Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κρούει τoν κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της στάθμης της Βεγορίτιδας (video)


Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, παραβρέθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου και  στην ενημέρωση που έκανε στο σώμα σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης της Βεγορίτιδας δήλωσε την ανησυχία και τον φόβο του πως και τους υπόλοιπους μήνες η στάθμη της λίμνης θα συνεχίσει να ανεβαίνει κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πληγούν και εκτάσεις που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας…

Αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας και την  Αντιπεριφέρεια Πέλλας,στην  πρόσφατη σύσκεψη που έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μπίρου αποφασίστηκε να προβούν στο άνοιγμα δοκιμαστικά του θυροφράγματος της σήραγγας Άρνισσας άμμεσα και όπως ειπώθηκε μέσα σε 1-2 μέρες έτσι ώστε να δοκιμάσουν την λειτουργικότητα της σήραγγας που θα παροχετεύσει νερά στην Λίμνη Άγρα.


Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Όπως τους τα έδωσε θα τους τα πάρει. Αφήστε τη λίμνη ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον κίνδυνο που τον είδε ,η λιμνη επιστρέφει στα φυσιολογικά τηε επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ώστε να δοκιμάσουν την λειτουργικότητα της σήραγγας......"

    για ποσο βλακα περνάτε τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρομάξαμε να σώσουμε τη λίμνη από την αλόγιστη αφαίμαξη νερού τα τελευταία χρόνια και τώρα που επιτέλους η φύση αποκαθιστά την ισορροπία καιγόμαστε για τις ιδιοκτησίες με τίτλο. Έλεος με τον κάθε απαράδεκτο που εξελέγη τοπικός άρχοντας και αντί για το κοινό καλό επιλέγει να εξυπηρετήσει το συμφέρον ορισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη θα ποτιζει το νερο του αμυνταιου τον καμπο της σκυδρας.
    Δεν νομιζετε οτι ξεφύγατε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kινδυνος είναι το φυτοφάρμακο και οχι το νερο.
    Να γινουν βοσκοτοπια για να γλυτωνουμε απο αυτη την καταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oταν κατεβηκε η λιμνη στα 500 μετρα, γιατι δεν εκρουσε τον κώδωνα του κινδυνου.
    "Δυστυχως οι ψαραδες δεν εχουν λομπι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να παρουσιάσει ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης εμπεριστατωμένα στοιχεία για την άνοδο της λίμνης και να μη λέει ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ και ψέμματα. Συμφέροντα εξυπηρετούνται και είναι εμφανές. Από τη μια θέλει να στραγγίξει τη λίμνη και από την άλλη την εκθειάζει. Εδώ χρειάζεται αντίδραση από τους κατοίκους και τους ψαράδες του Αγίου οι οποίοι ενώ είναι οι πρώτοι που θίγονται, είναι οι τελευταίοι που ερωτώνται. Ο δε κύριος Δήμαρχος στο βίντεο τον καμαρώνει σαν να μην τρέχει τίποτα. Ήρθε ο Αμερικάνος να πουλήσει καθρεφτάκια στους ινδιάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σε πιστευαμε εάν έδειχνες την ιδια ευαισθησια και για τους ψαραδες της λιμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ και σαράντα περίπου χρόνια που ζω, περιμένω πως και πως να δω αυτή τη λίμνη να επανέλθει στη στάθμη που μου έλεγαν οι πρόγονοί μου. Με θλίβει αφάνταστα η αλαζονεία όλων των φορέων στο να περιορίσουν αυτό το πανέμορφο οικοσύστημα. Όλοι αυτοί που εμπλέχθηκαν ΔΕΝ είναι κάτοικοι των γύρω από τη λίμνη περιοχών, εκτός από ορισμένους, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας για το θέμα.
    Επίσης, σε ένα μέρος όπου 8000 χρόνια πριν, ξεκίνησε το ανθρώπινο είδος να μεγαλουργεί ΕΞΑΙΤΙΑΣ αυτής της λίμνης, κάποια ανθρώπινα όντα προσπαθούν πάση θυσία να το υποβαθμίσουν.
    Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική.
    ΧΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νοιαζει η ομορφια και τα φρου φρου η οι περιουσια του κοσμακη?

      Διαγραφή
  11. Η λίμνη Μπίτρο θα πνίξει τα ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ χωράφια.
    Να λες όλη την αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έγινε κάποια μελέτη; Υπολόγισε ο κύριος αυτός το γεγονός ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ενιαίος και το καλοκαίρι με τα ποτίσματα η λίμνη πάλι θα στραγγίσει; Υπολόγισε το φτωχό εισόδημα των ψαράδων; Όλοι από το πουθενά γίνανε γεωλόγοι και φιλάνθρωποι. Α π α ρ ά δ ε κ τ ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες Δηλώσεις από τον Μπίρο? Καλά ο Δήμαρχος δεν παίρνει θέση? Τόσα χρόνια κλαίμε που φεύγει η λίμνη και τώρα θα την ρουφήξουν πάλι? ΈΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω.δηλαδη η βεγορα ηταν μεσα στην λιμνη να επανελθει παλι εκει???δεν φτανει τοση λιμνη για ψαρεμα?απλα τα χετε βαλει με την βεγορα .εχει να πεσει πολυ πεινα κιριοι εκτος κ αν ειστε του δημοσιου κ δεν εχετε μαγαζια. Σαν δεν ντρεπεστε κ παλυ... Να ψωφισει η κατσικα του γειτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άλλος δήμαρχος κοίταζε να αξιοποιήσει την λίμνη και τον κορόιδευαν με τα υδροπλάνα και τώρα αυτοί που κορόιδευαν έχουν σκοπό να μαραζώσει η μοναδική ομορφιά της φύσης. Στεγνώστε την όλη να βγούνε και άλλα χωράφια λοιπόν...

    Ερώτηση: δικαιούται ο κάθε τοπικός άρχοντας να παρεμβαίνει στη φύση οπότε και όπως θέλει; αποφασίσωμεν και διατάσσωμεν δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Του δημοσιου κ εσυ εε?ε δημαρχος ηταν τι αναγκη ειχε?δεν πατε καθολου καλα...παρτε το χαμπαρι πως θα πεσει πεινα αν παρει αυτα τα χωραφια.εσεις σκεφτητε την ομορφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .