Βελτιώνεται το οδικό εθνικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Τις συμβάσεις δύο έργων που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας του οδικού εθνικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας
, υπέγραψε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνου Αναγνώστου και των  αναδόχων.


Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 10.350.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και 3.975.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους.

Τα έργα περιλαμβάνουν τις παρακάτω εργασίες:
·         Χωματουργικές εργασίες: Διάνοιξη και καθαρισμός τριγωνικών ή τραπεζοειδών τάφρων, Άρσεις καταπτώσεων και ξεσκάρωμα σαθρού βραχώδους υλικού με μηχανική μόχλευση κ.τ.λ.
·         Κατασκευή πλευρικών υποστηρικτικών έργων: Τοίχοι ανάσχεσης βραχόπτωσης,  έργα βελτίωσης υδραυλικής προστασίας των οδών με καθαρισμό, συντήρηση ή κατασκευή νέων  εγκάρσιων ή διαμηκών τεχνικών κ.τ.λ.
·         Εργασίες οδοστρωσίας: Επανακατασκευή ανισόσταθμων ερεισμάτων, υποβάσεις τεχνικών κ.τ.λ.
·         Εργασίες αποκατάστασης ολισθηρότητας οδοστρωμάτων με υποδομή κατασκευής αντιολισθηρών ταπήτων.
·         Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε υφιστάμενες συμβολές χωματόδρομων για τη μη εισροή εδαφικού υλικού στο οδόστρωμα της Ε.Ο.
·         Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ενίσχυσης πλευρικής ασφάλειας: Διαγραμμίσεις με θερμοπλασικό υλικό, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, οριοδεικτών, χιλιομετρικών δεικτών.
·         Εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού κόμβων.


Με τα έργα αυτά θα βελτιωθεί η τρωτότητα του οδικού εθνικού δικτύου σε ότι αφορά την υφή του οδοστρώματος, τις ελλείψεις της πλευρικής προστασίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη διαμόρφωση και τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων κόμβων και τέλος την ανακατασκευή ή βελτίωση παλαιών μικρών τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που έχουν υποστεί βλάβες.

Η προθεσμία περαίωσης των έργων είναι 16 μήνες για την Π.Ε. Κοζάνης και 15 μήνες για την Π.Ε. Φλώρινας.

Την ικανοποίησή του για τη συνεχή βελτίωση των εθνικών οδικών δικτύων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σε εξέλιξη δράσεις που έχουμε προγραμματίσει και υλοποιούνται, οι οποίες βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων. Με όρους ενότητας, σύνθεσης και θεσμικής λειτουργίας όλων των φορέων θα  έχουμε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για ένα καλύτερο αύριο για τη Δυτική Μακεδονία».

Να σημειωθεί, ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπογραφούν και οι συμβάσεις που θα αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας του οδικού εθνικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Καστοριάς προϋπολογισμού 2.030.000 € και 2.850.000 € αντίστοιχα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια