Καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια, με ασφάλεια και χωρίς ατυχήματα

Με την έλευση του Αυγούστου και  τις αυξημένες μετακινήσεις λόγω των διακοπών και των ταξιδιών αυτής της περιόδου,
 η οδήγηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, απαιτεί από όλους μας ως οδηγούς, αυξημένη προσοχή και τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας, για την αποφυγή  του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Η αυξημένη προσοχή κατά την οδήγηση που απαιτείται και λόγω των συνθηκών που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου, πρέπει να συνοδεύεται από τον αναγκαίο έλεγχο της καλής λειτουργίας των συστημάτων του αυτοκινήτου μας πριν  από  οποιοδήποτε  ταξίδι μας.
Είναι σαφές ότι απαιτείται επίσης,   η  τήρηση των  ορίων ταχύτητας, η χρήση της ζώνης ασφαλείας  ,η  ασφάλιση των παιδιών μόνο στα ειδικά  καθίσματα, ο έλεγχος της φθοράς του οχήματος και  η  κυκλοφορία με ενδεικνυόμενα λάστιχα  της εποχής.
Στα καλοκαιρινά μας ταξίδια, είναι απαραίτητη επίσης η ξεκούραση στις μεγάλες αποστάσεις και η μη  χρήση του  κινητού τηλεφώνου-χωρίς  να έχουμε πιει- όταν οδηγούμε, τα οποία θεωρούνται  βασικά  για  ένα  αναίμακτο ταξίδι  και  προκειμένου  να εξασφαλίσουμε την επιστροφή  όλων  μας  από τις διακοπές.
Στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή  του  προστίμου  της καθυστέρησης και την ενίσχυση  της οδικής ασφάλειας  του αυτοκινήτου, είναι  σημαντικό  να προγραμματίζει  ο καθένας  έγκαιρα  τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος του , κάτι που  στο Ι.ΚΤΕΟ  Πτολεμαίδας της  ΑUTOVISION - το οποίο  βρίσκεται στο 1ο  χιλιόμετρο  της  Εθνικής οδού  Πτολεμαϊδας-Φλώρινας - γίνεται με ένα απλό τηλεφώνημα  στο 2463055720.

         Μ΄ αυτές τις απλές  επισημάνσεις-συμβουλές, το Ι.ΚΤΕΟ  Πτολεμαϊδας, εύχεται  σε  όλους  τους  κατοίκους  της Δυτικής Μακεδονίας,   Καλά ταξίδια  ,αναίμακτες μετακινήσεις και καλές  διακοπές  στους  αδειούχους της περιόδου.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια