Η πορεία της ΔΕΗ – το μέλλον της Τηλεθέρμανσης

Ανακοίνωση της Υποψήφιας Δημάρχου Αμυνταίου Βογιατζή Μαρίας
με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Όσο πλησιάζει η μέρα προς τις κάλπες, ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες μιας κοκορομαχίας που στο μόνο που αποσκοπεί είναι να μην μπορέσουν οι δημότες του Αμυνταίου να δουν, να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα για τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν και που κάνουν την ζωή τους μαρτύριο.
Τέτοια ανταλλαγή άσφαιρων πυρών είδαμε τελευταία με το ζήτημα του δανείου για την τηλεθέρμανση. Αυτό το θέμα θα είχε νόημα αν ιεραρχώντας το ζήτημα τηλεθέρμανση ΔΕΝ ΒΑΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΔΙΑ.
Η δράση της ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή μας είναι αυτή που δημιουργεί πολλά προβλήματα κύρια στο περιβάλλον και όχι μόνο. Σε ανταπόδοση αυτής της δράσης – ύπαρξής της θα έπρεπε να παρέχει θερμική ενέργεια και άλλα ζητήματα στην περιοχή μας δωρεάν. Αντ΄ αυτού οι προηγούμενοι αυτοδιοικητικοί δέχτηκαν να αγοράζουν ακριβά την θερμική ενέργεια που δίνεται για την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου – Φιλώτα – Λεβαίας έτσι ώστε να δυσκολεύει οικονομικά τους χρήστες αλλά και την ΔΕΤΕΠΑ.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση το πρόβλημα έγκειται στο ζήτημα ότι η κυβέρνηση πουλάει άμεσα τον ΑΗΣ Αμυνταίου και το ορυχείο σε μεγάλο μονοπωλιακό όμιλο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο ιδιώτης που θα αγοράσει την Μικρή ΔΕΗ να διαθέτει θερμική ενέργεια με κριτήριο τα κέρδη του και όχι την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεύτερο ζήτημα είναι ότι ούτως ή άλλως η Ε.Ε. στα πλαίσια της μείωσης των ρύπων από στερεά καύσιμα (οδηγία 2010/77/ΕΕ) έχει επιβάλει κυρώσεις στην ΔΕΗ Α.Ε. Έτσι η ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε να λειτουργήσει το πολύ μέχρι το 2023 τον ΑΗΣ Αμυνταίου αλλά και από το 2016 και μετά η κάθε καμινάδα να έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας το χρόνο, πράγμα που στην περίπτωση μας μεταφράζεται σε 3 μήνες λειτουργίας το χρόνο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν αποφασιστεί δεν υφίσταται από το 2016 και μετά ζήτημα τηλεθέρμανσης!
Αυτό για εμάς είναι το κύριο πρόβλημα. Βέβαια θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα αδιαφορούσαμε για τα τεχνικοοικονομικά μεγέθη – ζητήματα της ΔΕΤΕΠΑ (βλέπε δάνειο). Για το κύριο ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας, άρα και του ξεπουλήματος του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ορυχείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον δήμο μας (ανεργία, αύξηση τιμολογίου ρεύματος, αύξηση ρύπων κ.α.) και οι δύο συνδυασμοί και τα κόμματά τους όπως και η Ε.Ε. που πίνουν νερό στο όνομά της, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Εμείς καλούμε τον λαό να τους σταματήσουμε!
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ασε μας κουκλιτσα μου; το κομμα σου τα γραψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τα κοινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα έχει η μικρή.ποιος της τα έγραψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aφηστε τη μικρη στην ησυχια της. πολυ καλα ξερει τι γραφει. Μαρακι πες τους τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσι μου πες σ αυτόν που στα έγραψε ότι ενάντια στη πώληση της ΔΕΗ έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Στα άμεσα θέματα που έχει να λύσει η ΔΕΤΕΠΑ αυτό της αυτόνομης λειτουργίας της με την χρήση βιομαζας και λιγνίτη σύμφωνα με τα λεγόμενα τόσο του Δημάρχου όσο και του προέδρου της.καλα θα είναι να παρακολουθείς τα δρώμενα του τόπου σου και μετά να βγάζεις ανακοινώσεις. Καλή σου επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δημοτικο συμβουλιο το ξεπουλημενο? Αυτο που στηριζει και στηριζεται απο κομματα που μας εφεραν εδω που μας εφεραν?? Καλα τα λεει η κοπελα και θα ειναι καλο να υπαρχει και αυτη η φωνη.

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους κάποιος βάζει το θέμα της τηλεθέρμανσης στη σωστή του διάσταση. Φανταστείτε σε δύο χρόνια να βρεθούμε φορτωμένοι με τα δάνεια και χωρίς τηλεθέρμανση? Πάντως την μικρή όπως την αποκαλείτε απαξιωτικά θάθελα να την δώ στα έδρανα του δήμου. Είναι κέρδος για τους πολίτες ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων να ακούγετε η άλλη άποψη εκτός από τις γνωστές κραυγές και τους αλαλαγμούς.
    Π.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρακι ο μπαμπας σου τον εγραψε τον λογο?
    Γιατι εσενα οποιος σε γνωριζει και λιγο που σου μιλαει καταλαβαινει οτι δεν το χεις καθολου μα καθολου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .