ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Φλώρινας επικροτούμε και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία
της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δ/νσης Δασών για συλλογή κατακείμενων ξύλων στον λόφο Αγίου Παντελεήμονα από τους δημότες της Φλώρινας.
Αναγνωρίζουμε σε αυτή την κίνηση τα εξής θετικά: α) Σε καιρούς κυριολεκτικά εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, και τραγικής οικονομικής αδυναμίας για εξασφάλιση ακόμα και των αναγκαίων, δίδεται μια μικρή αλλά πολύτιμη βοήθεια προς τους πολίτες ώστε να αντιμετωπίσουν τον δριμύ Φλωρινιώτικο χειμώνα. β) Καθαρίζεται και “ανασαίνει” το πολύτιμο δασικό οικοσύστημα από την περιττή βιομάζα, που παρεμποδίζει την ανάπτυξή του και επιπλέον αποτελεί ωρολογιακή βόμβα σε περίπτωση πυρκαγιάς. γ) Ενισχύονται οι δεσμοί των πολιτών με τον τόπο τους. Ο τόπος, το δάσος εν προκειμένω, ανήκει στους πολίτες, στον λαό, οι οποίοι πρέπει να έχουν πρόσβαση και να ωφελούνται από αυτό, αλλά και να το γνωρίσουν να το “νιώσουν”, να το αγαπήσουν. Δεν είναι ξένο, είναι δικό τους. Ελεύθερη πατρίδα σημαίνει και πρόσβαση στον πλούτο που μας δίνει ο τόπος. Έτσι εμπεδώνεται και καλλιεργείται η φιλοπατρία και το φιλότιμο.
Σημειώνουμε ωστόσο ότι αυτή η κίνηση δεν είναι αρκετή. Καλούμε λοιπόν τις αρμόδιες κρατικές Αρχές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να γενικεύσουν αυτού του είδους τις δράσεις. Είναι ανάγκη να γίνεται συλλογή καυσόξυλων από κατακείμενη ή νεκρή ξυλεία καθ' όλη την διάρκεια του Θέρους σε ευρύτερο χρονικό πλαίσιο από το υπάρχον, και σε άλλες δασικές περιοχές, όπου είναι δυνατή η πρόσβαση από δασικούς δρόμους. Να διατεθεί προσωπικό προς αρωγή και εποπτεία της εγκεκριμένης από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαδικασίας. Ακόμα να υπάρξει μέριμνα για συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας προς ενίσχυση του (ομολογουμένως ολιγάριθμου) προσωπικού των υπηρεσιών.
Πατρίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι είναι ο τόπος μας, είναι και η αγάπη μας για αυτόν. Και πρέπει αυτή την σχέση να την κρατήσουμε ζωντανή και δυνατή.
Τ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συντονιστικό Οικολογίας/Φιλοζωίας 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια