστικά γιατί απ ότι βλέπω είσαι - είστε ανθελληνες. Εψαξα να βρω στον Ελληνικό Χάρτη κύριε Μπλαγα το χωριό Πατελε. Αδύνατο όμως να το βρω όσο και αν εψαξα. Υπάρχει κάποιο χωριό στα Ελληνικά που λέγεται Άγιος Παντελεήμονας. Τα ονόματα ΡΟΜΕ, ΜΙΑΛΕ, ΝΤΙΝΤΣΕ, απ ότι καταλαβαίνω είναι Σκοπιανα!!!
    Αντί να φύγουν οι Καλόγριες καλό είναι να μας πουλησετε την περιουσία σας και να φύγετε στην FYROM όπου και ανηκετε!!! Αλλά δυστυχώς πολλοί από εσάς κατεχετε θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΑΠΟΡΡΩ πως η ιστοσελίδα σας ανάρτησε περιεχόμενο που παραπέμπει σε ονόματα χωριών ή πολιτών που φέρουν ΣΚΟΠΙΑΝΑ ονόματα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Απορρω με εσάς στην ιστοσελίδα σας μήπως έχετε διάφορες οικονομικές δοσοληψίες με αυτούς.
    Κατεβάσετε αμέσως αυτό το έκτρωμα του Μπλαγα.
    Υ.Γ 1. Κύριε Μπλαγα Παραδώστε την θέση σας σε Ελληνα.

    Παρακαλώ για την ανάρτηση του σχολίου μου έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με τον ιστότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολλή γελιος τελικά και προσπαθείς να κλέψεις εντυπώσεις. Το μοναστήρι προμηθεύεται τρόφιμα από τα Μπιτολα. Το ειδα με τα ίδια μου τα μάτια. 2 πορτ-μπαγκάζ πράγματα ξεφορτωσαν. Φράγκο δεν αφήνουν σε ελληνικό έδαφος. Μέχρι και τα κουφώματα από εκει τα είχατε φέρει. Άντε απο'κει ρε που ήρθαν οι Ξινενωριτες να μας πουν πόσο Έλληνες είμαστε. Ξεφευγετε από το θέμα και θέλετε να οδηγήσετε αλλού την κατάσταση. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Η δικαιοσύνη θα λάμψει. Είστε πολύ μικροψυχοι.

      Μια φίλη του Γιώργου.!!

      Διαγραφή
    2. Τα ονόματα ΡΟΜΕ, ΜΙΑΛΕ, ΝΤΙΝΤΣΕ Ανηκουν σε τρεις παντοπωλες του χωριου, που συνοδευαν την Ζωή του χωριού απο την δεκαετία του 60 μεχρι την δεκαετία του 80.ήταν η χρυση εποχη του χωριου.
      που πίναμε νερο απο την λιμνη.
      ο τρυγος ήτανε γιορτή
      και τα παλικαρια τραγουδανε Στα σοκακια κανταδες (παραδοξος) στα ελληνικα
      Μπραβο γιωργη πολυ που μας το θύμισες.
      Ακου βαλτε τις μητροπολης, μην προσπαθείς να αποπροσανατολησεις και ακομα χειροτερα να χαμηλώνεις το επιπεδο της συζήτησης
      O ΡΟΜΕ, ΜΙΑΛΕ, ΝΤΙΝΤΣΕ υπηρετησαν στον ελληνικο στρατο ολοι μαζι για 50 χρονια. ήτανε χριστιανοι ορθοδοξοι, μιχαλης κωστας και ρωμης.
      Για ενα ειμαι σιγουρος όσο και να θέλει ο εργοδοτης σου το χωριο θα παραμεινει χριστιανικο.




      Διαγραφή
    3. Γινε επώνυμος αν σου βασταει κοτούλα, που θα πεις τον παππού μου σκοπιανό και μετα θα δούμε ποιός είναι τι.

      Διαγραφή
    4. 4:47 μ.μ. Ούτε έλληνας εισαι, ουτε χριστιανος εισαι, ουτε ανηκεις στην λευκη φυλη. Γιατι δεν ασχολείσαι με θέματα πιο χαμηλου επιπεδου?
      Αυτο το θεμα είναι πολύ δυσκολο για σενα.
      ανέλυσε στιχους απο τα τραγουδια του παναγιωτη ψωμιαδη, τις μεταγραφες του ΠΑΟΚ; Και τα λοιπα......

      Διαγραφή
    5. Ακροδεξιες νοοτροπιες δεκαετιας 70, στην μακρόνησο υπηρετησες?
      υπαρχει ακομα τετοια ποιοτητα ανθρωπων?

      Διαγραφή
    6. Επιτέλους γράφτηκαν και πράγματα που δε ξέραμε εμείς οι νεότεροι. Μιλώ φυσικά για την ιστορική αναφορά του 4:47, όχι για τα παλικάρια που τραγουδάνε στα σοκάκια!
      Μετά από όλα όσα ειπώθηκαν, φαίνεται πως κάποιοι πίνουν ακόμα νερό από τη λίμνη...

      Διαγραφή
    7. Νεοτερε.
      Ουτε κολυμπι ξερεις,
      ουτε σε βαρκα εχεις ανεβει,
      ουτε ψαρι εχεις φαει στην ζωή σου,
      Το στωματακι σου μυριζει γαλα καμηλας
      παντος εάν θέλεις να βαπτιστει χριστιανος, το κανουν και μέσα στην λιμνη.

      Διαγραφή
    8. 9:33 μ.μ. μακρια το στομα σου απο την λιμνη,

      με αυτα που έμαθες σημερα δεν θα κοιμηθεις την νυχτα, πιες γαλα καμηλας με μελι, θα σε πάρει πιο γρηγορα ο Υπνος.

      Το θεμα δεν ειναι ο εμφυλιος αλλα οι εκκλησια νταβατζηδων

      Διαγραφή
    9. Τι εγινε φασιστακο δεν θα γινεις επωνυμος οπως αναφερεις για να φας μια περιποιημενη μηνηση που θα πεις τον παππου μου σκοπιανο...γερμανοτσολια

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ:
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ

    ΚΑΝΑΔAΣ ΑΥΣΤΡΑΛΑ ΒΕΛΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί τα μπερδεύετε τα πράγματα ; Απλά είναι . Με άδεια του Μητροπολίτη και ευλογία του πνευματικού γκρεμίζεται ενα προσκυνητάρι και οχι ναός (έχει μεγάλη διαφορά)και γίνετε προέκταση στον ναό.Αυτή η πράξη επιτρέπετε κανονικά και κανένας ορθόδοξος χριστιανός ποτέ μα ποτέ δεν θα ήταν αντίθετος ! Ενημερωθείτε απο τον Μητροπολίτη η απο οποιονδήποτε πνευματικό η θεολόγο που εμπιστεύεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μητροπολίτης έβαλε την ουρά κάτω απ τα σκέλια και κρύφτηκε. Τέλος. Θα κάνουμε πολύ καιρό για να τον δούμε. Άντε να δούμε ποιος θα μας ενημερώσει!

      Διαγραφή
  18. Τι ειναι αυτα ρε Μπλαγα; Σοβαρολογεις; Να ισωπεδωσουμε οτιδηποτε παλιο υπαρχει και μαζι του καθε αναμνηση και καθε ιστορικη μνημη! Αυτη την αποψη περιμενω να την ακουσω απο εναν ανιστοριτο,απεδευτο και χωρις ιχνος αισθητικης ανθρωπο. Οχι παντως απο εσενα! Ειλικρινα λυπαμαι εαν πιστευεις οτι η προοδος επιτυγχανεται μεσω της καταστροφης οποιουδηποτε κτισματος που μπορει να χαρακτηριστει εως και μνημειωδες. Κριμα γιατι σε ειχα για πραγματικα ανοιχτομυαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Η εγω κατι δεν καταλαβα καλα η εσυ παιρνεις ληγμενα.Πλακα εχεις παντως!

      Διαγραφή
    2. ωπ! πάρτο αλλιώς καρντάσι, σατυρικό είναι το κείμενο. Το ανάποδο λέει ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    3. ωπ! πάρτο αλλιώς καρντάσι. Το ανάποδο λέει ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    4. 7:12 μ.μ. Εχεις μπερδέψει τις ημερομηνιες, Tα Ρακοκαζανα στον Άγιο Παντελεήμονα αρχιζουν Κυριακη 29 Νοεμβριου.....

      Διαγραφή
    5. 7:12 χρειάζεσαι μεταφραστή. Τα ίδια με σένα λέει ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
  19. Ρέ Μπλάγα, μας κάνεις μπλάγα? Γιατί να με ενδιαφέρει η άποψη κάποιου με αυτό το επίπεδο γραφής? Πόνεσαν τα μάτια μου από τα συντακτικά λάθη και τη φρασεολογία "εκπαιδευτή ουρακοτάγκων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί Πατελιώτες,

    Το μοναστήρι που έγινε στο χωριό σας είναι ένα κόσμημα που στολίζει και ομορφαίνει το χωριό, είναι μια ευλογία του Θεού και οι Άγιοι του δηλαδή ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Παντελεήμων και η μητέρα του η Αγία Ευβούλη δεν σταματούν να πρεσβεύουν στον Χριστό για όλους τους κατοίκους του χωριού σας. Έχω εκκλησιαστεί κάποιες φορές στο μοναστήρι και πραγματικά ένιωσα την ευλογία του Θεού και την ευλογία των Αγίων σ’αυτήν την πνευματική όαση. Λυπήθηκα όταν άκουσα αυτά που συνέβησαν με την διαμαρτυρία κάποιων κατοίκων του χωριού. Οι μοναχές που κοσμούν αυτό το μοναστήρι δεν σταματούν να προσεύχονται για όλους σας. Μην τις πικραίνετε.

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Παπαζήση,
      για το θέμα δεν αναφέρετε τίποτε. Δεν είναι το λιγότερο προκλητικό να κατεδαφίζεις ένα ιστορικό και ιδιαίτερα σγαπητό για τους πατελιώτες εκκλησάκι 100 και πλέον ετών, απλά για να γίνει μια επέκταση;

      Διαγραφή
    2. Αξιότιμε κύριε Παπαζήση,

      εχετε απολυτο δικιο, Οι μοναχές οσο ειναι στο μοναστηρι προσευχονται για το καλο όλων μας ευλαβικα και ταπεινα, πολλες φορες εγκαταλειπουν το μοναστηρι για να προσεχουν λεπρους στην καλκουτα ινδιας..............
      Εσυ λες, να σαλταρησε ολοκληρο χωριο ετσι για πλακα!

      Διαγραφή
    3. Απλά για να γίνει μια επέκταση;
      Επέκταση σε τι; Στο beach bar; Πραγματικά είναι τόσο δύσκολο να σας φυτέψει κάποιος την λογική ότι δεν χωρούσε κόσμο η εκκλησία και έμενε κόσμος απ' έξω. Εκκλησία θα είναι και τώρα δεν θα το κάνουν ταβέρνα!
      Σας έφαγαν οι "τύψεις" για τα μνημεία και τους προγόνους σας, δεν κάνετε τίποτα πιο χρήσιμο; Γιατί δεν μαζεύεστε το ίδιο τσούρμο να διαδηλώσετε για την πολιτική, την θρησκεία, το μέλλον των παιδιών σας; Αρκετά πιο χρήσιμο...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 11:19
      Σιγά τον όγκο... από τους 50 που πήγατε με όλο το μυαλό, οι 40 ήρθαν για χαβαλέ και κουτσομπολιό. Νομίζεις πίστεψε έστω και ένας ότι πράγματι σας πήρε ο καημός για το προσκυνητάρι? Δείξατε μόνο πιο είναι το ποσοστό αφελών, αγράμματων και άσχετων με την ορθοδοξία, στο χωριό σας!

      Διαγραφή
  21. Οι φιλόζωοι δεν θα έπρεπε να μιλάνε. Καλύτερα να μαζέψετε τα κοπρόσκυλα και να μη παίρνετε τζάμπα τις επιδοτήσεις.Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΗ,

    ειπες απλα την αληθεια, εβαλες το δαχτυλο στην πληγη, για τις αρνητικες αντιδρασεις μην ανησυχείς, οι χριστιανοφασιστες ειδαν οτι η συζητηση ανεβαζει στροφες, εβαλαν απλα το ακροδεξιο κατακαθι να την σαμποτάρει. Eιναι οι λεγόμενοι κουκουλοφοροι του διαδικτυου, τους βλέπουμε στις διαδηλωσεις, στα γηπεδα .....
    Η αντίδραση του κοσμου ήταν αναμενόμενη Μακαρι να αντιδρουν το ιδιο και για την λιμνη. To xorio έχει πολλούς εχθρούς, Δημαρχειο Αμυνταιου, Νομαρχια φλωρινας, Μητρόπολη φλώρινας ( , Περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας, Παρακρατος Τσιφλικαδων. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Γιώργο Μπλάγα δηλώνεις επωνύμος όσα δηλώνεις, και με τον τρόπο που τα δηλώνεις, γιατί πήγες με την πλευρά των πολλών, την εύκολη πλευρά,το ότι ήταν λάθος που γκρέμισε και με τον τρόπο που γκρέμισε το έκκλισακι δεν διαφωνώ ούτε εγώ, έγινε το λάθος αλλά, το λάθος δεν διωρθώνετε με πιό μεγάλο λάθος, πιστεύω πως μπορεί να λυθεί με το να ξαναχτιστεί μέσα στον αύλιο χώρο ένα άλλο εκκλισάκι, σίγουρα δεν θα έχει την ίδια συνεσθηματική αξία αλλά, με το να ρίξουμε στην πυρά της καλόγριες και το μοναστίρη, δεν κερδίζουμε τίποτα πρέπει να βρούμε τρόπο να συνυπάρξουμε πατελειώτες καλόγριες και μοαστίρη.
    ΥΓ. Συγνώμη για την ανωνυμία μου, φοβάμαι την πυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καταρχάς, ευχαριστώ που με διαβάσατε. Ευχαριστώ και για τα σχόλια, θετικά και αρνητικά!
    Θέλω να σας πω με πολύ ειλικρίνεια ότι σέβομαι σχεδόν όλες τις απόψεις! Δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την άποψη του κυρίου από την Πτολεμαΐδαπου έγραψε επώνυμα. Διαφωνώ, αλλά σέβομαι την άποψή του
    Το «σχεδόν όλες τις απόψεις» το βάζω διότι αδυνατώ να σεβαστώ αυτούς που νομίζουν ότι είναι πιο Χριστιανοί ή πιο Έλληνες από τους άλλους. Εξηγούμαι:
    Α) Αδυνατώ να σεβαστώ την άποψη κάποιου ή κάποιας που λέει ότι το χωριό μου έχει έρθει σε ρήξη με το Θεό. Ο άνθρωπος αυτός φαντάζομαι ότι θα μεγάλη δυσκολία να το πει επώνυμα στους Πατελιώτες που ανάβουν ένα κεράκι (μικρό, όχι μεγάλο για να επιδειχθούν στους άλλους) και κάνουν μία προσευχή (χαμηλόφωνα, όχι με μεγαλοστομίες και μεγάλους σταυρούς για να βλέπουν οι άλλοι πόσο πιστοί είναι).
    Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι πόσο χριστιανική μπορεί να είναι μία τέτοια άποψη και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί».
    Βέβαια, κάποιοι μπορεί να έχουν εφεύρει το χριστιανόμετρο και να μετρούν πόσο χριστιανός είναι ο καθένας. Εκεί πάω πάσο!
    Β) Αδυνατώ να σεβαστώ τους Ελληναράδες που τους ξενίζουν τα ονόματα των Πατελιωτών. Ξέρετε, αυτά είναι τα ονόματα και έτσι φωνάζαμε τους ανθρώπους αυτούς, που αξίζουν κάθε σεβασμό, πρώτον γιατί είναι συγχωρεμένοι και δεύτερον γιατί ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν πείραξαν κανέναν, δεν γκρέμισαν καμία εκκλησία και τους θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.
    Δεν μπορείτε να μας κάνετε να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Προσωπικά είμαι περήφανος για τα ονόματα των προγόνων μου, για τις εκκλησίες μας (υφιστάμενες και γκρεμισμένες), γι’ αυτό που είμαστε… Σέβομαι όλους τους άλλους και απαιτώ να με σέβονται κι αυτοί!
    Θα αντιταχθώ και θα αντισταθώ στον κάθε φανατικό που θέλει να αλλάξουμε τα ονόματά μας και να λέμε ο Ευρόμιος, ο Ευμιάλιος και ο Ευντίντσιος.
    Και δεν θα πάω στη FYROM, αν και ο Ελληναράς ανώνυμος σχολιαστής με πρόταξε να το κάνω. Δεν ανήκω εκεί, εδώ ανήκω και εδώ είναι οι ρίζες μου, οι οποίες ενδεχομένως να είναι βαθύτερες από αυτές του ανώνυμου σχολιαστή!
    Κατά τα άλλα θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί το διασκέδασα, αλλά και προβληματίστηκα και σκέφτηκα πολύ όλες τις απόψεις. Να είστε καλά!

    Γιώργος Μπλάγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενας ΑΣΤΕΡΙΞ..σας λειπει να κυριξετε πολεμο εναντιον της οικουμενης..Χασατε και τον Τσανταλη που ειχατε καποτε ..αρχιστρατηγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Τσάνταλη τον Χάσαμε λόγω Μουφτη Αμυνταιου.

      Διαγραφή
    2. Μας κηρυξαν πολεμ,ο Δημαρχειο Αμυνταιου, Νομαρχια φλωρινας, Μητρόπολη φλώρινας ( , Περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας, Παρακρατος Τσιφλικαδων. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.
      Η Κατασταση ειναι πολυ σοβαρη.

      Διαγραφή
    3. Πριν η μετα τα ..ρακοκαζανα εγραψες το πονημα σου???

      Διαγραφή
  26. Συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπό που τόλμησε να θίξει το θέμα της ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ μιας εκκλησίας, για να μαθευτεί και έξω από τα περιορισμένα όρια του χωριού η Βλάσφημη πράξη της κατεδάφισης ενός χώρου προσευχής και λατρείας του Θεού και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της «Ιεράς» Μητρόπολης.
    Όλοι γνωρίζουν ότι εκκλησίες δεν πειράζονται…. Ανά τον κόσμο, οι τόποι λατρείας του Θεού όπως και αν ονομάζεται αυτός (Θεός ή Αλάχ ή διαφορετικά) είναι χώροι ΙΕΡΟΙ που χρήζουν Σεβασμού από όλους, ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν σε αυτό το δόγμα ή όχι.
    Το εκκλησάκι αυτό, το οποίο σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ως προσευχητάριο για να υποβαθμιστεί η αξία του, (χωρίς αποτέλεσμα όμως, γιατί δεν παύει να είναι Ιερός Χώρος) σύμφωνα με την Μητρόπολη δεν είχε καμία καλλιτεχνική ή άλλη αξία. Με την έλευση της καλόγριας και την αναβάθμιση του γύρω χώρου σε έπαυλη, δημιουργήθηκε αξία στο οικόπεδο. Επομένως είμαστε όλοι Λογιστές και όχι Χριστιανοί.
    «Δυτικῶς καὶ συνημμένα μὲ αὐτὸν τὸν ναΐσκο ὑπῆρχε καὶ τὸ ἐπίμαχο ἐκκλησίδιο-προσκυνητάριον τοῦ ἁγίου Γεωργίου ἐπ’ ὀνόματι τῶν: Ἁγίου Γεωργίου, Ἁγίου Παντελεήμονος καὶ τῆς μητρὸς αὐτοῦ Ἁγίας Εὐβούλης. Τοῦτο δὲν εἶχε οὐδεμίαν καλλιτεχνικὴν ἢ ἄλλην τινα ἀξίαν. Ἀμφότερα τὰ ἐκκλησίδια ἦσαν κτισμένα μὲ σαθρὰ ὑλικὰ καὶ χωματολάσπη ὡς συνδετικὸ στοιχεῖο τῶν ἀκανόνιστων λίθων.»
    (http://anapodoi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_239.html )
    Η κυρία αυτή καλώς ή κακώς θα πρέπει να απομακρυνθεί από το χωριό (με πρωτοβουλία της Μητρόπολης) και το εκκλησάκι να επιστραφεί στο χωριό για να χτιστεί και πάλι το ταπεινό αυτό προσευχητάριο-εκκλησάκι με τα σαθρὰ ὑλικὰ του καὶ την χωματολάσπη ὡς συνδετικὸ στοιχεῖο τῶν ἀκανόνιστων λίθων, όπως δηλαδή ήταν πρίν.
    Όσο για όσους πιστεύουν πως είναι πιο Έλληνες από τους άλλους, θυμηθείτε πως φώναζαν και τους δικούς σας πατεράδες, παππούδες και ίσως και εσάς τους ίδιους, και μην υποστηρίξετε το αντίθετο. Όλοι ξέρουμε πως πολλοί από τις προηγούμενες γενιές δεν είχαν διδαχθεί καν τα Ελληνικά αφού δεν είχαν πάει σχολείο, χωρίς όμως να φταίνε αυτοί, οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που δεν το επέτρεπαν. Ούτε είναι τοπικό το φαινόμενο αυτό. Στο σύνολό του τα ντόπιας καταγωγής χωριά του Νομού της Φλώρινας μιλούσαν τη Σλάβικη ΔΙΑΛΕΚΤΟ, ως αποτέλεσμα της ζωής στα σύνορα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι Σκοπιανοί. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους Νομούς όπως της Ξάνθης, της Κομοτηνής, κλπ. Ωστόσο δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τέτοιου είδους ανθρώπους, αυτοί χρήζουν περιφρόνησης όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξεφουσκωσε το παραφουσκωμενο μπαλονι της..αγανακτησης..Αντε και στο επομενο φουσκωμενο θεμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην εισαι τοσο σιγουρος! Κανε λιγη υπομονη και θα δεις.....!

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .