Σημείο «καρμανιόλα» για πεζούς και οδηγούς στο Αμύνταιο...

Δυο ατυχήματα σε δύο ημέρες και τέσσερα κατεστραμμένα οχήματα ο απολογισμός…
  

  Πρόκειται για το σημείο όπου διασταυρώνεται ο νέος Περιφερειακός με την οδό Κ. Καραμανλή (Αμύνταιο – Συνοικισμός Σωτήρα, στο ύψος του Πρατηρίου Βενζίνης Τσαχειρίδη), που όπως αποδεικνύεται στη πράξη –λόγω των συχνών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και του αδιεξόδου της Περιφερειακής- χρήζει ΑΜΕΣΑ επιπλέον σηματοδότησης, ή ακόμα και κλείσιμο το σημείο της περιφερειακής που οδηγεί σε …αδιέξοδο!!!Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο όπου «κόβει» η περιφερειακή την Κ. Καραμανλή (ή αντίστροφα), σημειώθηκαν –ευτυχώς χωρίς θύματα- μέσα σε δύο ημέρες, Τρίτη 29/9 και Τετάρτη 30/9/15, δύο τροχαία, με απολογισμό την καταστροφή τεσσάρων Ι.Χ. αυτοκινήτων, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι (σύμφωνα με τους κατοίκους της γειτονιάς), οδηγοί Ι.Χ. και φορτηγών που κινούνται στη νέα περιφερειακή να «καταλήγουν» μπροστά στο ανάχωμα όπου περνούν οι γραμμές του τραίνου! Μια κακοτεχνία «εγκληματική», που απορίας άξιον είναι πως σχεδιάστηκε αυτός ο δρόμος, γιατί παραλήφθηκε και γιατί δόθηκε στην κυκλοφορία…

  Στο συγκεκριμένο σημείο, άποψη μας είναι, να τοποθετηθούν ΑΜΕΣΑ ευδιάκριτα σήματα που να προειδοποιούν τους οδηγούς για τη διασταύρωση και το αδιέξοδο, πριν τοποθετηθούν …εκκλησάκια!!!

  Με επιστολή του αναγνώστης, αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος της Τρίτης 29/9/15, περιγράφει το δυσάρεστο γεγονός:

  «Σήμερα, στον αδιέξοδο περιμετρικό δρόμο του Αμυνταίου, στη διασταύρωση με το δρόμο που έρχεται από Σωτήρα, στις 13,30 περίπου έγινε τροχαίο  δυστύχημα, ευτυχώς μόνο με τραυματισμούς. Αυτοκίνητο φορτηγάκι κλειστό λευκό με οδηγό τον Ι.Ν. που ερχόταν από Σωτήρα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μια κυρία, με συνεπιβάτη (ευτυχώς δεμένο) το εγγονάκι της, η οποία παραβίασε σηματοδότη ΣΤΟΠ ερχόμενη από τον περιμετρικό προς την αδιέξοδη συνέχειά του περιμετρικού.

  Το λευκό φορτηγάκι αφού χτύπησε στο κράσπεδο στα δεξιά του δρόμου Σωτήρα Αμυνταίου, χτύπησε μία πινακίδα και έκανε 2-3 τούμπες στον αέρα προτού σκάσει με τις ρόδες και με κατεύθυνση αντίθετη της αρχικής του στο δρόμο, καλύπτοντας απόσταση περίπου 20 μέτρων.


  Ο οδηγός του πετάχτηκε έξω από την πόρτα του συνοδηγού. Η αστυνομία άργησε να έρθει (περίπου 30 λεπτά). Ήταν όμως παρών αστυνομικός εκτός υπηρεσίας με την υπηρεσιακή του στολή, ο οποίος επέβαινε σε επερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και ήταν μάρτυρας του ατυχήματος μαζί με στρατιωτικό εκτός υπηρεσίας.

  Αν το λευκό φορτηγάκι πήγαινε 1 μέτρο δεξιότερα, θα χτυπούσε στον αέρα πάνω σε στύλο φωτισμού σιδερένιο με άγνωστες συνέπειες.

  Αν περνούσε κάποιος πεζός εκείνη την ώρα από το σημείο, θα είχε σκοτωθεί (και περνάνε αρκετοί πεζοί από το σημείο ακόμα και για ψυχαγωγικό περίπατο).

  Ευτυχώς η κυρία με το παιδάκι είχαν πάθει μόνο σοκ και ο Ι.Ν. φαινόταν να ‘χει χτυπήσει ελαφρά μόνο στο κεφάλι και είχε μικρά κοψίματα από γυαλιά στα χέρια.

  Τα υπόλοιπα τα κατέγραψε το Α.Τ. Αμυνταίου».
ΠΗΓΗ:eperiskopio

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. αρα δεν χρειάζεται νησίδες, ανησόπεδους κόμβους, μεγάλους δρόμους και πρόληψη γενικότερα,,,, "Ας τηρουνε το ΚΟΚ ". Ειληκρινά ρε φίλε θα ήθελα να μπώ για 10 λεπτά στο κεφάλι σου να δω τι πλημμύρα υπάρχει...?

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αμυντιωτικα είναι το κοκ ,όπως το ΠΑΟΚ ,τη Παναγία κλπ,άντε για να μαθενεις

      Διαγραφή
  3. Αναλογισθήκατε εάν είχε κατασκευαστεί κάτι παρόμοιο στην Κοζάνη; Εκεί ο κάθε περιφερειάρχης ( πάντα δικός τους) θα είχε κατασκευάσει γέφυρα και πεζογέφυρα σε χρόνο μηδέν . Στο Αμύνταιο γιατί τόση αδιαφορία;;; Να μην μιλήσουμε για την άθλια κατάσταση όλου του οδικου δικτύου σε όλο τον Νομό Φλώρινας. Σουρδοκρατίαααααααα ρε μας κυβερνάει....ξυπνάτε....όλα τα έργα τα χώνουν εκεί ..Για εμάς στον Νομο Φλώρινας ;;; βλέπετε στις φωτογραφίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον ΚΟΚ.... Μαλλον ο φίλος 2 Οκτωβρίου 2015 - 3:36 μ.μ., μιλάει την άλλη γλώσσα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Ο ΚΟΚ φτιάχτηκε για να προστατεύει ανθρώπους. Άντε να πείς, οι παράνομοι καλά να πάθουνε (που πάλι δε στέκει με τίποτα). Οι ΑΘΩΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ? Τόσο πολύ στοιχίζει να μπει μια πινακίδα ΣΤΟΠ ακόμα ή ένας σημοτοδότης πριν τη διασταύρωση; Πόσο πια εκτιμάται απο κάποιους η ανθρώπινη ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .