ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΜΕ για τις παράνομες τρομοκρατικές απολύσεις στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ορυχείο Αμυνταίου.‏


Η εταιρεία ΓΑΙΑ  Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει τις αρχαιολογικές ανασκαφές (έργο το οποίο είναι εργολαβία της ΔΕΗ)  στο χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου (περιοχή Αναργύρων), προχώρησε σε παράνομη απόλυση εργαζόμενης στις 23/8/2012.
     Όπως καταγγέλλουν
οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, υπέγραψαν - με απειλή μη πρόσληψης -   σχεδόν εν λευκώ τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς ουσιαστικά να λάβουν γνώση των όρων τους, ενώ η εργοδοσία αρνείται να τις δώσει στους εργαζόμενους.
     Ο λόγος  της απόλυσης της εργαζόμενης είναι ότι διεκδίκησε να λάβει γνώση το ύψος της αμοιβής της - με βάση τη σύμβαση - και αφού την έλαβε, γνωστοποίησε στους συναδέλφους της το ύψος της αμοιβής (από 18 έως 21 ευρώ καθαρά), γεγονός που τους θορύβησε και ζήτησαν εξηγήσεις από την εργοδοσία. Οι προφάσεις τη εταιρείας ότι η εργαζόμενη έφυγε από το σκάμμα της για 10 λεπτά, μόνο γέλιο προκαλούν και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις απειλές (π.χ. «θα σου φέρω το κασμά στο κεφάλι», κλπ.) από εκπρόσωπο της εταιρίας προς την εργαζόμενη. Η συγκεκριμένη απόλυση στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους αποτρέψει από την διεκδίκηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα με το μαστίγιο, χρησιμοποιούν και το καρότο, προσπαθώντας να καλοπιάσουν τους εργαζόμενους, ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν δουλειά, αλλά και ότι πρέπει να στηριχτεί το έργο του Δημάρχου στην δήθεν προσπάθεια του να στηρίξει τη λειτουργία της ΔΕΗ. 
     Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ ήταν άμεση και στόχο είχε την ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους και την στήριξη τους απέναντι στην  ασυδοσία της εργοδοσίας. Η εργοδοσία προσπάθησε με τα τσιράκια της να αποτρέψει την επαφή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους, αλλά και απειλώντας κάθε εργαζόμενο που θα ερχόταν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και συμπαραστεκόταν στην απολυμένη εργαζόμενη. Τις απειλές τις έκανε πραγματικότητα, απολύοντας 4 ακόμα εργαζόμενους (1 αρχαιολόγο, 3 εργάτες), αναδεικνύοντας το στυγνό πρόσωπο της εργοδοσίας.   
     Σημειώνουμε ότι η εταιρεία ΓΑΙΑ είναι συμφερόντων του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη ,ο οποίος είναι πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, γεγονός που, από μόνο του, αναδεικνύει τι εννοούν στην πράξη όταν λένε ότι αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας και την ανάπτυξη της περιοχής, εφαρμόζοντας  εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» και τις πιο σκληρές   αντεργατικές μεθόδους.
     Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι γελιούνται αν νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους συνολικά με τέτοιες ενέργειες. Θα παλέψει για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ανασκαφή.
     Καλεί την εργατική τάξη της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματα της, να προχωρήσει στην οργάνωση της, ως βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ – ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Στον γραπτό λόγο κ του ΠΑΜΕ βλέπω καλά τα πάτε….. τώρα εξηγείτε γιατί ορμήσατε στην Ανεμοζάλη… για να παρουσιάσετε αυτά που κάνατε εσείς ότι τα κάνανε οι εργάτες. Στο βίντεο φαίνεται καθόρα ποιος είναι τραμπούκος και ποίος έριξε κάτω τον εργαζόμενο.
    Προς την Ανεμοζάλη και τους δημοσιογράφους του νομού: καλό είναι όταν το ΠΑΜΕ πάει να υπερασπιστεί τα δίκαια της εργατικής τάξης να πηγαίνετε να το καλύπτεται και ζουμί έχει και ακροαματικότητα μεγάλη θα έχετε.αυτό που έδειξε η Ανεμοζάλη είναι η συνήθη συμπεριφορά του ΠΑΜΕ, δεν θέλουν κάμερες για να μπορούν να γράφουν φαντασιώσεις και να παραποιούν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩς ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΘΡΕΦΤΑΡΑΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ. ΜΑΣ ΦΥΓΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ. Ο ΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΡΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΙΛΩΤΕΣ, ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ, ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΠΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Χαχχαχαχαχ ωραίο άρθρο, γιατί ρε το κάνεις αυτό; Από την μία δείχνεις αυτά που κάνανε χτες και σήμερα ανεβάζεις αυτό….. πόσο ακόμα θέλεις να τους ξευτελίσεις; Δεν τους φτάνει που με το ζόρι μπήκαν στην βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κοπελιά γιατί απολύθηκε από την ΦΑΓΕ;
    Γιατί δεν έχει στεριώσει σε καμία δουλειά και από παντού την διώχνουν;
    Σταματήστε να φέρεστε σαν τους στρουθοκαμήλους δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κοπελα δεν εχει δουλεψει ποτε στην ΦΑΓΕ. μον ο ψεματα γραφετε

      Διαγραφή
  5. Μπίρο σταμάτα τους ρε αρκετά. Πάλι σήμερα γίνατε ρεζίλι ομαδικός σήμερα. Αν υπήρχε κάτι παράνομο θα το είχατε βρει τόσο καιρό ψάχνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαράδεκτη παρεμπόδιση δημοσιογράφων από το ΠΑΜΕ στο ορυχείο Αμυνταίου..Ο πραγματικός λόγος ήταν όμως ότι οι εργάτες του έργου ζητούσαν την απομάκρυνση του Π.Α.ΜΕ..
    http://www.eglimatikotita.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά όλοι οι εργαζόμενοι είμασταν εκεί και ξέρουμε τι έγινε και χθες και σήμερα.Η τρομοκρατία της εγοδοσίας από τα τσιράκια της έχει φτάσει στο κόκκινο.Όποιος μιλήσει φεύγει απλά από την δουλειά. Τα παιδιά του ΠΑΜΕ απλά μας στηρίζουν και είναι οι μοναδικοί.Όλοι οι εργάτες σήμερα μια χαρά μιλούσαμε μαζί τους εκτός από μία μειοψηφία που φαίνεται και στο χθεσινό βίντεο.Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχαιολόγοι επιτρέπουν και λάπτοπ στην δουλειά; Κουμούνι όταν θα το ξαναπαίξεις εργάτης κοίτα πρώτα την ώρα Καρφώνεστεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
  8. Μη συνδιάζετε Μπίρο και ΠΑΜΕ. Καμμμμμία σχέση! Μπίρος ΠΑΣΟΚ, ΠΑΜΕ ΚΚΕ. Γιατί κάνετε λάθος συνειρμούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Και η εργοδοσία καλύτερα από όλους γι αυτό έχει ξαμολυσει τόμο τραμπούκους της. Σε κάθε εργατικό αγώνα υπάρχουν και ρουφιάνοι. Η εργοδοσία είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δίνει η ίδια αντίγραφα των συμβάσεων. Εργάτες μη σκυψετε το κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλα τα σχόλια εναντίων του παμε είναι από το ίδιο άτομο! ρε τσιράκια του ιωσηφίδη έχετε καταντήσει βαρετοί και γραφικοί, τι σας έταξε και ξεφτιλίζεστε έτσι και τον υπερασπίζεστε σαν θεό; 5 απολύσεις έγιναν σε μια μέρα και δεν ασχολείται κανείς. κάποιοι γεννήθηκαν για να είναι σκλάβοι, τσιράκια και οσφυοκάμπτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανεμοζάλη το πρωί το ΠΑΜΕ δεν μας άφηνε να μπούμε να δουλέψουμε, έγινε και καυγάς, καναδύο από τα παιδιά που δουλεύουμε το τράβηξαν με το κινητό, αν το βρεις βγάλτω για να δει ο κόσμος αν λένε αλήθεια ότι μας βοηθάνε και πως μας φέρθηκαν σήμερα το πρωί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5 απολύσεις έγιναν χτες και ο άλλος τραβούσε βίντεο το παμε γιατί τον καθυστέρησαν 1 λεπτό απ τη δουλειά του επειδή τον ενημέρωναν γι αυτό που έγινε. φίλε γράψε 5 διαφορετικά σχόλια με άλλο ύφος για να μη φαίνονται ότι είσαι το ίδιο άτομο και δε θα σε απολύσουν που άργησες 1' στη δουλειά σου εξαιτίας του κακού παμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ.ΤΥΧΑΙΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Κ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΝ ΕΜΠΟΔΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ "ΤΣΙΑΡΑΚΙΑ" ΟΥΤΕ ΤΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ.. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ. ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Τ ΓΙΝΕΤΕ.. ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ? Τ ΕΝΣΗΜΑ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μοθ ειναι απλο. Περνεις τουλαχιστον τον βασικο μισθο. Αν θελει να σου δωσει η εραιρια κατι παραπανω στο δινει. Εφοσον αυτο δεν ειναι παρανομο τον πισινο σου να χτυπας κατω δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανενα να σου δωσει παραπανω. Αν δεν συμφωνεις πας να βρεις μια καλυτερη δουλεια. Ως μελος του παμε ομως χοντρουλι φαινεται στην καμερα οτι τρως καλα. Να ναι καλα η μαμα και ο μπαμπας. Εξηγησες ομως στα παιδια οτι μονο που ειναι μελη του παμε καταστρεφουν το μελλον τους; Ποια επιχειρηση θα ηθελε εναν εργαομενο, ο οποιος με το καλημερα σας τα βλεπει ολα αρνητικα;

      Διαγραφή
    2. Ο κοσμος θελει να μαθει τι μισθο παιρνει, ΑΠΛΟ ειναι το θεμα !
      Με δηθεν ανακοινωσεις απο το ιντερνετ δεν γινεται.Γινονται επεισοδια και ενας υπευθυνος δεν ερχεται να λυσει τις παρεξηγησεις,να ερθει με την συμβαση και να δειξει στον κοσμο οτι θελει να μαθει!
      Τοσο απλο και ευκολο ειναι!

      Διαγραφή
    3. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΔΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ Τ ΣΚΑΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ? ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΜΕ 18 ΕΥΡΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙΣ ΕΣΥΥΥΥ.. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.. ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

      Διαγραφή
    4. Τι να σπουδασεις ρε ρεζιλι εσυ! Εδω δεν ξερεις να υπερασπιστης τα δικαιωματα σου και ακολουθεις το ΠΑΜΕ τους ασχετους να σε υπερασπιστουν. Τους λεμε σε ολα οχι. Οι σπουδες ειναι για ανοιχτα μυαλα. Εσυ κατσε με το ΠΑΜΕ εκει θα κανεις και μεταπτυχιακο στην μιζερια

      Διαγραφή
  15. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
    δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,
    γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
    ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
    αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!! εγω ειμαι αισιοδοξοι. Τα χειροτερα ερχονται κ τοτε ολοι θα αναγκαστουν να παρουν θεση. Κ τοτε θα φανει ποσοι πολλοι ειμαστε εμεις κ ποσο λιγοι αυτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι θα γίνει ανάποδοι ??? Γιατί δεν βάζετε στην δημοσιότητα αυτά που γράφουμε γ τα τσιράκια του Δήμαρχου,για τον Ντάνη που έχει αναλάβει να απαντάει σε όλο τον κόσμο εδώ ??? Αίσχος για άλλη μια φορά κρύβεται πράγματα.Εσάς πιος σας πληρώνει ? 29/08/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .