Γιατί οι οδοντίατροι στα Σκόπια είναι φθηνότεροι;

Με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ του MEGA για το γνωστό θέμα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Μεγάλος ντόρος με τα "διαφημιστικά" ρεπορτάζ του Mega! Μόνο που κανένας ουσιαστικός αντίλογος δεν ζητήθηκε ούτε από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) αλλά ούτε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.), έστω στοιχειωδώς για να τεκμηριώνουν λίγα ψήγματα "αντικειμενικότητας" τους!
Για πολλοστή φορά τα ΜΜΕ και κάποιοι "ευυπόληπτοι" δημοσιογράφοι προβάλλουν μονοδιάστατα, το πολύ σοβαρό θέμα της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών σε παραμεθόριες χώρες όπως τα Σκόπια και ο τρόπος προσέγγισης των Ελλήνων, εις βάρος του Οδοντιατρικού κλάδου.
Είναι αυτονόητο πως τόσο η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, (Ε.Ο.Ο.) όσο και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) δεν μπορεί να δράσουν αποτρεπτικά ή κατασταλτικά, στην δημοσιοποίηση σχετικών ρεπορτάζ!
Δυστυχώς ορισμένοι οδοντίατροι θεωρούν πως η Ε.Ο.Ο. και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι έχουν δυνατότητες λογοκρισίας τέτοιων ρεπορτάζ και μάλιστα αναρωτιούνται ". γιατί δεν κάνουν τίποτε;"
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξαντλουν όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε να παρέμβουν θεσμικά στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος μας!

Πιο πρόσφατη ήταν η παρέμβαση της Ε.Ο.Ο. στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στέλνοντας επιστολή στην οποία καταγράφονται όλα εκείνα τα μέτρα που οφείλει να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες Οδοντιάτρους, να γίνουν πιο ελκυστικές οι υπηρεσίες τους από ότι είναι σήμερα για τους συμπατριώτες μας αλλά και πιο ανταγωνιστικοί με τους "ανταγωνιστές" των βαλκανικών χωρών που φορολογούνται με 10%(και όχι με 26%), έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ για την αγορά υλικών, χαμηλότερο μισθολογικό κόστος, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, μεγαλύτερες δυνατότητες απόσβεσης παγίων, δεν έχουν δυσβάσταχτες έκτακτες φορολογήσεις, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, παράλογους φόρους στα καύσιμα, στο ρεύμα κ.ά.

Παράλληλα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση από τον νέο Υπουργό Οικονομικών η οποία ακόμα εκκρεμεί. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα λόγω σκοπιμότητας. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών γυρνάει την πλάτη στην οδοντιατρική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών;

Μήπως σκοπίμως διαφεύγει από κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους η απουσία του κοινωνικού κράτους από την Οδοντιατρική την στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ συζητάει τιμές μικρότερες και από αυτές των Σκοπίων (9€ το σφράγισμα) ή μήπως σκοπίμως στήνονται όλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιες πρωτοβουλίες και ποιες αποφάσεις οφείλουν να λάβουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες του "επιχειρείν" και της ανταγωνιστικότητας!
Τόσο η Ε.Ο.Ο. όσο και ο Ο.Σ.Θ.. είναι εδώ για να τους τα υπενθυμίζουν! Δυστυχώς δεν μπορούν να πάρουν οι ίδιοι το στυλό και να τις υπογράψουν ώστε να γίνουν νόμοι του Κράτους!
Για την Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.ΔΕΒΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ
http://taxalia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_644.html

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΦΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ...ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ''ΑΛΗΘΕΙΕΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ? ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ..ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΥΡΩ! ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΗΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΠΛΟ ΕΛΕΓΧΟ Κ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ( ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ).....ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ..ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΛΥ. Ο ''ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ'' ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ....ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ, Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ''ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ'' ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΙΑΣ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ!!! ΤΗΣ ΠΗΡΕ 50 ΕΥΡΩ!!! ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ...ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 1 ΚΙΛΟ ΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ??? ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΗΓΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΩΣΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ''ΕΚΛΕΨΕ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά αυτοί μόνο για οδοντιατρικές πάνε στα Σκόπια; Αν γνωρίζατε τι προιόντα και υπηρεσίες αγοράζουν θα πάθετε την πλάκα σας...Τι είπατε εάν υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι; Άς κάνουν οι δημοσιογράφοι μία έρευνα με ...κρυφές κάμερες στα Τελωνεία με τα Σκόπια να δείτε τι μπχχχχέλο επικρατεί ..... Το λιγότερο θα έπρεπε να στείλουν κάποιους Τελωνειακούς στο σπίτι τους άυριο κιόλας όχι όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως οδοντίατρο στη Ελλάδα να πεινάει Δεν Ξέρω! Αντίθετα με άλλα επαγγέλματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιους δημοσιογραφους? αυτοι κανουν διαφημηση τις υπηρεσιες των σκοπιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ενφια και τα χαρατσια ειναι τωρα και δεν αυξησαν οι γιατροι τις τιμες τους ....τα προηγουμενα χρονια " εγδερναν"με οποιο τροπο μπορουσαν τους ασθενεις...ρε και δοντια που δεν ηθελαν τπτ εβγισκαν αυτοι και ανοιγαν δουλειες...δεν λεω επιστημονες ειναι αλλα μπρος τον βωμο του χρηματος (γιατι και γω δεν ξερω κανεναν να πεινα ) δεν υπολογιζουν τπτ...200 ευρω την απονευρωση οταν ο μισθος ειναι 500....να μην πατησει κανεις μας....να ρειξουν τις τιμες τους και να γινουν ευγενικοτεροι κ ανταγωνιστικοτεροι με μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρίξουν τις τιμές εννοείται. Αυτοί φταίνε και κανένας άλλος . Μέσα σε δέκα λεπτά όλοι θέλουν να βγάλουν μεροκάματο από μαγαζιά κλπ μέχρι γιατρούς και εμπορους . Καλα να πάθουμε. Οποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Κοιτάν μόνο το σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να κανεις 2 απονευρωσεις θα χρειαστεις 300 ευρω με αυτα εξω θα τα κανεις ολα κομπλε ας ριξουν τις τιμες οι ελληνες τοχουν παραχεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ένα θέλω να μάθω ...οι Έλληνες οδοντίατροι παραπονιούνται για την εφορία ,τα ακριβά και καλά υλικά κλπ....γιαυτό λέει έχουν ακριβές τιμές....αυτό όμως δεν συμβαδίζει με τις περιουσίες που βλέπω να έχουν και τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους...για αποδείξεις ούτε λόγος βέβαια...δηλ εν τελικά μας φταίει το κράτος και οι τιμές στα υλικά γιαυτό βάζουμε μεγάλες τιμές αλλά ζούμε πλουσιοπάροχα .....είμαι παράλογη?και φυσικά θα πρέπει αν πάμε να φτιάξουμε τα δόντια μας στο εξωτερικό θα ψάξουμε το καλύτερο ....ή μήπως και εκεί δεν υπάρχουν άριστοι γιατροί?δεν πηγαίνεις όπου να ναι ....και μάλιστα έχω ακούσει και πολλές ιστορίες με τελείως ανίκανους οδοντιάτρους εδώ στην Ελλάδα....δεν είναι όλοι τέλειοι έτσι?αν ψάξεις σωστά βρίσκεις παντού καλούς γιατρούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .