Δικάζουν το Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη για “παράβαση καθήκοντος



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλείται τελικά να καθίσει ο πρώην Α/ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, κατ΄ εξακολούθηση…
Το Φεβρουάριο του 2014, όπως είχε αποκαλύψει το OnAlert, ασκήθηκε από την
Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών ποινική δίωξη, σε βάρος του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ, Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή (πράξεις 2), μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος, σήμερα, οδοντίατρος αξιωματικός, Νίκος Ρούμπος.

Ο αξιωματικός κατηγόρησε τον πρώην Α/ΓΕΣ ότι αν και ζήτησε αντίγραφα της πλήρους ΕΔΕ που διενεργήθηκε σε βάρος του (του Ρούμπου) και είχε κάθε νομικό και ηθικό δικαίωμα και έννομο συμφέρον να λάβει, ο Α/ΓΕΣ κατά παράβαση του καθήκοντός του δεν του τα χορήγησε.

Η Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε, έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την παραπομπή στο ακροατήριο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Αθηνών του πρώην Α/ΓΕΣ, με επίδοση σε αυτόν (τον Α/ΓΕΣ) κλητηρίου θεσπίσματος για απευθείας εισαγωγή στο ακροατήριο.

Ο Φραγκούλης προσέφυγε κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, ασκώντας το δικονομικό αυτό δικαίωμά του, στα τέλη Φεβρουαρίου 2014. Η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου (Στρατιωτικού Εφετείου) και με μια διάταξή του, που κατά νομικούς κύκλους δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αιτιολογημένη, επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών και παρήγγειλε την απαλλαγή του πρώην Α/ΓΕΣ, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Στρατοδικείου Αθηνών.

Η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών και χρεώθηκε σε Αντεισαγγελέα, ο οποίος, κατά διαφορετική άποψη από τον προϊστάμενό του Εισαγγελέα, έκανε και πάλι παραπεμπτική πρόταση το Μάιο του 2014. Πρότεινε, δηλαδή, να δικαστεί ο πρώην Α/ΓΕΣ με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, κατ΄ εξακολούθηση αυτή τη φορά.

Ακολούθως η εισαγγελική πρόταση με τη σχετική δικογραφία εισήχθησαν στο (Τριμελές) δικαστικό συμβούλιο του Στρατοδικείου Αθηνών, οι δικαστές του οποίου, κατά αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert, με βούλευμά τους, που εξέδωσαν αρχές Αυγούστου του 2014, υιοθέτησαν ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισαν ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, πρέπει να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος, κατ΄ εξακολούθηση.

Πλέον ο πρώην Α/ΓΕΣ, παραπεμφθείς για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, δεν έχει κάποιο δικονομικό όπλο στα χέρια του και ο δρόμος του ακροατηρίου είναι μονόδρομος, εκτός εάν ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ασκήσει (κατά δικαίωμά του), αυτοβούλως, έφεση κατά του βουλεύματος.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την όλη εξέλιξη και την τυχόν απόφαση και αιτιολογία του δικαστικού συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου (σε περίπτωση που ασκήσει έφεση ο Εισαγγελέας του).

Θα συμβεί άραγε αυτό που συνέβη και με τον Α/ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκο, η υπόθεση μήνυσης σε βάρος του οποίου, από τους Τσουκαράκη – Τσάκαλο, τέθηκε στο αρχείο, από τον Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, δίχως να διενεργηθεί κάποια προκαταρκτική εξέταση με κλήση μαρτύρων και απολογία κατηγορουμένου, ή η στρατιωτική δικαιοσύνη θα επιδείξει άλλη συμπεριφορά;

Onalert

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ε!!! δεν ειναι δυνατον.
    Ωδινε ορος και ετεκεν μυ. (ο μεθερμηνευομενον εστι : ειχε πονους γεννας το βου-
    νο και γεννησε ποντικι.)
    Και ο στρατιωτικος οδοντιατρος ο οποιος μπορει να πηρε εξειδικευση στο εξωτερικο, με εξοδα του Ελληνικου Δημοσιου δικαιωματικα παραλληλα με τα καθηκοντα του ασκει προσοδοφορο
    επαγγελμα,τρεχει στην κυριολεξια τον πρωην Α/ΓΕΕΘΑ στα δικαστηρια.
    ΕΛΕΟΣ.
    Κε Ρουμπο κατ αρχην ειναι παρηγορο που η ΣΣΑΣ (Στρατιωτικη Σχολη Αξιωματικων Σωματων) βγαζει ακομη Αξιωματικους που εχουν αναστημα και
    το σηκωνουν οταν δεν τηρουνται οι Στρατιωτικοι κανονισμοι.
    Ομως επι του προκειμενου διαφαινεται υπερβολη/υπερβαση η και υβρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο η δικαιωσύνη θα αποφασίσει αν "διαφαινεται υπερβολη/υπερβαση η και υβρις". Κάποιος θεώρησε οτι αδικίθηκε και προσέφυγε στην δικαιωσύνη. Οτι πιο υγιές υπάρχει σε μια δημοκρατικη χώρα. Μην προτρέχουμε λοιπον, η δικαιωσύνη θα αποφανθεί και μόνο τότε μπορούμε να σχολιάζουμε!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ 1 ΝΥΧΤΑ ΠΙΡΕ 1000 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Κ Τ ΠΙΓΕ ΣΤΗΝ ΑΣΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΥΠΕΘΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝ Κ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .