Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Θεοδωρίδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. και επικεφαλή της Αντιπολίτευσης, θέλουμε να ενημερώσουμε
υπεύθυνα  τους συνδημότες μας για την αλήθεια των γεγονότων, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν με ανοιχτές συνελεύσεις – ενημερώσεις, και όχι με προεκλογικές σκοπιμότητες.

Το έργο επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στα Δ.Δ. Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας εντάχθηκε στις 13.12.2012.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε στις 31.08.2013, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τις ανάδοχες εταιρείες.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι  13.954.621,00 ευρώ. Η ίδια συμμετοχή της Επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 3.776.293,13 ευρώ (1.980.289,37 ευρώ, και  Φ.Π.Α. 1.796.003,76 ευρώ).


Για την ομαλή και χωρίς εκπλήξεις εξέλιξη του έργου, η Επιχείρηση προχώρησε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για χορήγηση δανείου, ύψους 1.900.000,00 ευρώ, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στις 22.11.2013, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.    στο θέμα: Υποβολή αιτήματος προς το Τ.Π.&Δ. για τη χορήγηση δανείου για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της Δ.Ε.Τ.Ε.ΠΑ. στην εκτέλεση της πράξης «Επέκταση των εγκαταστάσεων της Τ/Θ Ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου» ενταγμένης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., ο κ. Θεοδωρίδης και το μέλος του Δ.Σ. κ Αβραμίδης Ιωάννης καταψήφισαν την πρόταση, απόφαση 116/2013 Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α., με την πρόφαση ότι τα χρηματικά αποθέματα της Επιχείρησης επαρκούν. Αν και η αναγκαιότητα της λήψης δανείου τους γνωστοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε με την παρουσίαση πίνακα χρηματοροής από τον Γενικό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Για κάποιον που γνωρίζει απλή αριθμητική, τα χρηματικά αποθέματα της επιχείρησης, στα οποία αναφέρεται ο κ. Θεοδωρίδης, μετά από χρηστή διαχείριση της παρούσας Διοίκησης, δεν επαρκούν  για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής,3.776.293,00 ευρώ.


Επίσης δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση να μείνει εν εξελίξει τόσο μεγάλου έργου χωρίς χρήματα στο ταμείο της.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο κ. Θεοδωρίδης προτρέποντάς μας σε τέτοιες λύσεις;
Θέλει να επαναλάβουμε τα δικά του λάθη και να θέσουμε σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου;
Θέλει να ξαναζήσουμε καταστάσεις του 2002, όταν ξεκίνησε το έργο της Τηλεθέρμανσης χωρίς την εξασφάλιση χρημάτων, με αποτέλεσμα όταν έχασε τις εκλογές ο ίδιος, ο κ. Λιάσης έτρεχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να πληρώσει τους  απλήρωτους εργολάβους;
Από αυτή την αστοχία η Επιχείρηση επιβαρύνθηκε με το ποσό των 300.000,00 ευρώ, χρήματα των καταναλωτών των συνδημοτών μας.

Σε όλα τα προηγούμενα έργα της Τηλεθέρμανσης έγιναν συνάψεις δανείων, για τα οποία η επιχείρηση πληρώνει τοκοχρεολύσια 500.000,00 ευρώ ετησίως  από τη διάθεση χρημάτων του Τοπικού Πόρου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των συνδημοτών μας σκοπό έχει την υπονόμευση του έργου.
Η δυνατότητα όλων των συνδημοτών μας να έχουν τηλεθέρμανση είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας  και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Παρακαλούμε τον κ. Θεοδωρίδη να μη χρησιμοποιεί την τηλεθέρμανση για την επίτευξη προεκλογικών στόχων και μετεκλογικών σκοπών γιατί όσες φορές στο παρελθόν διαχειρίστηκε θέματα της τα αποτελέσματα και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για την επιχείρηση και τους καταναλωτές.   




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.
            



                                             ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Το ακούς Θεοδωρίδη;
    Ποσο ηληθιος μπορεί να είσαι και νομίζεις οτι θα σε πιστέψουμε;
    Σε βλέπουμε και μας ερχεται εμετός με τις μπαρουφες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ........ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΥΣ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΗΘΙΟΣ,ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!!ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!

      Διαγραφή
    2. Το αποφάσισες εσύ δηλαδή ότι θα έχουμε δήμαρχο μουφα; εφόσον το αποφάσισες τι το συζητάμε τώρα; Δεν χρειάζεται με γίνονται εκλογές. Έτσι δεν είναι; μετά παρεξηγηθγηκες για το ηλιθιος; με αυτά που λες Ε;

      Αύριο το καινούργιο τώρα κόλπο που λες στα μπλογκ ότι ήδη έχεις τελειώσει με τις εκλογές και ότι ο Μουφας είναι πρώτος και ότι όσοι δεν ψηφίστε μουφα να φύγεται από την περιοχή, είναι ειδικό κόλπο του μαρκετινγκ; Να κάνουμε ένα πανεπιστήμιο πολιτικών επιστημών του μουφα στο Αμυνταιο ρε παιδιά!

      Τι να πει κανείς...

      Διαγραφή
    3. Θυμάσαι ανώνυμε 7:40 τι λέγατε όταν είχε έλθει ο Ιωσηφίδης πριν 4 χρόνια;
      Ήλθε από το άγνωστο ο κύριος 2%. Και σας πήρε τον Δήμο Αμυνταίου. Τώρα που έχει να παρουσιάσει έργο θα σας πάρει και τα σώβρακα. Σκέψου λοιπόν μήπως στηρίζεις λάθος άνθρωπο;

      Διαγραφή
  2. Η μονη αλήθεια είναι πως τον Σεπτέβριο θα χουν όλοι τηλεθέρμανση και μουφα δήμαρχο. Καλο Μαρούσι δημαρχακο που θυμωνεις εύκολα οτάν σε στριμωχνουν με τα έκτος σχεδίου σπίτια και με τις δεσμεύσεις της Μικρής ΔΕΗ. Μην το ξεχάσω: Γιάννης Σταιος ...ολα τα λεφτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΥΦΑΚΙΑ ΧΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΕΙΣΤΑΙ ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ MANAGER ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ...ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΕΙ...ΥΠΗΡΞΕΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ..

      Διαγραφή
    3. Κόψε τα ληγμένα ρεεεε!!!

      Διαγραφή
    4. Την αλλη πενταετια σειρα εχει αναντιρητα οΣταιος..Του το εταξε επισημα οΜακης...Κιαυτος δεν λεει ποτε ψεματα..Κουραγιο και υπομονη φιλε Γιαννη...Νεος εισαι...Νομιζω αν δεν κανω λαθος ησουν συμμαθητης με τον Μητσοτακη της Μαρικας ...

      Διαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Μ...........Σ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΦΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΕΧΟΥΝ ΔΊΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ .............ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΟΥΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ Ο ΠΑΠ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο αν θέλεις πραγματικά να ακουστεί ΟΛΗ η αλήθεια να γράψεις οτι ΑΚΡΙΒΩΣ είπα στο Δ.Σ. όπως ακριβώς καταγράφηκαν στα πρακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΥ ΜΠΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ,ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΛΑΒΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΣΗ,ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΑ.ΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΤΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά ρε σεις, είστε αλάνια!!! Χειριζεστε άψογα την εναλλαγή ψεύδους και αλήθειας! Είστε άξιοι πολιτικοί... Με τέτοιους σαν και σας έχουμε μάθει να ζούμε σε αυτήν τη χώρα. Γι'αυτό άλλωστε είμαστε σε αυτή την κατάσταση! Άξιοι!!! Το 'χετε στα αλήθεια το πολιτικό παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜOYΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΙΡΙΜΠΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πηγε χαμενο το μαθημα προπαγανδας που εκανες στη σχολη σου..ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ ΚΙ ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΝΕ....τη τεχνη...εννοω...

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΑ θα σου προτεινα να κρατησεις στηΔΕΤΕΠΑ τον πετυχημενο Παπαχρηστου Μαζυ μ ολο το τσουρμο πουχει μασει στα πολυτελη γραφεια του...Θα πληρωσουμε βρε αδελφε κατι επιπλεον δεν χαθηκε ο κοσμος...Και μη του κοψεις τη συνηιθεια να καθεται με τις ωρες χαβαλετζηδικα ...και εις υγεια το κοροιδο.....στου Ρωμανιδη...Εμαθε τη .....λουφα και παραλλαγη....στη δουλεια του..

      Διαγραφή
    3. Παπαχρηστου βγαλε πριντις εκλογες και το λογαριασμο λειτουργικων εξοδων μισθων και λοιπων ΣΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ...Πριν σου ταβγαλει αυριο ο Μουφας..Θα ψαχνεσαι μετα και θα μιλας για πολιτικη διωξη ..Ευτυχως για ολους στις Δημοκρατιες υπαρχει εναλλαγη στην εξουσια κι αυτο βγαζει διαφορες ιστοριες για τους πρωην πραγμα που εσυ εκμεταλευτηκες ασυστολα και με περιση εμπαθεια...Και οσοι πολιτευονται δεν πρεπει να πολιτευονται με μισαλοδοξια και κακια...

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .