Aναβάθμιση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού της Νίκης



Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Δήμου Φλώρινας για την αναβάθμιση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού της Νίκης.

Η παραπάνω σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό και το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, αποτελεί μέρος της συνολικής σύμβασης  με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ και προβλέπει την ανάδειξη των υποδομών των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.



Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Υπουργός είπε:
«Αυτή είναι η πρώτη φάση· θα ακολουθήσει μία δεύτερη σύμβαση από τους έξι Δήμους σε σύνολο δέκα.
Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την εικόνα εισόδου της χώρας. Χερσαίοι μεθοριακοί σταθμοί, οι οποίοι παρουσιάζουν μια εικόνα που δε μας ικανοποιεί. Έτσι με έναν μέτριο λόγο αντιμετώπισης του θέματος θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι εκείνος ο οποίος επισπεύδει αυτή τη διαδικασία και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήταν η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, το έθεσε με απόλυτο τρόπο. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι έτοιμο, έχει κάνει προμελέτη αντιμετώπισης σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς. Ετοιμάσαμε αυτές τις συμβάσεις, έγινε ο απαραίτητος προσυμβατικός έλεγχος και τώρα οι οικείοι Δήμοι, με αυτή την προγραμματική σύμβαση, αναλαμβάνουν το δικό τους ρόλο: να κάνουν την οριστική μελέτη με τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί, θα τους δοθούν τα χρήματα και μπορούν να πραγματοποιήσουν το έργο. Θα υπάρχει μία τριμελής επιτροπή που θα παρακολουθεί αυτή τη δράση, ο γενικότερος έλεγχος του έργου θα είναι από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, αλλά η όλη κατασκευή από τον κάθε Δήμο, οι οποίοι έχουν και το ίδιο συμφέρον και ένα ενδιαφέρον παραπάνω, γιατί είναι η γειτονιά τους.
Από την άλλη πλευρά, ως τουριστικός στόχος η αναβάθμιση θα έχει επόμενα στάδια· αυτή είναι η πρώτη φάση, θα υπάρξει δεύτερη φάση και ευελπιστούμε τρίτη φάση ηλεκτρονικού χαρακτήρα στον έλεγχο τον οποίο θέλουμε να περάσουμε. Πάντως, έχουμε τη θετική σκέψη του πρωθυπουργού, ο οποίος σε πρώτη φάση απέστειλε με δική του παρέμβαση αυτό το ένα εκατομμύριο. Θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένα δεύτερο εκατομμύριο και ευελπιστούμε με τον σχεδιασμό τον οποίο έχουμε και περισσότερα χρήματα για την πλήρη αναβάθμιση των εισόδων της χώρας».
Ο Δήμαρχος Φλώρινας είπε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τον κ. Υπουργό και κατ’ επέκταση τον κ. πρωθυπουργό, διότι κατανόησαν την αναγκαιότητα για το Τελωνείο Νίκης, το οποίο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φλώρινας, ότι υπήρχαν πολλές ελλείψεις  και έπρεπε να συμπληρωθούν. Ευχαριστούμε θερμότατα, γιατί με την προγραμματική αυτή σύμβαση που υπογράψαμε, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι πρόσθετες εργασίες, που απαιτούνται για το Τελωνείο Νίκης και θα αναβαθμιστεί με αυτόν τον τρόπο το Τελωνείο μας».
Ερώτηση Δημοσιογράφου: «Το θέμα είναι καλλωπιστικό ή και μεγαλύτερη ασφάλεια για το Τελωνείο;»
Απάντηση: Είναι και καλλωπιστικό και για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και μάλιστα υπήρχαν και άλλες λειτουργικές ελλείψεις. Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, θα υπάρξει και δεύτερη σύμβαση, που θα συμπληρωθούν καινούρια στοιχεία, τα οποία θα αφορούν και στη μεγαλύτερη ακόμα ασφάλεια των ανθρώπων, οι οποίοι εισέρχονται από το εξωτερικό».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το τελωνείο της νίκης είναι ολοκαίνουριο ,ακόμα δεν δούλεψε το βγαλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .