Λίμνη Βεγορίτιδα … Ένα έγκλημα σε εξέλιξη (video)

Εκατομμύρια δαπανήθηκαν σε μελέτες για να βρεθεί τρόπος να έρθει νερό στην Λιμνη Βεγοριτιδα και δεν έγινε τίποτα....
Τώρα
που η ίδια φύση μερίμνησε απο μόνη της η πολιτεία το διοχετεύει στην θάλασσα…

Καιμακτσαλαν Βορας
Δειτε το βίντεο εδώ


Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Η ποσότητα νερού που φεύγει ειναι το 1/5 απο αυτο που μπαίνει στην λεκάνη της Βεγορίτιδας. Πλημμυρίζουν χωράφια με τίτλους ιδιοκτησίας,με δηλώσεις καλλιέργειας και δηλωμένα κανονικά στον ασφαλιστικο φορέα. Μην το παρουσιάζετε όπως σε βολεύει. Σε λίγο θα πλημμυρίσει και Ο βιολογικός του Αγιου και εσείς παλι τα δικά σας λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άθλια προσέγγιση...

      Διαγραφή
    2. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΡΑΓΓΑ

      Διαγραφή
  2. Γιατι μηπως τα πληρωσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωραφια με τιτλους ιδιοκτησιας? Ποια ειναι αυτά? Τα πλακωμενα της Βεγορας η της Αρνισσας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παράνομη και άστοχη επέκταση των καλλιεργειών στις παρυφές της λίμνης (ενέργεια στην οποία αντέδρασαν οι τοπικές οικολογικές οργανώσεις), αύξησε την κατανάλωση νερού και άνοιξε τις ορέξεις για νέες διεκδικήσεις μέσω «συλλόγων ακτημόνων» και ατομικές καταπατήσεις.

    Ειδικά οι τελευταίες έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς αφορούν όλες σχεδόν τις λίμνες του Αμυνταίου. Οι καταπατητές είναι μόνιμος πονοκέφαλος, καθώς χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιτύχουν το σκοπό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της λίμνης στις σημαντικές παραλίμνιες αγροτικές δραστηριότητες των κατοίκων των γύρω οικισμών, για τις οποίες η λίμνη αποτελεί τροφοδότη ζωής. Με την υποχώρηση των υδάτων όμως κατά τις τελευταίες δεκαετίες και την αποκάλυψη εύφορων εκτάσεων του πυθμένα της, σημειώθηκε όργιο καταπατήσεων στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις αυτές οι οποίες κατά νόμον ανήκουν στο Δημόσιο και στις οποίες αυθαίρετα πληθώρα καλλιεργητών εγκατάστησαν αγροτικές καλλιέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδιανόητο, καταστρεφουν μια λιμνη που χρόνια αργοπεθαινει.
    Μετά από 30 χρόνια προσπαθησε να σταθει στα ποδια της και της δίνουν την χαριστική βολή.
    Για πρώτη φορά στην ιστορία ιδιωτης διαταζει να αδειασει λιμνη.
    "Αδιανοητο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι κακομοιροι οι τσιφλικαδες, Η λιμνη αφησε σε μικρα χωρια τεραστιες εκτασεις με με πολυ καλο χωμα. Με τις συγκυρίες του 90, στρατοι μοντερνων σκλαβων, δικομματισμος, ευρωπαικες επιδοτησεις...... εκτοξευσε το εισοδημα των ταπεινων μας αγροτων σε δυσθεώρητα υψη. Στα καφενεια ακουγόταν συχνα το "εμεις ειμαστε πλεον κρατος". """"Προτοποριακες""""" καλιεργειες εκτίναξαν τα κερδη ακομα πιο ψηλα. Tο χρήμα δεν κρυβότανε πλεον, κατι που δεν διέφυγε του παρακρατους. Που προτεινετε να νομιμοποιήσει τα παρανομα; αλλά λόγω της ανόδου της λιμνης και κυβερνηση ελληνικου λαου, η υποθεση ειναι ζορικη, οποτε θα χρειαστει πολυ μαλλι.
    Η συμπεριφορα των εμπλεκομενων σε συζητησεις και συνεδριασεις, μιλαει απο μονη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει αγανακτήσει ο κόσμος από τη διαπλοκή γι' αυτό τα χώνει. Ποιος πολιτικός ασχολήθηκε μέχρι σήμερα με τις καταπατηθείσες εκτάσεις; Κανείς γιατί δεν ήθελε να γίνει κακός με αυτούς που θα τον ψήφιζαν. Τώρα όμως όλοι ενδιαφέρονται να το παίξουν καλοί στους ψηφοφόρους που καταπάτησαν. Αποφασίζουμε αναλόγως με το πολιτικό συμφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειστε οικολογοι της δεκαρας...Με λιγα ευρω η κανενα χωραφακι θα αλαζατε γνωμη κσι αποψη ολοι.αντε ρε μπητε στα καβουκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι και να κανετε η λινη θα ανεβαινει απο δω και περα! Εμεις δεν εχουμε χωραφια οπως λες γιατι δικαιουμασταν αλλα δε μας εδωσαν καταλαβες? Εσεις αν νοικιασατε εκατονταδες στρεμματα ο καθενας ας προσεχατε

      Διαγραφή
  10. Όσα χωράφια και να πάρετε δε θα χορτάσετε άπληστοι. Επιτέλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λίμνη της βεγορας καποτε ήταν στο Φιλώτα επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη να θέσει τα όρια .γιατί οι άνθρωποι θα τρώνε τις σάρκες ,οι κοντοχωριανοι θα έρχονται αντιμέτωποι με σκληρά λόγια, στο όνομα της οικολογίας κάποιες φορές ,στο όνομα της επιβίωσης άλλες και στο όνομα της απληστίας τέλος. Επιτέλους απαιτούμε μια σωστή και δίκαια λύση για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mε 200 στρέμματα δεν επιβιώνεις μονο, αλα καλοπερνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .