ΕΚΤΑΚΤΟ: ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ Ξωκκλήσι του Αη Γιώργη!!!

Πολλές καταγγελίες και αναφορές από κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα έφτασαν στην σελίδα μας ενώ ταυτόχρονα φωτιά είναι τα
σχόλια και τα posts στο facebook.

"Δίνουν και Παίρνουν" απαντήσεις μέσω σχολίων και δημοσιευμάτων οι αναστατωμένοι κάτοικοι του χωριού μετά την γνωστοποίηση ότι οι Μοναχές του Μοναστηριού γκρέμισαν το Ξωκκλήσι του ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ, χτισμένο το 1910.

Σίγουρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν κινητοποιήσεις ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση του Δήμου και του Μητροπολίτη.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση των υπευθύνων της Μοναστηριακής Κοινότητας.

Αναμένουμε την επίσημη διαμαρτυρία των Συλλόγων και των Κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα ενώ ταυτόχρονα εικάζουμε πως το θέμα θα τεθεί και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε μέσω επώνυμων μηνυμάτων και τηλεφωνικών καταγγελιών.

Για ό,τι προκύψει θα σας κρατήσουμε ενήμερους

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. "ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση του Δήμου".........
    Bρασατε τοσο πολυ τσιπουρο φετος, που ακομα ειστε σουρωμενοι από ότι φαίνεται:
    Iδιωτικο είναι το μοναστηρι και ο ιδιοκτήτης κανει οτι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιωτικά είναι τα μαγαζιά.
      Το εκκλησάκι το χτίσαν οι παλιοί πατελιώτες και όχι οι σημερινοί "ιδιοκτήτες" του "ιδιωτικού" μοναστηριού.

      Διαγραφή
  2. Oλα γινονται για το υπεδαφος της βεγοριτιδας, πουλακια στο διαδικτυο τιτιβιζουν για μεγαλο ορυκτο πλουτο.
    Θα ζητήσετε και την την παρέμβαση του αγαπημενου μας σε ολους αντιπεριφερειάρχη ??????
    Ο Κυριος αυτος; προτεινε να δωσει το χωριο (Αγιος Παντελεημων) τις εκτασεις της Βεγορίτιδας στην Περιφερεια "ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΊΜΝΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ"
    Το μοναστηρι ξεκινησε με 1 στρεμμα και τώρα πλέον έχει 8-10. Ενα ξωκλησι 3*3 μετρα τους ενόχλησε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ενωθουμε επιτελους για μια φορα κι εμεις και ολοι μαζι να διαμαρτυρηθουμε για κατι που εκαναν καποιοι επιτηδιοι και μας πονεσαν τοσο πολύ με το γκρεμισμα του Αη Γιωργη.ΑΥΤΟΙ που στο ονομα του Θεου πλουτιζουν αφου εμεις σιωπουμε τοσα χρονια και δεν τολμαμε να σηκωσουμε το αναστημα μας απεναντι στους προδοτες του χριστιανισμου. Αυτοι που πονταρουν στον πονο του κοσμακι και ετσι επιβιωνουν. Επισης να αγορασουμε ολοι ημερολογια για να ενισχυσουμε την μονη... βοηθεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άραγε πόσοι από σας έχετε επισκεφθεί και εκκλησιαστει στην Μονή; Άραγε πόσοι από σας έχετε δεχτεί την φιλοξενία από τις μοναχές;Άραγε πόσοι από σας είδατε την ανεπάρκεια του χώρου; (Οι Άγιοι δεν έχουν ανάγκη ούτε από ναούς ούτε από τίποτα,εμείς τους χρειαζόμαστε!)Όλα αυτά γίνονται για σας και για όλους τους προσκυνητές. Έπρεπε να'στε υπερήφανοι γιατί έχετε έναν τόσο όμορφο τόπο και μια Μονή που είναι το στολίδι του.!Ζητε σ'εναν ευλογημένο τόπο γιατί δεν τον απολαμβανετε;Γιατί χτύπατε την Μονή; Και αν εσείς δεν Την θέλετε γιατί στερείτε από όλους τους άλλους την ευλογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία δικαιολογία, "ανεπάρκεια χώρου"... δεν ντρέπεστε λίγο που ισοπεδώσατε ένα ταπεινό εκκλησάκι 100 ετών. Και η αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη αν αύριο γκρεμιστεί από τους Τούρκους λόγω "ανεπάρκειας χώρου", εσείς γράψτε πάλι για την ομορφιά του χώρου κλπ, κλπ....

      Διαγραφή
  5. 6:27 είσαι αλλού για αλλού.. Η μόνη αυτή που λες πρέπει να είναι άλλη όχι του Αγίου!! Εκεί επικρατεί ένα κλειστό κύκλωμα που για να πλησιασεις τις "μοναχες "πρέπει να είσαι γλυφτης, Ε όχι εμείς δεν είμαστε γλυφτρακια, αλλά και δεν τις πειραξαμε όμως!!Αυτές πειραξαν ένα εκκλησάκι που, δεν το έχουν πειράξει ακόμη και σε πόλεμο!! Λυπάμαι αλλά δεν παίζουν οι χριστιανοί με αυτά!!Θα μας βρουν μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα, "ουδεις ασφαλεστερος εχθρος του ευεργετηθεντος". Γιατι μονο ευεργετικη επιδραση εχει το μοναστηρακι στο χωριο, και υλικα και πνευματικα. Ομως αυτοι που δεν εχουν καθολου νοημοσυνη, η μαλλον εχουν βλαμμενη νοημοσυνη, κι ευτυχως ειναι μια μεριδα μονο, γιατι το χωριο εχει και πολλους εκλεκτους ανθρωπους, πολεμουν τη μονη, για να μην ερθει στην επιφανεια το μεγαλο προβλημα του χωριου: Η ΜΑΓΕΙΑ!!! Η οποια ΟΡΓΙΑΖΕΙ κυριολεκτικα, και εχει γινει η μαστιγα των κατοικων. Κι οποιος θελει λεπτομερειες ας απευθυνθει στον πνευματικο της μονης, που κατακλυζεται απο συνεχη περιστατικα, και ποναει για την καταντια του χωριου. Τελος, ας φοβηθουμε ολοι το Θεο και τους Αγιους του, και πριν παρουμε θεσεις και αποφασεις, ας ρωτησουμε τους πνευματικους μας, οσοι εχουμε, μηπως κινδυνεψουμε ψυχικα και σωματικα εναντιωνομενοι στο ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το γκρέμισμα του εξωκλησίου που είναι και το θέμα της ανάρτησης θα μας πείς κάτι;

      Διαγραφή
    2. δηλαδη ήταν θέλημα θεου να γκρεμίσει το εκλισακι;
      εσύ είσαι υπευθυνη για την ψυχοσωματική υγεια των κατοικων;
      Υπευθυνη για θεματα μεταφυσικής και παραψυχολογιας;
      τελικα βρήκατε αυτό που ψαχνατε;
      ο μουφτης και σεβαστιανος ειναι μαζι στο κολπο;;;;;;;
      σας προλαβαν αλλοι;;;;

      για ποσο χαζους μας περνατε..........................................

      Διαγραφή
    3. Ποιός ειναι ο "μουφτης" ρε συ 4:03 μ.μ.;;

      Διαγραφή
  7. Ειναι κριμα και αδικο να μιλαμε ασχημα και να κατηγορουμε ανθρωπους που κανουν εργο Θεου κι αςμην μας αρεσει.Δεν εχουμε καταλαβει ακομα οτι ειμαστε σε ασχημες εποχες και δεν πρεπει να απομακρινομαστε απο τον Θεο ποσο μαλλον να τον πολεμαμε!Εμεις θα ειμαστε οι χαμενοι. η ιστορια μας το εχει διδαξει αλλωστε κατα καιρους τι γινεται με τους διωκτες των μοναστηριων.Αφηστε να υπαρχει ενα αποκουμπι εστω για τις λιγες πονεμενες ψυχες που το εχουν αναγκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο έργο του Θεού ρε; Να γκρεμίζονται εκκλησιές; Πίτουρα σας ταίζουν;

      Διαγραφή
  8. Τελικα, "ουδεις ασφαλεστερος εχθρος του ευεργετηθεντος". Γιατι μονο ευεργετικη επιδραση εχει το μοναστηρακι στο χωριο, και υλικα και πνευματικα. Ομως αυτοι που δεν εχουν καθολου νοημοσυνη, η μαλλον εχουν βλαμμενη νοημοσυνη, κι ευτυχως ειναι μια μεριδα μονο, γιατι το χωριο εχει και πολλους εκλεκτους ανθρωπους, πολεμουν τη μονη, για να μην ερθει στην επιφανεια το μεγαλο προβλημα του χωριου: Η ΜΑΓΕΙΑ!!! Η οποια ΟΡΓΙΑΖΕΙ κυριολεκτικα, και εχει γινει η μαστιγα των κατοικων. Κι οποιος θελει λεπτομερειες ας απευθυνθει στον πνευματικο της μονης, που κατακλυζεται απο συνεχη περιστατικα, και ποναει για την καταντια του χωριου. Τελος, ας φοβηθουμε ολοι το Θεο και τους Αγιους του, και πριν παρουμε θεσεις και αποφασεις, ας ρωτησουμε τους πνευματικους μας, οσοι εχουμε, μηπως κινδυνεψουμε ψυχικα και σωματικα εναντιωνομενοι στο ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με την ευκαιρία των επισκέψεων στην Μονή από χιλιάδες πιστούς και καταπονημένουςγίνετε γνωστός ο Αγιος Παντελεήμονας,αλλά και η ευρύτερη περιοχή.Κάποιοι που θεωρούνται ότι κινούν τα νήματα του χωριού,νομίζουν ότι είναι οι μόνοι έξυπνοι.Όχι,είναι πονηροί και λυπάμαι που με την ψήφο του κόσμου γίνανε γνωστοί,διότι αλλιώς δεν θα τους ήξερε ούτε...................η μάνα τους.Ας μας πούνε όλοι αυτοί,πόσες φορές πήγαν να εκκλησιαστούν,όχι στην Μονή αλλά σε άλλη εκκλησία;Μόνο κάποιες φορές σε Εθνικές Επαιτίους,ή σε μεγάλλες γιορτές,ή σε κάποια μνημόσυνα!Οι Άγιοι προστάτες της Μονής ας τους πληρώσουν με την όποια Ευλογία του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ?? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?? ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είστε καλά... Κανείς μα κάνεις δεν είναι εναντίον του Θεού.. Ευχαριστούμε τον Θεό κάθε μέρα που είμαστε υγιής, το θέμα είναι άλλο ότι γκρεμισαν το εκκλησάκι νύχτα χωρίς καμία πρωτοβουλία του χωριού μας!Λυπάμαι που έχει ανθρώπους σαν εσάς 1:00,και 1:25!! Όποιος κάνει μεγάλο σταυρό δεν σημαίνει ότι είναι και πιο χριστιανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "κατηγορουμε ανθρωπους που κανουν εργο Θεου......."
    1:25 π.μ. εργο Θεου δεν ειναι να γκρεμίσεις εκκλησια
    "δεν πρεπει να απομακρινομαστε απο τον Θεο....."
    1:25 π.μ. Με τις μ@λ@κίες που κανεις εισαι κοντα στον θεο.
    ".......διωκτες των μοναστηριων". τόσα χρόνια σε ενόχλησε κανεις?
    Παρτε το μαγαζι σας και πάτε στην βεγορα, εκει θα συναντήσετε και την πραγματική σας θρησκεια, παντος χριστιανοι δεν ειστε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μηπως με το γκρεμισμα του αγιου γεωργιου, χανει η κοινοτητα αγιου παντελεημονα,
    διαφορα δικαιωματα στην περιοχη εκεινη????
    Αυτες δεν το γκρεμισαν νυχτα και για πλακα, καποιο σκοπο εχουν.
    Aνεπάρκεια του χώρου, οκτώ στρέμματα τους έδωσε" αρον αρον" ο μουφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαλιστα...αλλη μια αφορμη για καποιους που η υπαρξη του Μοναστηριου θιγει τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους συμφεροντα! Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο αυτοι οι καποιοι να επικαλουνται αγαπη και σεβασμο προς τα Θεια οταν με τις κινησεις τους τασσονται εμφανως εναντιον του Θεου κυνηγωντας τους εργατες Του. Αξιολυπητοι αυτοι, αλλα περισσοτερο αξιολυπητοι ειναι εκεινοι που υιοθετουν ακριτα και τυφλα τις αποψεις τους. Λυπαμαι ειλικρινα που υπαρχουν ακομα τετοια μυαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί δεν είναι εργάτες του Θεού.
      Είναι εκμεταλλευτές της πίστης.
      Μάθε πως λειτουργούν και από μαγαζάκι το έχουν κάνει super market.
      Μάθε πως ο πατέρας της καλόγριας (ένας κοσμικός) διαχειρίζεται τα λεφτά του μοναστηριού με τον πλέον αδιαφανή τρόπο.
      Έχουν μετατρέψει τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου.

      Διαγραφή
  15. Μαλιστα...αλλη μια αφορμη για καποιους που η υπαρξη του Μοναστηριου θιγει τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους συμφεροντα! Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο αυτοι οι καποιοι να επικαλουνται αγαπη και σεβασμο προς τα Θεια οταν με τις κινησεις τους τασσονται εμφανως εναντιον του Θεου κυνηγωντας τους εργατες Του. Αξιολυπητοι αυτοι, αλλα περισσοτερο αξιολυπητοι ειναι εκεινοι που υιοθετουν ακριτα και τυφλα τις αποψεις τους. Λυπαμαι ειλικρινα που υπαρχουν ακομα τετοια μυαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πνευματικος της μονης ας κραταει την αποψη για τον εαυτο του. Οι μαγοι του χωριου οπως λεει εχουν βρει ασυλο στο μοναστηρι γιατι ετσι πιστευουν οτι θα συγχωρεθουν οι αμαρτιες τους. Και φυσικα με το να συχναζουμε σε ενα μοναστηρι αυτοματα γινομαστε ανθρωποι υπερανω πασις υποψιας.Ετσι νομιζουν τουλαχιστον!Τελικα πατερ η δεν εισαι καθολου διορατικος και δεν μπορεις να καταλαβεις απο τι ανθρωπους περιτριγυριζεσαι η δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω γιατι σε ειχα και σε μεγαλη εκτιμηση. Ελπιζω να διαψευσθω γιατι πραγματικα απογοητευτικα πολυ και οχι μονο εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1:25 γράφεις να μην κατηγορούμε ανθρώπους πνευματικούς, για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και άλλες γενικολογίες, αλλά για το γκρέμισμα του ιστορικού και πολύ αγαπητού στο χωριό εξωκκλησίου κουβέντα δεν μας λές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "κατηγορουμε ανθρωπους που κανουν εργο Θεου......."
    1:25 π.μ. εργο Θεου δεν ειναι να γκρεμίσεις εκκλησια
    "δεν πρεπει να απομακρινομαστε απο τον Θεο....."
    1:25 π.μ. Με τις μ........ που κανεις εισαι κοντα στον θεο.
    ".......διωκτες των μοναστηριων". τόσα χρόνια σε ενόχλησε κανεις?
    Παρτε το μαγαζι σας και πάτε στην βεγορα, εκει θα συναντήσετε και την πραγματική σας θρησκεια, παντος χριστιανοι δεν ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και θεομαχοι !!! Άντε βρε και εις ανώτερα !!! Το μοναστήρι ειναι μεγάλη ευλογία ! Οι δυο μοναχές είναι καταπληκτικοι άνθρωποι ! Ο Πνευματικός του μοναστηριού επίσης εργάτης του ευαγγελίου ! Γνωρίστε τους ! Δεν είναι αργά ! Τελειώστε το εδώ ! Κάντε μια νέα αρχή ! Το μοναστήρι ειναι ευλογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πρόβλημα δεν είναι εναντίωση στην πίστη.Είναι η απόλυτη έλλειψη σεβασμού στην Ιστορία του τόπου.Είναι η προκλητική οικοδόμηση κακόγουστων κτισμάτων που σκοπό δεν έχουν την λατρεία του Θεού ,αλλά του χρήματος.Με μυαλά που πιστεύουν σε μάγια και πνευματικούς που πιθανόν τα λύνουν τι να συζητήσεις.Αυτό το εκκλησάκι σήμαινε πολλά για όλο το χωριό.Ένωνε ακόμα κι αυτούς που δεν πιστεύουν.Γιατί είναι ο ομφάλιος λώρος που μας δένει με τις ρίζες μας.Αυτόν τον ομφάλιο λώρο γκρέμισε η εν χλιδή διαβιούσα καλογραία.Κυνηγώντας μάγισσες και χαρτορίχτρες.Να σεβαστεί κανείς τι?Την προκλητική καταπάτηση τβων μοναστικών κανόνων?( ζώντας μαζί με τους γονείς της) Να σεβαστεί την πίστη αυτών που μιλούν πως το μοναστήρι συμβάλλει σε θρησκευτικό τουρισμό?Αυτή είναι η προσέγγιση με τον Θεό?Να σεβαστεί κανείς τι? Την ώρα που οι περιοσσότεροι κάθε μέρα φτωχαίνουν ,οι 2 σεβαστές μοναχές κυκλοφορούν πέρα δώθε με την τζιπάρα.?Μια εκκλησία γκρεμίστηκε στο χωριό.Χτισμένη το 1640.Τώρα μια ξένη,κατεδαφίζει με το έτσι θέλω το ταπεινό εκκλησάκι για τις ανάγκες του σούπερμάρκετ με μεζονέτες που ονομάζει μοναστήρι.Τελικά ναι...η θρησκεία είναι το όπιο του λαού,αλλά και το όποιο του χαζού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .